• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Стефан - майстор
leonardo_vd,
До сега не съм чул някой майстор да казва, че има пари. Всички са бедняци като църковни мишки. :lol: Завалиите! Просто да ги съжали човек, и да им плати повече. При тия цени на услугите им. Ама сигурно цените на тия къщи са много скъпи, ако измерваш стойността им по вашите разценки! :?

Иначе погледнато, всеки нормален човек си прави сметката. И може да прецени колко струват материалите, и колко е труда на майсторите. И преценява, дали да възложи на друг, или сам да се справя.
leonardo_vd - модератор
Стефан написа:

Иначе погледнато, всеки нормален човек си прави сметката. И може да прецени колко струват материалите, и колко е труда на майсторите. И преценява, дали да възложи на друг, или сам да се справя.
Цените на материалите може да прецени, Но труда на майстора НЕ! . Както и аз не мога да определя колко пари ще ми вземат да ми поправят колата - като пример ти го давам.
До това дередже е стигнала българия, защото всеки гледа да си прави всичко сам и е специалист по всичко.
При мен са на работа 4 човека:
Всеки зима поне 15-20лв. дневно.
Разходи за гориво
Маса пари за инструменти
Осигуровки, данъци и каквито се сетиш още разходи,
Та аджаба колко да ти взема на 1 метър квадратен окачен таван от гипскартон.
Стефан - майстор
leonardo_vd написа:
Цените на материалите може да прецени, Но труда на майстора НЕ! . ...
До това дередже е стигнала българия, защото всеки гледа да си прави всичко сам и е специалист по всичко.
Не знам какво да ти отговоря. Може и да си прав, но може и да не си. Зависи от каква гледна точка ще се погледне въпроса.
Все пак, това е форум за аматьори, а не за майстори. Нали? Клиента не се интересува от различните разходи на фирмата / или на майстора, ако работи сам /, а от това, колко качествено ще бъде свършена работата, и от парите, за нейното свършване. Всички разходи по инструменти, гориво, заплати, осигуровки и т.н. задължително са за сметка на клиента. Плюс задължителната печалба на строителния предприемач. Всичко това формира цената на услугата. Прав ли съм?
leonardo_vd - модератор
Стефан написа:
Всички разходи по инструменти, гориво, заплати, осигуровки и т.н. задължително са за сметка на клиента. Плюс задължителната печалба на строителния предприемач. Всичко това формира цената на услугата. Прав ли съм?
Абсолютно си прав, но според мен когато работиш със фирма нещата са поне малко ама по-сигурни и евентуално един ден може да разчиташ на някаква рекламация. Като клиент говоря.
leonardo_vd - модератор
Още малко преградни стени :-D

Прикачен файл

HPIM0229.jpg
HPIM0229.jpg (90 KиБ) Видяна 12726 пъти
leonardo_vd - модератор
Всичко от гипскартон

Прикачен файл

21042006(003).jpg
21042006(003).jpg (41.77 KиБ) Видяна 12306 пъти
Тоя гипскартон наистина ли е устойчив на влага или разчита на външните покрития за да го пазят?Какъв е шанса на такъв таван да оцелее ако комшията отгоре (ах,милата му женица...)си забрави чешмицата отворена?
Или застраховката вече става задължителна. Има ли вероятност при сгради с традиционно строителство,ако се направят стените с вата и гипскартон да се появи конденз по тухлите на стената и да се овлажни ватата(изключвам панелка в която при осем етажна сграда се събира локва на третия етаж когато вали).Чувал съм подобни коментари,не знам до колко може да им се вярва.
leonardo_vd - модератор
Гацо Бацов написа:
Тоя гипскартон наистина ли е устойчив на влага или разчита на външните покрития за да го пазят?Какъв е шанса на такъв таван да оцелее ако комшията отгоре (ах,милата му женица...)си забрави чешмицата отворена?
Или застраховката вече става задължителна. Има ли вероятност при сгради с традиционно строителство,ако се направят стените с вата и гипскартон да се появи конденз по тухлите на стената и да се овлажни ватата(изключвам панелка в която при осем етажна сграда се събира локва на третия етаж когато вали).Чувал съм подобни коментари,не знам до колко може да им се вярва.
От продължителното намокряне може да се поизкриви, но само ако се мокри по-дълго време. Застраховката по принцип си е желателна. А за конденза не мога да ти кажа нищо, защото не съм отварял вече направена стена, но външно по картона мухъл не съм виждал.
marto - специалист
Затова зеленият картон се казва ВЛАГОустойчив,а не ВОДОустойчив
leonardo_vd - модератор
marto написа:
Затова зеленият картон се казва ВЛАГОустойчив,а не ВОДОустойчив
Да виждаш ли колко си проницателен. За вода си има специални платна и се казват АКВАПАНЕЛ, но са много скъпи и почти никой не ги ползва. Само в по-голямите обекти за външни обшивки и в силно мокрени помещения.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "ГАЛЕРИЯТА на leonardo_vd" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: