Като това точно - не. Не бих и опитал. И понеже виждам, че изгаряш от желание за безсмислен спор - опиши ми набързо как си представяш конструкцията.

- 1
 - 2

Pooh 

- майстор			

20 мнения в "Въпрос за легло от гипсокартон?"

sugar_shmatka 

- помощник			

Няма проблем, не е нужно да спорите, благодаря за бързите отговори, решихме конструкцията да е с четири крака и размка от дърво, като изградим леглото ще облечем с гипсокартон и нещата ще са наред, така няма да се притесняваме че няма да е издръжливо, като стане готово ще кача снимки, кофти е че всичко си правим сами и става малко по - бавно, но се надявам че всичко ще бъде наред, в момента е наред шпакловка, така че пожелайте късмет и после ще има снимки от нашия ремонт  

marian1 

- майстор			

Според мен, това е само ефектно, ама да не ти е в къщи! Я си помисли че трябва да се качваш всеки божи ден и да слизаш от там, понякога ще ти е лошо, друг път болен, друг пък - по често от предходните ще си употребил алкохол,или злоупотребил .... 
   точно 2 месеца след това ще се проклинаш че трябва да се катериш като катерица всеки ден - ако ти е вилата -СТАВА - ще впечатлиш гостите си, но за всекидневна употреба - смърт. Направата не ми се чини от ГК - при тия вибрации породени от качване слизане, възвратнопостъпателни движения  
 - ГК ще е вечно напукан и ощърбен - по добре стоманена конструкция облечена с пдч - ако пуснете крачета до пода няма да е толкова стабилно може би!

cybersas 

- специалист			

Аз от снимката не виждам това да е легло, лично... Ако се абстрахираме от заглавието на темата - що реши, че тази ниша има легло в нея?
Ако приемем, че е така и няма други опции, т.е. ТРЯБВА да се направи - верно - железна, масивна конструкция и нормална стълба по стената до там + някакъв парапет... Пиене, секс, одъртяване... Живота не прощава, а се налага да спиш на 24 часа по няколко от тях

Ако приемем, че е така и няма други опции, т.е. ТРЯБВА да се направи - верно - железна, масивна конструкция и нормална стълба по стената до там + някакъв парапет... Пиене, секс, одъртяване... Живота не прощава, а се налага да спиш на 24 часа по няколко от тях

rockwall 

- майстор			

честно да си кажа и на метална конструкция не бих се доверил за такова изпълнение (т.е. висящо). Вертикалната стена отзад трудно ще носи каквото и да е стабилно, т.е. остава всичко да виси на тавана.
Бих се качил на такова нещо, само ако вертикалата минава през тавана и отгоре - на пода на горния етаж - на нея има заварена сериозна планка.
Дори и тогава не ми се мисли как тва цялото нещо може да трепти и да се усуква, ако не е изпълнено качествено и ако металните профили не са със сериозни размери.
Не забравяйте, че върху тях, трябва да има скара, по която да може да се ходи и след това матрак и 2 души.
Знам, че БГ пространството ни принуждава да търсим икономични решения, но нека да не са опасни за живота.
Как мислите да ползвате пространството с височина 1,50 под леглото ???
Все пак двойно легло е около 1,60 широко - така че ако ще става дрешник, ще трябва да се пълзи из него ?? За бюро пък ми се струва ниско, тъй като нормално седнал човек е около 1.40м ?? Ще може да се седи, но няма да е супер комфортно ...
Интересно ми е какви идеи имате за мястото.
Във форума имаше тема с много хитри сгъваеми легла, които се прибират към стените - потърсете я и може да ви хрумне и по-лесно решение

Бих се качил на такова нещо, само ако вертикалата минава през тавана и отгоре - на пода на горния етаж - на нея има заварена сериозна планка.
Дори и тогава не ми се мисли как тва цялото нещо може да трепти и да се усуква, ако не е изпълнено качествено и ако металните профили не са със сериозни размери.
Не забравяйте, че върху тях, трябва да има скара, по която да може да се ходи и след това матрак и 2 души.
Знам, че БГ пространството ни принуждава да търсим икономични решения, но нека да не са опасни за живота.
Как мислите да ползвате пространството с височина 1,50 под леглото ???
Все пак двойно легло е около 1,60 широко - така че ако ще става дрешник, ще трябва да се пълзи из него ?? За бюро пък ми се струва ниско, тъй като нормално седнал човек е около 1.40м ?? Ще може да се седи, но няма да е супер комфортно ...
Интересно ми е какви идеи имате за мястото.
Във форума имаше тема с много хитри сгъваеми легла, които се прибират към стените - потърсете я и може да ви хрумне и по-лесно решение

sugar_shmatka 

- помощник			

viewtopic.php?f=15&t=35367&p=372319#p372319
леглото е вече готово, благодаря на всички за мненията

леглото е вече готово, благодаря на всички за мненията
- 1
 - 2

Тема "Въпрос за легло от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература