• 1
  • 2
Здрасти народе, прочетох около 200 страници мнения и препоръки и т.н. ...на няколко места видях точно като моя въпрос но не видях добър отговор който да ме накара да го направя....та да си дойдем на темата..за "кюфтенцата" и "кебапченцата" ..значи говорим за вътрешни стени на коридор от панел дълъг 3.40 м и висок 2.50м намазан с блажна боя отгоре с бороконтакт и накрая шпакловка и латекс ...страх ме е да го лепя по така наречениа способ с кюфтенцата понеже мисля че ще падне заради слоя блажна боя която е слагана през 1976г. (от оня пиниз с шарките) и за това си мисля да го сложа директно в/у стената закрепен само с дюбели ..държа да отбележа че стените след шпакловката са ми почти идеално прави с малки отклонения с по около 2-3-4 мм (но като сложа первазите на ламината и тези 3-4 мм се открояват много зловещо)и идеята с кюфтенцата не ми харесва поради това че хем не съм го правил никога хем не ми се ще да стеснявам още повече и без тва тесния коридор. Затова си мисля да му хакна по 5 дюбела на лист да шпакловам главите и фугите и отгоре латекс да си гледа работата ...какво мислите за това ?
Марковски - напреднал
Бай, Петко
Идеята на мен ми се вижда добра, въпреки, че няма да хареса на майсторите. Нетрадиционно е, което на мен ми допада.
Само едно допълнение от мен - след пробиване на отворите за дюбелпироните, шприцовай по малко/но много малко/ полиуретанова пяна, и веднага монтирай пироните. Защото, ако малко се забавиш, ще береш ядове. Казвам за пяната, за да запълни празнината точто под пирона от евентуалните неравности. Може и повече пирони да сложиш/стотинки са/, не е вредно. Отделно, след стягане на пяната, можеш да пробваш с леко натискане дали някъде не поддава. Ако поддава, с малко свредло пробиваш картона, и отново с пяната. А, даже и да не поддава, не пречи в междините между дюбелите да заздравиш картона.
По този начин ще имаш равна, права, и най вече здрава стена.

Дано да си ме разбрал. И успех!
valmet - специалист
Сложи си му малки "кюфтенца",но по-нагъсто и пак си забий дюбели.Колко ще се стесни коридора от "кюфтенца"?
Ако решиш все пак да е с гореспоменатите,там където ще е лепилото,изкърти мазилката до тухла.
inspo - майстор
baipetko написа:
и за това си мисля да го сложа директно в/у стената закрепен само с дюбели ..
И какъв ще е ефекта ? Ще си имаш същата непроменнена стена ама по дебела ? А нивелацията и изправянето как ще стане ?
Марковски - напреднал
inspo написа:
baipetko написа:
И какъв ще е ефекта ? Ще си имаш същата непроменнена стена ама по дебела ? А нивелацията и изправянето как ще стане ?
Колега, явно не си прочел моя пост. :? Стената, според мен, няма да е същата, а равна и права. И по-дебела само с дебелината на картона. С т.н. кюфтенца, е измислена работа.Освен, че се работи много кофти с гипс, става и доста по дебела стена. И по-некачествена. А нивелацията може да стане или с нивелир, или по-точно с отвес. Зависи от майстора, но може да стане перфектно равна, и отвесна.
Spokoiniq - майстор
Може и на гребен, и не се лепи с гипс, не ставайте смешни!
inspo написа:
baipetko написа:
ами при дължина на коридора само 3.40 мисля че няма да има кой знае какви неравности и няма да има нужда от кой знае ква нивелация понеже ще сложа общо само 3 листа картон,Ако въобще има някви нерявности то те ще са на 3 части от по 1.20 всяка
Марковски - напреднал
Spokoiniq написа:
...не се лепи с гипс, не ставайте смешни!
Ами извинения, ако съм подвел някой. Все пак, това не ми е силната страна. Разсъждавам по аналогия - хартия се лепи с хартиено лепило, гума-с гумено лепило, циментови изделия, с лепило на циментова основа, та затова.... И на мене ми е смешно, когато се говори за медицина, но това е друга тема. :lol:
Pooh - майстор
baipetko, АКО направиш това което си замисли, ще бъдеш поредният човек, който до края на дните си ще псува Гипсокартона. И той като всеки материал си има начини на полагане и повярвай ми - дюбелирането не фигурира към тях. Ще хлопа зверски и най-накрая ще се откачи, защото дупките около дюбелите ще се разширят от вибрации. Щом искаш максимално прибрано и си убеден, че най-голямото отклонение ти е 4 мм. - направи лепене по тънкослоен метод - с гребен. Нанася се по периферията на плоскостта цяла непрекъсната ивица и една по средата. Гребена да е поне 8мм. И не вярвай на Бетон-контакта на БОРО - качеството му няма нищо общо с едновремешното. Най-добре виж дали ще намериш на Ceresit.
Успех в начинанието.
torbalan - Дървен философ
за 3 - 4 мм отклонение да се вкараш в такова приключение...

аз бих боядисал без да слагам картон - а первазките с няколко дюбела повече там, където отварят и няма драма :)
  • 1
  • 2

Тема "Гипсокартон захванат само с дюбели ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: