Ми и аз така викам ама всички хотели около Варна са така ... е питай Варненци те са тарикати и са я измислили тая система...

Matchless написа:Аз съм съгласен с всичко.Ама когато работя към фирма работя с материалите които те ми дадат а не които аз избера..Е това е вярната приказка
БАШ МАЙСТОР написа:една от причините да напусна фирмата е защото ми омръзна да правя от "пръдня боя",а бях цар на излизане от ситуации при липса на материал ,и недостатъчен такъв ,както и да е за година след мен съсипаха името на фирмата, а началото бе така" с бормашина се разпробиваха дупки и с отверката се навиваха всички винтовена ръка,после излезнаха механичните отверки тип "жъга-жъга",що винтове съм "иззлобарил"
нейсе изобретиха винтовертите и със връзки взехме един ,струваше колкото " москвич",после два акумулиращи ,малки, като пистолети едни червени бяха не помня на коя фирма ,взехме ги 2 ръка издържаха над 10 години с едни батерии,не се произвеждат такива вече ,вечни и малки.
Вадил съм винтове от стълбата за да завърша обект,бинт от аптеката като свърши лента........................безброй комични ситуации ,най странната беше , като хвърлих шепа винтове по една стена и всички се забихаслед тази случка почнахме комар да играеме на същия принцип
Matchless написа:Аз ще напиша малко за скара през 50см.Няма да пиша нищо как е "в дебелите книги" а как е прието тук да се прави...Перфектно обяснено !
Първия профил цд се слага на 45 см от стената,а всички следващи през 50.Това се прави ,защото ако стената е крива да може да отрежеш картона по точен размер и да не останат фуги като хралупи за лястовици.Ако си с листи на 2м или дължина на листа кратна на 50 то края на листа би трябвало да си идва винаги на профил от скарата,с изключение на първия лист който е около 195см (245).Първия ред листи започваш на някакво произволно разтояние от стената пенпердикулярна на профилите(от 15см до 115см) пак заради възможна кривина или ако няма прав ъгъл с другата стена и накрая се обира с ленти гк.Първият окачвач се бие на 35 см от стена а другите от 70 до 90см един от друг.Бият се на "зиг-заг",т.е. започваш да оразмеряваш от едната стена по линията на окачвача а следващата започваш от срещуположната.За слагането на "паразитки" преценявам от качеството на картона.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: