petia4444 - специалист
След всичко прочетено искам да ви благодаря още веднъж за изказаните мнения! :) Решихме с мъжът ми да търсим нови маистори,но за съжаление живеем в малък град и тук почти всички имат работа за месеци напред.Ако има тук във форума някой,който се наема да довърши ремонта моля ви да ми пишете на лична.Живеем на 70 км от София,посока Копривщица,от град Пирдоп сме.Ще изчакаме маистора да свърши днес и край.Спираме с ремонта,докато не намерим отговорен и наистина разбиращ човек,който да свърши работата!
Pooh - майстор
LZ написа:
То ако трябва да си губя времето да доставям всичко на "майстора" и да му вися през цялото време на главата, що да не си го направя сам :?
Защото хората от подобни разкази вече не вярват на майстори. Наистина досадно е да ти се виси на главата, но ето, че дори и това не помага вече. Всеки тръгва с голямата кошница в началото и като види дебелия край писва - "претенциозни сте, нищо не разбирате ..." Тази порочна практика трябва да се изкорени и това могат да го направят само клиентите(инвеститорите). Аз ходя по мъките да се лицензирам, да подавам документи, все едно ще откривам АЕЦ и плащам на всяка крачка "малка такса", а някой повисял малко на някой от Търговските центрове, позяпал как се монтира картон и изолация, взел 2 машинки на кръст и тръгнал по къщите на хората занаят да учи ... де е справедливоста? Не ме разбирайте погрешно хора, не съм против всеки да работи - нека работи, но да НОСИ ОТГОВОРНОСТ за работата си, не да дърпа докато може и после да си бие камшика и да зареже хората клани-недоклани. Как ще го дириш после - телефон се сменя, адрес нямаш ... я го видиш пак някога, я не? И в други теми е ставало въпрос за това - поправки след "пишман майстори" ... дръпнал голямата квадратура, взел си парите, разсърдил се нещо и забегнал, после ми се сърдят хората защо им искам повече за разни финтифлюшки - ами да ме бяхте викнали в началото, да ви дам разумна и балансирана цена, а не когато само гърчавата работа е останала. И така всички освен "Баш Майстора" са недоволни, а на него му е екстра - докато свършат балъците той ще се пенсионира. Та да си дойда на думата - всеки трябва да си носи отговорностите. Майстора за работата си, собственика за избора си на майстор. Те това е. :wink:
petia4444 - специалист
Пух,за съжаление си 100% прав!
Pooh - майстор
Знам че съм прав ... повечето ми твърдения са емперично(практически) доказани :wink:
Съжалявам само, че не мога да ти помогна освен със съвети - графика ми е препълнен поне до края на годината, а и 70км. в едната посока на ден са си бая ... :?

Все пак има надежда - майстора може и да се поправи, особенно, ако има още пари да взима. Но това означава да се прави почти непрекъснат Качествен Контрол - отвесирания, прави ъгли, равнини. Вътре нещата не са толкова трагични, колкото си мислиш - може да се оберат почти всички недостстъци със шпакловката (освен 3-те фактора за които писах по-горе, не мога да преценя от снимките как е нивелацията), но отвън ... 3 ръце и така да изглежда ... отделно как е налемена изолацията ... там по-добре чакай пролетта и тогава преправяй всичко ... или което е за преправяне.
petia4444 - специалист
Нашата история има продължение....
Мъжът ми се обади на един познат строителен инжинер.Та след като си отидоха маисторите,към 18ч.човека дойде в нас,взе нивелира и....стана тя една....че те доста от стените си бяха криви,ама мноооого криви....отвън изолацията- и тя трагедия,от едната страна прозореца е обърнат ...примерно на 27 см и от другата страна 29 см...нивелира свети поставен хоризонтално....а за прави ъгли ,забрави!!!!Няма ги!Вътре обръщането на прозорците също без прави ъгли....равнините се губят....И ...какво милите че направихме?Ми звънахме на Баш майстора,да дойде до нас за малко!И тогава вече стана интересното!Щото една жена дет не разбира и незнае как да сложи нивелира можеш да я преметнеш...ама всички неможе!Та показахме му кривите стени....измерихме му разликите с ролетката...И този пич вика:"Ми аз си събирам инструментите и си тръгвам"Да ама таз работа няма как да стане щото му беше казано,че докато не си поправи нещата и то за негова сметка,няма да вземе нито един инструмент от нас!И тогава вече беше цирка,като му стана лошо на майстора,като пребледня,като взе да се свлича по стените....мъчи се да повръща.....абе цирк!Май се уплаши,че номера му този път няма да мине!Ние носим вода, той седнал на земята....страшна картинка...Чак жал ми стана!
Та утре ще почиват,ден за размисъл им дадохме...да решат как да си поправят магариите и вдруги ден ще видим как ще я караме нататък!
LZ - специалист
Лошото е, че няма да си вземе бележка за следващия клиент и така докато попадне на някой с големите шамари.
leonardo_vd - модератор
Аз мога да кажа само:
НЕКАДЪРНИК :x
rulom - модератор
Умирам да съм с големите шамари :-D :-D :-D Ако ви е неудобно, обадете ми се!
А по принцип всяка изпаднала "мутра" в който и да е град ще му натроши кокалите за 100 лв.,така че, успех, ама не му пускайте аванта на майстора. :lol:
brum - майстор
А като го пуснете да си поправи делата, как ще го спрете да си вземе инструментите? Аз бих си искал парите обратно за да си му дам инструментите и нямаше да го пусна да припари до обекта повече.
Domashen_maistor - специалист
Со кротце, со благо и со малко кьотек! :evil:

Тема "майстора ли е в грешка или ние не разбираме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: