Колега, ако търсиш качеството на фабричен сряз, с такъв циркуляр го забрави. Заводските циркуляри имат подрезвач за обратната страна на плоскостта и поради тази причина не назъбват сряза. Освен това ЗАБЕЛЕЖИ с какъв диск се продава хоби циркуляра, обикновено с такъв с едри зъби, с който можеш да режеш масив, но не и ПДЧ плоскости. Друго, което не трябва да пропускаш е факта, че за да си режеш плоскости ще ти е необходим линеал /водеща шина/, по който да водиш циркуляра за да прави срязове по права линия, а не на зиг-заг. Цената на такива водещи линеали започва от 100 лв. нагоре за различните марки, като не всички имат възможност за присъединяване на линеал към плочата на циркуляра. Дискът, който е необходим за ПДЧ е с повече зъби с твърдосплавни пластини на зъбите и не е никак евтин. За да получиш добро качество - наистина да не ти накъртва плочата поне от лицевата страна, да реже право и въобще да можеш да си доволен от изработката си в никакъв случай не може да се вместиш в определената от теб цена / само линеалът и дискът за рязане на ПДЧ струват повече/. Споделеното дотук е от личен опит, допреди 3-4 месеца и аз бях пред същата дилема, която реших макар и на по-висока цена, НО хубавото винаги струва пари. За добрия циркуляр е важна и мощността на двигателя му, не толкова дълбочината му на рязане /55 мм е предостатъчно, най-дебелият плот за мебели е 48 мм, а плоскостите са по 18-19 мм/.
Vulio написа:...Относно марката Meister Craft образовай се малко има доста инфо в нета....Да, вярно е. Марката е немска, ама само по регистрация. Надали имат и един завод в Германия-та. Виж само приликите между машините, особено при циркулярите.
Тая марка много ми прилича на другата велика "немска марка" Ейнхел ...