• 1
  • 2
Pooh - майстор
Като това точно - не. Не бих и опитал. И понеже виждам, че изгаряш от желание за безсмислен спор - опиши ми набързо как си представяш конструкцията.
sugar_shmatka - помощник
Няма проблем, не е нужно да спорите, благодаря за бързите отговори, решихме конструкцията да е с четири крака и размка от дърво, като изградим леглото ще облечем с гипсокартон и нещата ще са наред, така няма да се притесняваме че няма да е издръжливо, като стане готово ще кача снимки, кофти е че всичко си правим сами и става малко по - бавно, но се надявам че всичко ще бъде наред, в момента е наред шпакловка, така че пожелайте късмет и после ще има снимки от нашия ремонт :wink: :supz:
stenmark - специалист
Няма нужда от безсмилени спорове разбира се,това всичко може да стане като конструкция на гредоред на покрив с една разлика ,че тука тавана ще носи цялата конструкция.
marian1 - майстор
Според мен, това е само ефектно, ама да не ти е в къщи! Я си помисли че трябва да се качваш всеки божи ден и да слизаш от там, понякога ще ти е лошо, друг път болен, друг пък - по често от предходните ще си употребил алкохол,или злоупотребил .... :partyman: точно 2 месеца след това ще се проклинаш че трябва да се катериш като катерица всеки ден - ако ти е вилата -СТАВА - ще впечатлиш гостите си, но за всекидневна употреба - смърт. Направата не ми се чини от ГК - при тия вибрации породени от качване слизане, възвратнопостъпателни движения :wink: - ГК ще е вечно напукан и ощърбен - по добре стоманена конструкция облечена с пдч - ако пуснете крачета до пода няма да е толкова стабилно може би!
cybersas - специалист
Аз от снимката не виждам това да е легло, лично... Ако се абстрахираме от заглавието на темата - що реши, че тази ниша има легло в нея?

Ако приемем, че е така и няма други опции, т.е. ТРЯБВА да се направи - верно - железна, масивна конструкция и нормална стълба по стената до там + някакъв парапет... Пиене, секс, одъртяване... Живота не прощава, а се налага да спиш на 24 часа по няколко от тях :weedman:
ArturDent - Почти Безобиден
stenmark написа:
Няма нужда от безсмилени спорове разбира се,това всичко може да стане като конструкция на гредоред на покрив с една разлика ,че тука тавана ще носи цялата конструкция.
Следващата стъпка е да почнете да правите междуетажните плочи от ГК.
stenmark - специалист
Артъре коментирай от това което разбираш ,а не за което си плащаш!
taxi855 - специалист
Обърнете внимание и на височината на стаята от снимката!
Ако височината е по-малка от три метра, просто няма никакъв смисъл от цялото упражнение.
rockwall - майстор
честно да си кажа и на метална конструкция не бих се доверил за такова изпълнение (т.е. висящо). Вертикалната стена отзад трудно ще носи каквото и да е стабилно, т.е. остава всичко да виси на тавана.

Бих се качил на такова нещо, само ако вертикалата минава през тавана и отгоре - на пода на горния етаж - на нея има заварена сериозна планка.

Дори и тогава не ми се мисли как тва цялото нещо може да трепти и да се усуква, ако не е изпълнено качествено и ако металните профили не са със сериозни размери.
Не забравяйте, че върху тях, трябва да има скара, по която да може да се ходи и след това матрак и 2 души.

Знам, че БГ пространството ни принуждава да търсим икономични решения, но нека да не са опасни за живота.

Как мислите да ползвате пространството с височина 1,50 под леглото ???

Все пак двойно легло е около 1,60 широко - така че ако ще става дрешник, ще трябва да се пълзи из него ?? За бюро пък ми се струва ниско, тъй като нормално седнал човек е около 1.40м ?? Ще може да се седи, но няма да е супер комфортно ...

Интересно ми е какви идеи имате за мястото.

Във форума имаше тема с много хитри сгъваеми легла, които се прибират към стените - потърсете я и може да ви хрумне и по-лесно решение
sugar_shmatka - помощник
viewtopic.php?f=15&t=35367&p=372319#p372319
леглото е вече готово, благодаря на всички за мненията :)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за легло от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: