"Спарки"-то е по-скъпо, защото дълбочината му на рязане е повече и уж, мощността. Но аз на "Спарки" за мощността отдавна не вярвам, защото е за консумирана, а не номинална както при "Макита".
Лично аз не бих се двоумил и за миг, и щях да си купя "Макита"-та предложена от Тани без да се замислям. Но решението си е на NeoBoss, все пак.
Ел. инструментите. Консумативи.
nikolson
- майстор
615 мнения в "Избор на прободен трион (зеге)"
griffin
- майстор
Колега ето един линк където цените на спарки са ниски пазарувал съм си това онова но кофти е ако опреш до сервиз че трябва да го пращаш обратно там
http://devimax.com/language/bg-bg/produ ... pe-81.aspx. Както и да е де мен това не ми е особен дефект че ме мързи да тичам по сервизи и каквото мога си оправям сам.
Ако имаш възможност пипни и пусни машината направи няколко сряза, лично мое мнение за спарки дървени са като дизайн и ергономичност(това си е мое мнение) относително здрави поне за непрофесионално ползване. Обикновенно скъпите маркови машини плащаш не само за марката а за ергономичност намалени вибрации и т.н.
Лично аз имам скила 710W който е реже всичко което съм му подал но след 10 мин ръката ми почва да изтръпва има доста вибрации което ме съмнява спарки да са си го спестили
но ти едва ли ще работиш цял ден така че това няма да ти е чак толкоз некомфортно.
Мисля че триончето ще ти върши работа само си прецени дали ти е подходящ като тегло и големина( подобен модел който видях в магазина ме метна на черешата като видях колко е огромен спрямо зегето на скил
.
http://devimax.com/language/bg-bg/produ ... pe-81.aspx. Както и да е де мен това не ми е особен дефект че ме мързи да тичам по сервизи и каквото мога си оправям сам.
Ако имаш възможност пипни и пусни машината направи няколко сряза, лично мое мнение за спарки дървени са като дизайн и ергономичност(това си е мое мнение) относително здрави поне за непрофесионално ползване. Обикновенно скъпите маркови машини плащаш не само за марката а за ергономичност намалени вибрации и т.н.
Лично аз имам скила 710W който е реже всичко което съм му подал но след 10 мин ръката ми почва да изтръпва има доста вибрации което ме съмнява спарки да са си го спестили

Мисля че триончето ще ти върши работа само си прецени дали ти е подходящ като тегло и големина( подобен модел който видях в магазина ме метна на черешата като видях колко е огромен спрямо зегето на скил

NeoBoss
- специалист
знам го линка.. точно там ме съмнява произхода на спаркито именно защото гаранцията важи само ми при тях. Днес обиколих баумах , практикер, киров и други ...та ги хванах и пипнах всичките изброени. Наистина макитата най ми допата чисто семпло и просто, без опити да се привличат купувачи със ненужи гнезда за инструменти , фенерчета и някакви такива. Сега остава само да я поръчам въпроса ми е дали ще може да дойде до утре следoбед 

griffin
- майстор
Гаранцията на SPARKY важи само от там дето си го закупил 
това е как да кажа мнооого дълго обсъждано и дъвкано в форума ако се разровиш както и да е де позрави за избора да си го ползваш с здраве.
Гъзарийките като гнезда за ножчета и фенерче мен са ми удобни но е въпрос на мнение мен лично ме мързи да ровя в кутията с ножовете.

това е как да кажа мнооого дълго обсъждано и дъвкано в форума ако се разровиш както и да е де позрави за избора да си го ползваш с здраве.
Гъзарийките като гнезда за ножчета и фенерче мен са ми удобни но е въпрос на мнение мен лично ме мързи да ровя в кутията с ножовете.
profesionalist_wood
- майстор
Хвърлил съм едно око за зегето...ама ме гложди нещо за сервиза им...толкова голяма фирма да няма и един сервиз...А пък в Швейцария имат само 2 магазина Лидъл и никой не ходи в тях
и са почти фалирали

griffin
- майстор
За парите си PARKSIDE са много по добре от всичко друго китайско което съм срещал на пазара. При мен поне няма сервизна база ако искаш ремонт оставяш го в магазина и чакаш седмица да ти го върнат или ти връщат парите на място. Ползвам няколко техни инструмента съотношението цена пари е най-доброто което съм успял да намеря за сега. Съжалявам само че тук ги няма големите им машини които пускат в германия амааа колкото толкоз
човек се радва на каквото има.

Atlantius
- напреднал
Интересува ме между Makita 4329 и Makita 4927 има ли голяма разлика. 27 струва 130лв. с три допълнителни ножчета а 29 е 159лв. почти навсякъде освен в Томика. Другия ми въпрос е ако 29 е по-добър заслужава ли си да го потъчвам от Томика (Пловдив) или да додам 30 лева и да го взема тук някъде от София?
Поздрави и весели празници
Поздрави и весели празници
Kumay
- майстор
Между 4327 и 4329 разликата е в махаловидния ход и по-стабилната основа при 4329 /заградената зона на снимките/
Препоръчвам 4329, но не затова, че при нас е най-евтино
При 4327 има случаи на изкривяване на основата от натискане. Освен това с махаловидния ход на ножа се реже по-бързо мека дървесина. При рязане на гума е задължителен/при минимални обороти/
Препоръчвам 4329, но не затова, че при нас е най-евтино

При 4327 има случаи на изкривяване на основата от натискане. Освен това с махаловидния ход на ножа се реже по-бързо мека дървесина. При рязане на гума е задължителен/при минимални обороти/
Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература