• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
svetliopi44 - Чирак...
Ми и аз така викам ама всички хотели около Варна са така ... е питай Варненци те са тарикати и са я измислили тая система... :shock: :lol: :shock:
Matchless - специалист
Аз съм съгласен с всичко.Ама когато работя към фирма работя с материалите които те ми дадат а не които аз избера.Пък за "частното" 99% от клиентите не ме питат кой материал(откъде) е най-качествен а ме питат къде е най-евтино без да ги интересува качеството.И не само за материалите...кой вариант е най-евтин,а не кой вариант е най-удачен.Обеснявам на всеки ,че с цената на материала пада и качеството(в почти всички случай),но през едното влязло,през другото излязло.Освен това явно аз съм някакъв карък щото постоянно попадам на едни "инжинери без диплома" дето имат някакви собствени представи за начин на монтаж,шпакловка (не само относно гк) ,че понякога и за физичните закони :)Та какви ли не магии и изродщини не съм правил по настояване на клиента.Иначе на мен ми е по-добре с качествени материали да работя.
Takezo Sensey - модератор
Matchless написа:
Аз съм съгласен с всичко.Ама когато работя към фирма работя с материалите които те ми дадат а не които аз избера..
Е това е вярната приказка :-D , щото и ние сме правили преградна стена с 9.5 мм. на три пласта, като първия пласт беше само от парчета и дефектни листове картон .
Нооо който плаща той поръчва и музиката.Нали...?

А стеничката на Светьо е уникална, що пък не.
'начи мо'е да ползваш парче картон вместо директен окачвач, а не може да си направиш кутии с CD и ивици картон :wink:
Matchless - специалист
svetliopi44
Ами то такива гледки една през друга по курорти по черноморието.Мене ме е яд ,че не съм снимал да видите наистна за какво става въпрос.Пълна изродщина...В началото като почвах още карах една нощна смяна да праим растер 200 кв.м щото гк-нения паднал...Що?Ми пичовете на едно ц- 2-3 окачвача с дюбел ПВЦ...Дошли "климатиците" след готов таван и ко да праят...айде климатиците (вградени бая тежки) направо да лежат върху картона без да са хванати в бетонната плоча...И така пада си тавана и като по чудо никой е нямало отдолу а на другия ден туристите идват...?!? И ко прайм? Ми ай всичко на боклука и един растер да опънем ,че по бързо...Общо взето много емоции съм имал по такива обекти ..
БАШ МАЙСТОР - специалист
една от причините да напусна фирмата е защото ми омръзна да правя от "пръдня боя",а бях цар на излизане от ситуации при липса на материал ,и недостатъчен такъв ,както и да е за година след мен съсипаха името на фирмата, а началото бе така" с бормашина се разпробиваха дупки и с отверката се навиваха всички винтове :lol: на ръка,после излезнаха механичните отверки тип "жъга-жъга",що винтове съм "иззлобарил" :cool: нейсе изобретиха винтовертите и със връзки взехме един ,струваше колкото " москвич",после два акумулиращи ,малки, като пистолети едни червени бяха не помня на коя фирма ,взехме ги 2 ръка издържаха над 10 години с едни батерии,не се произвеждат такива вече ,вечни и малки.
Вадил съм винтове от стълбата за да завърша обект,бинт от аптеката като свърши лента........................безброй комични ситуации ,най странната беше , като хвърлих шепа винтове по една стена и всички се забиха :shock: след тази случка почнахме комар да играеме на същия принцип :lol:
svetliopi44 - Чирак...
БАШ МАЙСТОР написа:
една от причините да напусна фирмата е защото ми омръзна да правя от "пръдня боя",а бях цар на излизане от ситуации при липса на материал ,и недостатъчен такъв ,както и да е за година след мен съсипаха името на фирмата, а началото бе така" с бормашина се разпробиваха дупки и с отверката се навиваха всички винтове :lol: на ръка,после излезнаха механичните отверки тип "жъга-жъга",що винтове съм "иззлобарил" :cool: нейсе изобретиха винтовертите и със връзки взехме един ,струваше колкото " москвич",после два акумулиращи ,малки, като пистолети едни червени бяха не помня на коя фирма ,взехме ги 2 ръка издържаха над 10 години с едни батерии,не се произвеждат такива вече ,вечни и малки.
Вадил съм винтове от стълбата за да завърша обект,бинт от аптеката като свърши лента........................безброй комични ситуации ,най странната беше , като хвърлих шепа винтове по една стена и всички се забиха :shock: след тази случка почнахме комар да играеме на същия принцип :lol:

Много добре казано ...не за комара а за това че от п ..боя не става ...
Matchless написа:
Аз ще напиша малко за скара през 50см.Няма да пиша нищо как е "в дебелите книги" а как е прието тук да се прави...
Първия профил цд се слага на 45 см от стената,а всички следващи през 50.Това се прави ,защото ако стената е крива да може да отрежеш картона по точен размер и да не останат фуги като хралупи за лястовици.Ако си с листи на 2м или дължина на листа кратна на 50 то края на листа би трябвало да си идва винаги на профил от скарата,с изключение на първия лист който е около 195см (245).Първия ред листи започваш на някакво произволно разтояние от стената пенпердикулярна на профилите(от 15см до 115см) пак заради възможна кривина или ако няма прав ъгъл с другата стена и накрая се обира с ленти гк.Първият окачвач се бие на 35 см от стена а другите от 70 до 90см един от друг.Бият се на "зиг-заг",т.е. започваш да оразмеряваш от едната стена по линията на окачвача а следващата започваш от срещуположната.За слагането на "паразитки" преценявам от качеството на картона.
Перфектно обяснено ! :-D
Matchless - специалист
:lol:
Туй за бинта от аптечката не бях го чувал:) То май всеки е правил някакви "магии" по някаква причина.Това за фирмите или поне за повечето си е меко казано така...Който не е правил скара за таван с дъски от изкъртен палет да пита,ще му кажа технологията :lol:
Т'ва с бинта съм го виждал преди мнооого години на гипсова шпакловка на стена, да не пука :idea:
Matchless - специалист
Аз не съм виждал, но съм чувал от стари майстори ,че влизал в употреба преди...Да взема бинта от аптечка и да шпакловам с него гк просто не бях се сещал:) Иначе съм виждал много бинтовани тръби с лепило.За импровизации всеки ако тръгне да пише каквото е правил и виждал бая тема ще стане:) Ама като по златните и сл.бряг хотелите простно не съм виждал на друго място такива изпълнения.Така и се оформи тук една гатанка:
Стройтелен магьосник,що е то? -картонджия на златни пясъци:)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Сладки приказки и раздумки за неща свързани с ГК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: