Ел. инструментите. Консумативи.
VLADO66 - майстор
За тия винтове ще требе да се държи винтоверта с 2-3 ръце http://electron.bg/ferm-cdm1060-p-22800 ... Tx1bv9uvxA :-D
Chefo77 - майстор
fox_vt написа:
Тоя 18 волтовия ти скил не изглежда лошо другия е като лидълския парксайд,но за какво все пак ти е сила над 30 нютона?Според мен си търси нещо литиево има куп предимства при нередовна работа-по лек и компактен,пълен заряд за 1 час(другите го могат това само ако зарядното има опция бърз заряд,ама на батерията и се е@ава майката)И можеш ако си на зор по време за работа да сложиш батерията даже и за 2-3 мин на зарядното и може да се работи с нея.Сега видях че 10,8 волтовия на скил има само една скорост :? че то лидълския е за 2,5 по малко пари и си има 2 скорости и всички други опции на този.Че и с 3 години гаранция....
Фокси, не съм съгласен за бързия заряд. Колко според теб е нормално да се зарежда никел-кадмиева батерия, 5 часа? 7 часа? Макитата ми си зарежда за час 2 амперчасова батерия, и я ползвам повече от 3 години - часовника ми ли не работи или някой ми сменя батериите без да знам? :)
fox_vt - майстор
Нормално към няколко часа но явно твоето зарядно е "бързо" зареждащо.Иначе 2 Ah за час ти биеш даже и литиевите зарядни :-D ноо колко струва машината ти .С две думи кокото по малък зареждащ ток толкова по добре-кадмиви,металхидридни,оловни само литиевите правят изключение ли-йон,ли-поли,ли-фе....
Тани - модератор
Chefo77 написа:
fox_vt написа:
Тоя 18 волтовия ти скил не изглежда лошо другия е като лидълския парксайд,но за какво все пак ти е сила над 30 нютона?Според мен си търси нещо литиево има куп предимства при нередовна работа-по лек и компактен,пълен заряд за 1 час(другите го могат това само ако зарядното има опция бърз заряд,ама на батерията и се е@ава майката)И можеш ако си на зор по време за работа да сложиш батерията даже и за 2-3 мин на зарядното и може да се работи с нея.Сега видях че 10,8 волтовия на скил има само една скорост :? че то лидълския е за 2,5 по малко пари и си има 2 скорости и всички други опции на този.Че и с 3 години гаранция....
Фокси, не съм съгласен за бързия заряд. Колко според теб е нормално да се зарежда никел-кадмиева батерия, 5 часа? 7 часа? Макитата ми си зарежда за час 2 амперчасова батерия, и я ползвам повече от 3 години - часовника ми ли не работи или някой ми сменя батериите без да знам? :)

Чефо, определено не ти работи часовника - зарежда се за 42 минути :partyman: Може да засечеш. Това е по каталог и бях изумен, как точно за толкова я зареждаше в началото. Сега вече от три батерии ми остана само една за света, но след 4 години почти ежедневно ползване съм доволен! С две ръце препоръчвам Макитата. В чамови греди си завива 5х180 винтове без проблем на бавна скорост!
Chefo77 - майстор
Моето зарядно е нормално зареждащо, кое му е бързото? Бързо щеше да е, ако я пълнеше за 30 минути.
Да не би да бъркаш със зареждането на марки от типа на Айнхел, Агойома, Акита и т.н.?
Колко струва машината ... следващия модел е описан няколко поста по-нагоре. Иначе я взех 339 на промоция преди отдавна :)
Не мога да я разбера тази мания по "литиевите" машинки - да, по-леки са, да - нисък саморазряд ... и? Ясно е, че нещата отиват към тях, но чак да се величаят ...
Тани, може и да не работи часовника. Може и сопотския ток да е по-силен :lol:
Мисълта ми беше, че не намирам такова зареждане за бързо, респективно унищожаващо батерията - според мен това е нормално зареждане.
fox_vt - майстор
Еми за 2 Ah батерия за един час трябва да зареждаш със 2 А ако имаш елементи по 2000мАч значи ги зареждаш със 1C което е :? Хората говорят за 1 десета или една 5 та от капацитета заряд а ти бухаш 1,от капацитета.За на тани 40 те минути даже и не ми се смята :lol: Каквито и марки да са батерията си е батерия,но както и да е тук става на въпрос за два пъти годишно ползване ти надали ползваш така машината си.
Тани - модератор
То наистина зависи от гледната точка ! За мен си е нормално зареждане, а бързото би трябвало да е за 5-10 минути. Все пак кой ги брои при две зарядни и три батерии! При пробиване на 1см стомана със самонарезни винтове за 2-3 часа съм сменял 5-6-7 пъти батерията и не ми се е налагало да чакам! Това си бяха тестове и на винтоверт и на батерии!

ПП
Фокси, хайде да не умуваме за зарядни токове след инженерите от Макита а :partyman:
Chefo77 - майстор
Фокси, верта го смазвам от работа. Батериите си ги редувам, зареждането е празно-пълно, мнооого рядко дозареждам. Не ме интересува с колко са напънали да зарежда, аз съм потребител. Ако мислиш, че инженерите в Макита грешат, пиши им :)
Фактът е, че за 3 години грижи няма. ОчевАдно не са смятали грешно. :)
Виж - в старата фирма на 18-волтовите Айнхели с бавния си заряд, двете батерии заедно издържаха колкото половинката на Bosch 14.4-2. И батериите каталясаха за норматив. Малко са по-големите боклуци от тези вертове и всичко покрай тях.

Тани, спри да пишеш каквото пиша аз, докато го пиша! :)
kam34 - специалист
Два пъти годишно е предвиденото ползване като планувани дейности, през другото време може да излезе нещо за завинтване и отвинтване но няма да е кой знае колко.
torbalan - Дървен философ
Защо не погледнеш лидълския...

Аз ако нямах в момента - сигурно такъв щях да купя :)

Тема "Какъв винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: