Интересно като имат съединител,защо се ронят зъбите.Аз имам RD-HD 12,и при мен се е случвало да се чува звук на ронене,когато заклини.Вече направи 3 години,ползва се полупрофесионално.Основно за пробиване,и навиване на дюбели.

cakev79 написа:Какво стана с машинката.Пиши та да знаем и ние.Все пак има и др фенове на марката.Занесох я в сервиза на ул. Плачковски манастир н4 и я оправиха за 4 дни. Сега си работи в режим пробиване, но съм пробвал само няколко дупки 10 и 12. Лятото я чака ремонт и ще видим дали ще издържи. Засега съм доволен от нея, все пак я взех я за 75 лв на промоция с куфар, бургии, шило и секач.Консумативите не ми вдъхват много доверие и мисля да се обурудвам с такива на бош или макита.Гледах реклама на един модел "X5L" на бош http://www.youtube.com/watch?v=WXDoYxfskSQ , но не съм срещал такива в бриколаж или практикер.Можеби в Киров ще има.Има ли някой във форума, който е ползвал такива?
Chefo77 написа:Малко офтопик заради последното мнениеМерси много за информацията.Само не знам къде се продават такива бургии, но ще потърся в Киров.
Относно бургията X5L на Bosch ... взех си такава, 6 мм SDS+, за пробиване на отвори в пода за пирон-дюбели за ОСБ плоскости. Определено е добра! Директно сравнение с обикновена бургия на Bosch (и двете чисто нови), X5L пробива по-бързо, пръска по-малко прах във въздуха и - нещо което ме озадачи - след цикъл 200 дупки върха е ... топъл. Не горещ, а топъл - не пробива полиетиленова торбичка. Явно разпределят по различен начин напреженията и върха остава по-студен, оттам намалява и износването (предположение). И, поне според мен, си струва по-високата цена - 8.50 срещу 5.50 за обикновената.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: