diduli - специалист
Да това ще е .Както сте го направили във вас.Чудно !!!
solo5 - майстор
ако ще ползваш само плочи и латекс си вземи някой с по-семпъл релеф, за да не се озориш много :lol:
ако слагаш плочи без да боядисваш може всякакви :roll:
Делян - специалист
В стария апартамент в една от стаите таванът имаше една здрава пукнатина. Семейния съвет тогава решиХА да слагаме от тези стиропорени плоскости. 2 години след това пукнатината пак си личи през стиропора - просто избиха тъмни петна по протежение на пукнатината. С един латекс сигурно ще се оправи положението, но хич не ми се ходи всяка година с баката в ръка...
Та, обмисли идеята пак :wink:
diduli - специалист
А сега де !!! :? Аз имам време , не бързам за никъде. Така че........ Интересно ми е колко ще ми излезе гипскартона ако сам си го направя.Да кажем че едната стая е 3 на 4 метра. Някой ако има идея да пише.Става дума за материали и относителна цена,защото всеки град и склад е различно. :?
KnauFer - специалист
diduli написа:
А сега де !!! :? Аз имам време , не бързам за никъде. Така че........ Интересно ми е колко ще ми излезе гипскартона ако сам си го направя.Да кажем че едната стая е 3 на 4 метра. Някой ако има идея да пише.Става дума за материали и относителна цена,защото всеки град и склад е различно. :?
Ни са занимаваи :) даваш некои лев и ти го правя като по-учебник ;)
И щото си от форума,пИчелиш 30 % отстъпка :Д (само ако си от Бургас ! )
diduli - специалист
Жалко че не съм от Бургас. Защото 30 те % не са малко , ако направя примерно 70 квадрата. Но в крайна сметка ако ме бият парите щах така да направя. :lol:
KnauFer - специалист
1во. Трят ти инструменти :Воден/лазерен нивел , винтоверт,перфоратор
като ги намериш,свирни пак да ти обясня кво следва ;) че сега заспивам и ме мързи ..
diduli - специалист
Имам ги тия инструменти ,давай нататък ! :)
Pooh - майстор
diduli написа:
150-200лв. Зависи от къде си купиш материалите и колко фира даваш.
Това е за 3/4 помещение ... ако ще увеличаваш квадратурата - кажи си всичките размери, да могат хората да ти кажат обща цена :wink:
KnauFer - специалист
Щом ги имаш значи си половин маистор ;) .. вземаш правото ъгълче,замерваш ъглите - като намериш правото ъгълче (ако има такова) започваш меренето за окачвачите от него(прави се с цел да не зануляваш картона понеже си има прав ъгъл,ест)..
1вите окачвачи след стената ги цъкаш на 90 см. следващите през 1.20 ест. окачвачите треа да са през 50см .-щом ще ти е през 50см скарата (ще треа да режеш от ватата 10см - щото я продават на 60см ,ест. ако си решил да слагаш вата - Добре е да сложиш,ще икономисаш ток ;) за в бъдеще от отопление)
следва дупчене с 6ца за бетон (перфоратора ,цъкнат на пробиване с чукачка :Д ) ,вземаш железните дюбели мушкаш ги в дупката на окачвача и ги переш яко с чука, докато се получи равна стотинка от дюбела ..
пускаш си нивото,гледаш къде ти е наи ниската точка от тавана - съобразваш се ако ще слагаш лунички ..
ковеш УДто за стената,обкантваш цялото помещение ..
мериш ЦДтата ,и ги качваш над УДто (много хитър момент е тва ;) ) закопчаваш ги с окачвачите - като преплиташ 2те пера (назъбени са и става лесно) Пускаш канап ,от УД до Уд като слагаш рапидки по УДто за да закачиш за тях ,канапчето (добре го опъваш) ,важно е никаде да не ти опира канапа !Канапа треа да минава близо до окачвачите ,на 5-10см .
Пускаш едното ЦД ,мушкаш го нежно в УДто и от 2те страни , вземаш винтонавивката ,зареждаш копче (9мм винтче с по различна резба от рапидките,осигоряваща стабилна връзка - без луфт .. ) хващаш ЦДто и го държиш на 1-2мм от канапа ,навиваш ...
Викаш комшията, вземате 2 метровите листи картон и ги качвате на готовата констр. - навивате ги с рапидки (25мм) картоните е хубаво да бъдат разменени - понеже се получава голяма снадка ,която лесно пука !
Шпакловаш ... Добре е за шпакловката,1вият картон(от стената) да му резнеш 5см кант, за да си го шпакловаш по лесно ;)
Може да съм пропуснал нещо .. само треа да попиташ ;)
Успех !

Тема "Таван от гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: