Ел. инструментите. Консумативи.
gogo1113 - специалист
Колега, ако търсиш качеството на фабричен сряз, с такъв циркуляр го забрави. Заводските циркуляри имат подрезвач за обратната страна на плоскостта и поради тази причина не назъбват сряза. Освен това ЗАБЕЛЕЖИ с какъв диск се продава хоби циркуляра, обикновено с такъв с едри зъби, с който можеш да режеш масив, но не и ПДЧ плоскости. Друго, което не трябва да пропускаш е факта, че за да си режеш плоскости ще ти е необходим линеал /водеща шина/, по който да водиш циркуляра за да прави срязове по права линия, а не на зиг-заг. Цената на такива водещи линеали започва от 100 лв. нагоре за различните марки, като не всички имат възможност за присъединяване на линеал към плочата на циркуляра. Дискът, който е необходим за ПДЧ е с повече зъби с твърдосплавни пластини на зъбите и не е никак евтин. За да получиш добро качество - наистина да не ти накъртва плочата поне от лицевата страна, да реже право и въобще да можеш да си доволен от изработката си в никакъв случай не може да се вместиш в определената от теб цена / само линеалът и дискът за рязане на ПДЧ струват повече/. Споделеното дотук е от личен опит, допреди 3-4 месеца и аз бях пред същата дилема, която реших макар и на по-висока цена, НО хубавото винаги струва пари. За добрия циркуляр е важна и мощността на двигателя му, не толкова дълбочината му на рязане /55 мм е предостатъчно, най-дебелият плот за мебели е 48 мм, а плоскостите са по 18-19 мм/.
rolls - специалист
Vulio написа:
...Относно марката Meister Craft образовай се малко има доста инфо в нета....
Да, вярно е. Марката е немска, ама само по регистрация. Надали имат и един завод в Германия-та. Виж само приликите между машините, особено при циркулярите.
Тая марка много ми прилича на другата велика "немска марка" Ейнхел ... :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

Meister Craft MKR1200.jpg
Meister Craft MKR1200.jpg (99.06 KиБ) Видяна 8231 пъти

Прикачен файл

Raider RD-CS185.jpg
Raider RD-CS185.jpg (15.55 KиБ) Видяна 8231 пъти

Прикачен файл

Meister Craft Ramm-Bo.jpg
Meister Craft Ramm-Bo.jpg (79.75 KиБ) Видяна 8231 пъти

Прикачен файл

BOSCH GSH 11 E.jpg
BOSCH GSH 11 E.jpg (30.75 KиБ) Видяна 8231 пъти
comunikator - специалист
gogo1113 е прав за почти всичко,НО
наистина при ръчния циркуляр не може да режеш пдч без да ти кърти,но може поне едната страна да ти е читава.Диска НЕ трябва да е с много зъби защото тогава ти трябват големи обороти и голяма мощност.За рязане на пдч с ръчен циркуляр ти трябва диск с малко на брой зъби изпробвал съм всякакви дискове с всякакви зъби и най-малко чепи от диск с малко на брой зъби.Едната страна остава перфектна без чепене.
Можеш да намалиш чепенето и от другата страна ако го режеш с залепена на него хартиена лепенка,пак чепи но значително по малко.
Колкото до правия срез не ти трябват никакви скъпи линеали за 100лв или разни такива глезотийки,трябва ти един алуминиев мастар (аз си взех алуминиева кутия 20/40),който си го стягаш със стеги за пдч-то и режеш по него става перфектно.
valat111 - специалист
rolls, на Айнхела /така звучи на немски/ си пише, че са произведени в PRK, на другите пише Made in Germany. Това дали е истина или заблуда.....
UNIOR - модератор
Стрaнно защо но Никой не обръща внимание на Sparky "TK50"
Ако не друго това е поне с гарантиран произход , достъпна ценово поддръжка , сервизи бол
машината не се ремонтира на модули, лека, достатъчно мощна с малко фантазия и три отвора може да бъде пригодена за стационарна работа на плот.
Някой би казал ама малко гаранциятаааа, даааа ама тя не е признак за качество.
Редовната цена е 177.00 лв. а в момента може да бъде намерена и за 160.00лв.
От всиките машини предложени до тук, единствено Скила си струва.Най малкото че ръчния циркуляр е техен патент.
Боша не бих избрал, слабото му място е шийката на ротора , често се къса или бързо се износва, ремонта е около 70% от стойността на машината.
Блакендекер , слаба сервизна база, и най интересното че даже Англичаните го плюят.
Когато веднъж предложих на клиент англичанин който се засели в Габровско да си купи Блекендекер, отговора бе "Шибани боклуци"
Разните му Айнхели и други ..., ако имате излишни пари и нямате къде да ги похарчите ще ви дам банкова сметка да ми ги преведете :)
Относно качеството на сряза, да тук видях едно единствено предложение което до някаква степен решава проблема.
Номера с хартиеното тиксо , бих добавил и още нещо
което е правило ама никой не се замисля.А именно че върха на диска не трябва да се показва на повече от 5мм. от долната страна на срязвания детайл,
А комплекта дискове към един циркуляр често пъти надвишава самота стойност на машината.
А Макитата наистина е добра машина но тя е друг ценови клас, макар че към тази машина съм леко скептично настроен.

Както не веднъж съм казвал , Изберете Българското :)

п.п.
Това шИ взема да си го туря за подпис , така или иначе всички пишем неграмотно, барим
Българското производство да подкрепим :)
Алексов - напреднал
steves написа:
Макитата наистина ми хареса и мерси за предложението, но ми е малко над възможностите. Ще се радвам да чуя отново мнението ви по дадените варианти.
Мерси предварително.
Не е точно така, стига да се поравиш малко повече в нета. Аз си поръчах ето това http://cgi.ebay.co.uk/Makita-5704RK-7-C ... 53e4c3988e , и очаквам да ми пристигне на цена около 225 до 230 лв.
Vulio - напреднал
rolls написа:
Vulio написа:
...
Тая марка много ми прилича на другата велика "немска марка" Ейнхел ... :lol: :lol: :lol:
Аз лично отидох да я разгледам тази машина в магазина, поне са ми на 2 крачки, никъде не видях да пише китай, пишеше геермания на машинката, изглеждаше ми добре за този клас.
Но ми направи впечетление един друг циркуляр на Meister Craft много огромен, не бях виждал такова чудо http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15490 , от магазина ми казаха че реже греди 8см , не е ли малко опасно :? и възможно ли е това нещо? :shock: , или ме будалкат :axe:
Но мога да предложа и на RTR Max циркуляр , който е пак на добра цена :-D
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15048
Имам виброшлайф на същата марка, копчето малко му се бъзика, но пък го експлотирам максимално за шлайфане на стени.
Относно дисковете, и аз съм съгласен че за да се получи хубав разрез, трябва диск с повече зъби :-D
Не винаги облепването с лепенка дава хубав резултат, пробвал съм го лично :prayer:
Kumay - майстор
Vulio написа:
... поне са ми на 2 крачки, ...
Колега, като ти гледам постовете - май наистина си на две крачки от вратата на този магазин!
...От вътрешната страна!!! :wink:
bogomilZ - специалист
UNIOR написа:
Стрaнно защо но Никой не обръща внимание на Sparky "TK50"
Ако не друго това е поне с гарантиран произход , достъпна ценово поддръжка , сервизи бол
машината не се ремонтира на модули, лека, достатъчно мощна с малко фантазия и три отвора може да бъде пригодена за стационарна работа на плот.
Някой би казал ама малко гаранциятаааа, даааа ама тя не е признак за качество.
Редовната цена е 177.00 лв. а в момента може да бъде намерена и за 160.00лв.
От всиките машини предложени до тук, единствено Скила си струва.Най малкото че ръчния циркуляр е техен патент.
Боша не бих избрал, слабото му място е шийката на ротора , често се къса или бързо се износва, ремонта е около 70% от стойността на машината.
Блакендекер , слаба сервизна база, и най интересното че даже Англичаните го плюят.
Когато веднъж предложих на клиент англичанин който се засели в Габровско да си купи Блекендекер, отговора бе "Шибани боклуци"
Разните му Айнхели и други ..., ако имате излишни пари и нямате къде да ги похарчите ще ви дам банкова сметка да ми ги преведете :)
Относно качеството на сряза, да тук видях едно единствено предложение което до някаква степен решава проблема.
Номера с хартиеното тиксо , бих добавил и още нещо
което е правило ама никой не се замисля.А именно че върха на диска не трябва да се показва на повече от 5мм. от долната страна на срязвания детайл,
А комплекта дискове към един циркуляр често пъти надвишава самота стойност на машината.
А Макитата наистина е добра машина но тя е друг ценови клас, макар че към тази машина съм леко скептично настроен.

Както не веднъж съм казвал , Изберете Българското :)

п.п.
Това шИ взема да си го туря за подпис , така или иначе всички пишем неграмотно, барим
Българското производство да подкрепим :)
подкрепям те, но ще те корегирам в следните неща
- ТК 70 вместо ТК 50
- ръчния циркуляр е кроене на грубо
- за окончателен ряз на ПДЧ е смешно - тогава нямаше да се продават формато разкройващи циркуляри по 12000 и 18000 лв
- номера с хартиеното тиксо не става - ала бала
- при подаване на диска 5 мм пак кърти - производителите на дискове пишат да се показва три зъба но и това на практика не е е така - при диаметър 300 мм диск - показва се от 40 до 42 мм над плота при стационарен циркуляр
- без подрязващ агрегат за разкрояванена на ламинирано ПДЧ може да си правите само рафтове за буркани в мазето

Тема "Ръчен цирклуляр - дълбочина на рязане,вид,съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: