Здрасти народе, прочетох около 200 страници мнения и препоръки и т.н. ...на няколко места видях точно като моя въпрос но не видях добър отговор който да ме накара да го направя....та да си дойдем на темата..за "кюфтенцата" и "кебапченцата" ..значи говорим за вътрешни стени на коридор от панел дълъг 3.40 м и висок 2.50м намазан с блажна боя отгоре с бороконтакт и накрая шпакловка и латекс ...страх ме е да го лепя по така наречениа способ с кюфтенцата понеже мисля че ще падне заради слоя блажна боя която е слагана през 1976г. (от оня пиниз с шарките) и за това си мисля да го сложа директно в/у стената закрепен само с дюбели ..държа да отбележа че стените след шпакловката са ми почти идеално прави с малки отклонения с по около 2-3-4 мм (но като сложа первазите на ламината и тези 3-4 мм се открояват много зловещо)и идеята с кюфтенцата не ми харесва поради това че хем не съм го правил никога хем не ми се ще да стеснявам още повече и без тва тесния коридор. Затова си мисля да му хакна по 5 дюбела на лист да шпакловам главите и фугите и отгоре латекс да си гледа работата ...какво мислите за това ?
Бай, Петко
Идеята на мен ми се вижда добра, въпреки, че няма да хареса на майсторите. Нетрадиционно е, което на мен ми допада.
Само едно допълнение от мен - след пробиване на отворите за дюбелпироните, шприцовай по малко/но много малко/ полиуретанова пяна, и веднага монтирай пироните. Защото, ако малко се забавиш, ще береш ядове. Казвам за пяната, за да запълни празнината точто под пирона от евентуалните неравности. Може и повече пирони да сложиш/стотинки са/, не е вредно. Отделно, след стягане на пяната, можеш да пробваш с леко натискане дали някъде не поддава. Ако поддава, с малко свредло пробиваш картона, и отново с пяната. А, даже и да не поддава, не пречи в междините между дюбелите да заздравиш картона.
По този начин ще имаш равна, права, и най вече здрава стена.
Дано да си ме разбрал. И успех!