Интересно като имат съединител,защо се ронят зъбите.Аз имам RD-HD 12,и при мен се е случвало да се чува звук на ронене,когато заклини.Вече направи 3 години,ползва се полупрофесионално.Основно за пробиване,и навиване на дюбели.
Ел. инструментите. Консумативи.
cakev79
- специалист
61 мнения в "Перфоратор Райдер"
kernel_daemon
- помощник
Ами пробивах с удар
И понеже нещо не вървеше, махнах удара и превъртя. После видях, че няма 2 зъба, а арматурата беше поизядена.
van4o_m
- специалист
cakev79 написа:Какво стана с машинката.Пиши та да знаем и ние.Все пак има и др фенове на марката.Занесох я в сервиза на ул. Плачковски манастир н4 и я оправиха за 4 дни. Сега си работи в режим пробиване, но съм пробвал само няколко дупки 10 и 12. Лятото я чака ремонт и ще видим дали ще издържи. Засега съм доволен от нея, все пак я взех я за 75 лв на промоция с куфар, бургии, шило и секач.Консумативите не ми вдъхват много доверие и мисля да се обурудвам с такива на бош или макита.Гледах реклама на един модел "X5L" на бош http://www.youtube.com/watch?v=WXDoYxfskSQ , но не съм срещал такива в бриколаж или практикер.Можеби в Киров ще има.Има ли някой във форума, който е ползвал такива?
Chefo77
- майстор
Малко офтопик заради последното мнение 
Относно бургията X5L на Bosch ... взех си такава, 6 мм SDS+, за пробиване на отвори в пода за пирон-дюбели за ОСБ плоскости. Определено е добра! Директно сравнение с обикновена бургия на Bosch (и двете чисто нови), X5L пробива по-бързо, пръска по-малко прах във въздуха и - нещо което ме озадачи - след цикъл 200 дупки върха е ... топъл. Не горещ, а топъл - не пробива полиетиленова торбичка. Явно разпределят по различен начин напреженията и върха остава по-студен, оттам намалява и износването (предположение). И, поне според мен, си струва по-високата цена - 8.50 срещу 5.50 за обикновената.
Относно бургията X5L на Bosch ... взех си такава, 6 мм SDS+, за пробиване на отвори в пода за пирон-дюбели за ОСБ плоскости. Определено е добра! Директно сравнение с обикновена бургия на Bosch (и двете чисто нови), X5L пробива по-бързо, пръска по-малко прах във въздуха и - нещо което ме озадачи - след цикъл 200 дупки върха е ... топъл. Не горещ, а топъл - не пробива полиетиленова торбичка. Явно разпределят по различен начин напреженията и върха остава по-студен, оттам намалява и износването (предположение). И, поне според мен, си струва по-високата цена - 8.50 срещу 5.50 за обикновената.
van4o_m
- специалист
Chefo77 написа:Малко офтопик заради последното мнениеМерси много за информацията.Само не знам къде се продават такива бургии, но ще потърся в Киров.
Последна промяна от van4o_m на нед апр 10, 2011 12:27 pm, променено общо 1 път.
firecock
- напреднал
SPARKY BPR 261E - 5г. ТЕРОР в панели и камъни и пробива и кърти на пушка! Главата на редуктора съм я нагрявал да пържиш яйца на него! За 5г. едва преди седмица ми изчезна удара и се наложи да я отворя! Оказа се, че всичко вътре е перфектно, но от високата температура и многократните цикли на нагряване и охлаждане, смазката м/у буталцето и цилиндъра е изчезнала и след промивка и смазване направо ще ми откъсне пръстите
За 330 лв. си е изплатил цената поне 100 пъти! 3.1J удар, 820W, 2.7 кг. тегло, въртене в двете посоки, електронно регулиране на оборотите, предпазен механичен съединител и т.н. Очаквах, че поне четките са за смяна, но се оказа че греша
Единствено сглобяването на редуктора е гадно, но за мен не е проблем 
Здравейте от 2 дни съм "горд" собственик на къртач Райдер HD-07.Значи мн "яка" машина взимам я от магазина прибирам се в къщи слагам едно от свредлата и съм се стегнал за здрава работа пускам машината и ... изненада бръмчи работи ,но неще да завърти видията не иска да дупчи за удър има приличен удар все пак е райдер но неще да пробива.То че ще се ходи на сервиз ще се ходи ама ще ми бъде интересно да чуя и мнението на специалисти от форума. Поздрави
Тема "Перфоратор Райдер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература