• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
nikolson - майстор
А цената му е по-ниска от това на показаното Спарки!
kalpev - специалист
"Спарки"-то е по-скъпо, защото дълбочината му на рязане е повече и уж, мощността. Но аз на "Спарки" за мощността отдавна не вярвам, защото е за консумирана, а не номинална както при "Макита".
Лично аз не бих се двоумил и за миг, и щях да си купя "Макита"-та предложена от Тани без да се замислям. Но решението си е на NeoBoss, все пак.
griffin - майстор
Колега ето един линк където цените на спарки са ниски пазарувал съм си това онова но кофти е ако опреш до сервиз че трябва да го пращаш обратно там
http://devimax.com/language/bg-bg/produ ... pe-81.aspx. Както и да е де мен това не ми е особен дефект че ме мързи да тичам по сервизи и каквото мога си оправям сам.

Ако имаш възможност пипни и пусни машината направи няколко сряза, лично мое мнение за спарки дървени са като дизайн и ергономичност(това си е мое мнение) относително здрави поне за непрофесионално ползване. Обикновенно скъпите маркови машини плащаш не само за марката а за ергономичност намалени вибрации и т.н.

Лично аз имам скила 710W който е реже всичко което съм му подал но след 10 мин ръката ми почва да изтръпва има доста вибрации което ме съмнява спарки да са си го спестили :-) но ти едва ли ще работиш цял ден така че това няма да ти е чак толкоз некомфортно.

Мисля че триончето ще ти върши работа само си прецени дали ти е подходящ като тегло и големина( подобен модел който видях в магазина ме метна на черешата като видях колко е огромен спрямо зегето на скил :-).
NeoBoss - специалист
знам го линка.. точно там ме съмнява произхода на спаркито именно защото гаранцията важи само ми при тях. Днес обиколих баумах , практикер, киров и други ...та ги хванах и пипнах всичките изброени. Наистина макитата най ми допата чисто семпло и просто, без опити да се привличат купувачи със ненужи гнезда за инструменти , фенерчета и някакви такива. Сега остава само да я поръчам въпроса ми е дали ще може да дойде до утре следoбед :)
kalpev - специалист
ЧЕСТИТО =D>
Пожелавам да ти служи вярно и предълго. Пиши кой модел си избра и отзиви след като поработиш с него.
За доставката не би трябвало да имаш проблем за София, но и зависи от къде си я поръчал.
griffin - майстор
Гаранцията на SPARKY важи само от там дето си го закупил :-)
това е как да кажа мнооого дълго обсъждано и дъвкано в форума ако се разровиш както и да е де позрави за избора да си го ползваш с здраве.
Гъзарийките като гнезда за ножчета и фенерче мен са ми удобни но е въпрос на мнение мен лично ме мързи да ровя в кутията с ножовете.
profesionalist_wood - майстор
Хвърлил съм едно око за зегето...ама ме гложди нещо за сервиза им...толкова голяма фирма да няма и един сервиз...А пък в Швейцария имат само 2 магазина Лидъл и никой не ходи в тях :-D и са почти фалирали
griffin - майстор
За парите си PARKSIDE са много по добре от всичко друго китайско което съм срещал на пазара. При мен поне няма сервизна база ако искаш ремонт оставяш го в магазина и чакаш седмица да ти го върнат или ти връщат парите на място. Ползвам няколко техни инструмента съотношението цена пари е най-доброто което съм успял да намеря за сега. Съжалявам само че тук ги няма големите им машини които пускат в германия амааа колкото толкоз :-) човек се радва на каквото има.
Atlantius - напреднал
Интересува ме между Makita 4329 и Makita 4927 има ли голяма разлика. 27 струва 130лв. с три допълнителни ножчета а 29 е 159лв. почти навсякъде освен в Томика. Другия ми въпрос е ако 29 е по-добър заслужава ли си да го потъчвам от Томика (Пловдив) или да додам 30 лева и да го взема тук някъде от София?

Поздрави и весели празници
Kumay - майстор
Между 4327 и 4329 разликата е в махаловидния ход и по-стабилната основа при 4329 /заградената зона на снимките/
Препоръчвам 4329, но не затова, че при нас е най-евтино :roll:
При 4327 има случаи на изкривяване на основата от натискане. Освен това с махаловидния ход на ножа се реже по-бързо мека дървесина. При рязане на гума е задължителен/при минимални обороти/
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: