ако слагаш плочи без да боядисваш може всякакви
diduli
- специалист
21 мнения в "Таван от гипскартон"
Делян
- специалист
В стария апартамент в една от стаите таванът имаше една здрава пукнатина. Семейния съвет тогава решиХА да слагаме от тези стиропорени плоскости. 2 години след това пукнатината пак си личи през стиропора - просто избиха тъмни петна по протежение на пукнатината. С един латекс сигурно ще се оправи положението, но хич не ми се ходи всяка година с баката в ръка...
Та, обмисли идеята пак
Та, обмисли идеята пак
diduli
- специалист
А сега де !!!
Аз имам време , не бързам за никъде. Така че........ Интересно ми е колко ще ми излезе гипскартона ако сам си го направя.Да кажем че едната стая е 3 на 4 метра. Някой ако има идея да пише.Става дума за материали и относителна цена,защото всеки град и склад е различно. 
KnauFer
- специалист
diduli написа:А сега де !!!Ни са занимаваиАз имам време , не бързам за никъде. Така че........ Интересно ми е колко ще ми излезе гипскартона ако сам си го направя.Да кажем че едната стая е 3 на 4 метра. Някой ако има идея да пише.Става дума за материали и относителна цена,защото всеки град и склад е различно.
И щото си от форума,пИчелиш 30 % отстъпка :Д (само ако си от Бургас ! )
Pooh
- майстор
diduli написа:А сега де !!!150-200лв. Зависи от къде си купиш материалите и колко фира даваш.Аз имам време , не бързам за никъде. Така че........ Интересно ми е колко ще ми излезе гипскартона ако сам си го направя.Да кажем че едната стая е 3 на 4 метра. Някой ако има идея да пише.Става дума за материали и относителна цена,защото всеки град и склад е различно.
Това е за 3/4 помещение ... ако ще увеличаваш квадратурата - кажи си всичките размери, да могат хората да ти кажат обща цена
KnauFer
- специалист
Щом ги имаш значи си половин маистор ;) .. вземаш правото ъгълче,замерваш ъглите - като намериш правото ъгълче (ако има такова) започваш меренето за окачвачите от него(прави се с цел да не зануляваш картона понеже си има прав ъгъл,ест)..
1вите окачвачи след стената ги цъкаш на 90 см. следващите през 1.20 ест. окачвачите треа да са през 50см .-щом ще ти е през 50см скарата (ще треа да режеш от ватата 10см - щото я продават на 60см ,ест. ако си решил да слагаш вата - Добре е да сложиш,ще икономисаш ток ;) за в бъдеще от отопление)
следва дупчене с 6ца за бетон (перфоратора ,цъкнат на пробиване с чукачка :Д ) ,вземаш железните дюбели мушкаш ги в дупката на окачвача и ги переш яко с чука, докато се получи равна стотинка от дюбела ..
пускаш си нивото,гледаш къде ти е наи ниската точка от тавана - съобразваш се ако ще слагаш лунички ..
ковеш УДто за стената,обкантваш цялото помещение ..
мериш ЦДтата ,и ги качваш над УДто (много хитър момент е тва ;) ) закопчаваш ги с окачвачите - като преплиташ 2те пера (назъбени са и става лесно) Пускаш канап ,от УД до Уд като слагаш рапидки по УДто за да закачиш за тях ,канапчето (добре го опъваш) ,важно е никаде да не ти опира канапа !Канапа треа да минава близо до окачвачите ,на 5-10см .
Пускаш едното ЦД ,мушкаш го нежно в УДто и от 2те страни , вземаш винтонавивката ,зареждаш копче (9мм винтче с по различна резба от рапидките,осигоряваща стабилна връзка - без луфт .. ) хващаш ЦДто и го държиш на 1-2мм от канапа ,навиваш ...
Викаш комшията, вземате 2 метровите листи картон и ги качвате на готовата констр. - навивате ги с рапидки (25мм) картоните е хубаво да бъдат разменени - понеже се получава голяма снадка ,която лесно пука !
Шпакловаш ... Добре е за шпакловката,1вият картон(от стената) да му резнеш 5см кант, за да си го шпакловаш по лесно ;)
Може да съм пропуснал нещо .. само треа да попиташ ;)
Успех !
1вите окачвачи след стената ги цъкаш на 90 см. следващите през 1.20 ест. окачвачите треа да са през 50см .-щом ще ти е през 50см скарата (ще треа да режеш от ватата 10см - щото я продават на 60см ,ест. ако си решил да слагаш вата - Добре е да сложиш,ще икономисаш ток ;) за в бъдеще от отопление)
следва дупчене с 6ца за бетон (перфоратора ,цъкнат на пробиване с чукачка :Д ) ,вземаш железните дюбели мушкаш ги в дупката на окачвача и ги переш яко с чука, докато се получи равна стотинка от дюбела ..
пускаш си нивото,гледаш къде ти е наи ниската точка от тавана - съобразваш се ако ще слагаш лунички ..
ковеш УДто за стената,обкантваш цялото помещение ..
мериш ЦДтата ,и ги качваш над УДто (много хитър момент е тва ;) ) закопчаваш ги с окачвачите - като преплиташ 2те пера (назъбени са и става лесно) Пускаш канап ,от УД до Уд като слагаш рапидки по УДто за да закачиш за тях ,канапчето (добре го опъваш) ,важно е никаде да не ти опира канапа !Канапа треа да минава близо до окачвачите ,на 5-10см .
Пускаш едното ЦД ,мушкаш го нежно в УДто и от 2те страни , вземаш винтонавивката ,зареждаш копче (9мм винтче с по различна резба от рапидките,осигоряваща стабилна връзка - без луфт .. ) хващаш ЦДто и го държиш на 1-2мм от канапа ,навиваш ...
Викаш комшията, вземате 2 метровите листи картон и ги качвате на готовата констр. - навивате ги с рапидки (25мм) картоните е хубаво да бъдат разменени - понеже се получава голяма снадка ,която лесно пука !
Шпакловаш ... Добре е за шпакловката,1вият картон(от стената) да му резнеш 5см кант, за да си го шпакловаш по лесно ;)
Може да съм пропуснал нещо .. само треа да попиташ ;)
Успех !
Тема "Таван от гипскартон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература