• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
cakev79 - специалист
Интересно като имат съединител,защо се ронят зъбите.Аз имам RD-HD 12,и при мен се е случвало да се чува звук на ронене,когато заклини.Вече направи 3 години,ползва се полупрофесионално.Основно за пробиване,и навиване на дюбели.
kernel_daemon - помощник
Ами пробивах с удар :( И понеже нещо не вървеше, махнах удара и превъртя. После видях, че няма 2 зъба, а арматурата беше поизядена.
van4o_m - специалист
cakev79 написа:
Какво стана с машинката.Пиши та да знаем и ние.Все пак има и др фенове на марката.
Занесох я в сервиза на ул. Плачковски манастир н4 и я оправиха за 4 дни. Сега си работи в режим пробиване, но съм пробвал само няколко дупки 10 и 12. Лятото я чака ремонт и ще видим дали ще издържи. Засега съм доволен от нея, все пак я взех я за 75 лв на промоция с куфар, бургии, шило и секач.Консумативите не ми вдъхват много доверие и мисля да се обурудвам с такива на бош или макита.Гледах реклама на един модел "X5L" на бош http://www.youtube.com/watch?v=WXDoYxfskSQ , но не съм срещал такива в бриколаж или практикер.Можеби в Киров ще има.Има ли някой във форума, който е ползвал такива?
Chefo77 - майстор
Малко офтопик заради последното мнение :)
Относно бургията X5L на Bosch ... взех си такава, 6 мм SDS+, за пробиване на отвори в пода за пирон-дюбели за ОСБ плоскости. Определено е добра! Директно сравнение с обикновена бургия на Bosch (и двете чисто нови), X5L пробива по-бързо, пръска по-малко прах във въздуха и - нещо което ме озадачи - след цикъл 200 дупки върха е ... топъл. Не горещ, а топъл - не пробива полиетиленова торбичка. Явно разпределят по различен начин напреженията и върха остава по-студен, оттам намалява и износването (предположение). И, поне според мен, си струва по-високата цена - 8.50 срещу 5.50 за обикновената.
van4o_m - специалист
Chefo77 написа:
Малко офтопик заради последното мнение :)
Относно бургията X5L на Bosch ... взех си такава, 6 мм SDS+, за пробиване на отвори в пода за пирон-дюбели за ОСБ плоскости. Определено е добра! Директно сравнение с обикновена бургия на Bosch (и двете чисто нови), X5L пробива по-бързо, пръска по-малко прах във въздуха и - нещо което ме озадачи - след цикъл 200 дупки върха е ... топъл. Не горещ, а топъл - не пробива полиетиленова торбичка. Явно разпределят по различен начин напреженията и върха остава по-студен, оттам намалява и износването (предположение). И, поне според мен, си струва по-високата цена - 8.50 срещу 5.50 за обикновената.
Мерси много за информацията.Само не знам къде се продават такива бургии, но ще потърся в Киров.
Последна промяна от van4o_m на нед апр 10, 2011 12:27 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Тръпкови на 100% имат. В Киров - също трябва да са налични.
cakev79 - специалист
Днаес си купих такава. 6*100- 10,70лв.Утре може би ще имам възможност да я пробвам.
hricava - специалист
Перфораторите на Райдер са на късмет. Имам същия но от най-първите и нямам проблем с работата в армиран бетон вече няколко години. Но на един познат същия модел се скъса да го носи на поправка..
firecock - напреднал
SPARKY BPR 261E - 5г. ТЕРОР в панели и камъни и пробива и кърти на пушка! Главата на редуктора съм я нагрявал да пържиш яйца на него! За 5г. едва преди седмица ми изчезна удара и се наложи да я отворя! Оказа се, че всичко вътре е перфектно, но от високата температура и многократните цикли на нагряване и охлаждане, смазката м/у буталцето и цилиндъра е изчезнала и след промивка и смазване направо ще ми откъсне пръстите :-D За 330 лв. си е изплатил цената поне 100 пъти! 3.1J удар, 820W, 2.7 кг. тегло, въртене в двете посоки, електронно регулиране на оборотите, предпазен механичен съединител и т.н. Очаквах, че поне четките са за смяна, но се оказа че греша :-D Единствено сглобяването на редуктора е гадно, но за мен не е проблем :wink:
Здравейте от 2 дни съм "горд" собственик на къртач Райдер HD-07.Значи мн "яка" машина взимам я от магазина прибирам се в къщи слагам едно от свредлата и съм се стегнал за здрава работа пускам машината и ... изненада бръмчи работи ,но неще да завърти видията не иска да дупчи за удър има приличен удар все пак е райдер но неще да пробива.То че ще се ходи на сервиз ще се ходи ама ще ми бъде интересно да чуя и мнението на специалисти от форума. Поздрави
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Перфоратор Райдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: