• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Е да де, ама може и 6Х50 и 8Х200 да са.И аз съм чувал, че модела е добър, но нямам преки впечатления.
la_bamz - специалист
За по сериозни, до 8х70 и Боша ми върши работа ( е малко се мъчи, но ...) :-)
EDI - майстор
За по-сериозни, нещо от този сорт ти трябва според мен - http://tomika.bg/index.php/detail/view/656 .
batvenko - специалист
Еди този импакт в момента при Орешков е на 199 лв. Така, че аз бих избрал него - лек и удобен, докато Метабото трудно ще го държа с една ръка.
la_bamz - специалист
Да доста добра оферата, същата цена, но нов с гаранция. http://www.hhhservice.com/magazin/mashi ... 01f-makita
EDI - майстор
Може за цената, аз като пример дадох линка.Това май е останало от коледните промоции при тях, тогава някъде и аз го гледах за 200 лева.
Kumay - майстор
EDI написа:
Може за цената, аз като пример дадох линка.Това май е останало от коледните промоции при тях, тогава някъде и аз го гледах за 200 лева.
За колеги от форума мисля, че ще се намери някоя изостанала бройка TD0101F за 199,00лв. :lol:
Има и по-добра машина, ако винтовете са още по-голями
Прикачен файл:
FS2700.jpg
FS2700.jpg (91.89 KиБ) Видяна 3787 пъти
Само че ще трябват още 100лв...
Машината работи като картонаджийска с дълбочинният ограничител и с ограничаване усилието на завиване при голями винтове. Навиването става доста по-бързо и по-лесно, отколкото с TD0101F. Също така и оборотите са подходящи и за самонарезни болтове за покривни конструкции.
Посочените 25Nm да не ви заблуждават! Тествал съм и двете машини - превъзходството на FS2700 е голямо!
MASTER - специалист
Kumay, моите извинения обаче за масивно дърво ударния винтоверт е незаменим.

За навиване на винтове в метал,в бетон,в дюбели, самопробивни,самонарезни имаш право.

Обаче в дърво бих навивал с посочената от теб машина единствено ако нямам импактен винтоверт под ръка.
Нормалният винтоверт би ги завил по бързо,обаче имам един момент при навиването - когато винта започва да изизсква все по-голямо усилие за да влиза ,тогава бита почва да проявява склонност да превърта,и почва едно яко натискане. Докато при ударния е достатъчно да има качествен хубав бит,и всичко си влиза без усилие до край.

Не знам, вероятно си тествал винтове 3 и 4 мм там няма голямозначени с какво се въртят, опитай да завиеш една серийка от 50 винта 6х160 или нещо по-голямо ,за предпочитане с PZ глава,и ще разбереш какво имам предвид.
Kumay - майстор
MASTER написа:
...Не знам, вероятно си тествал винтове 3 и 4 мм ...
:lol: Не бяха 3 ли 4 мм! Бяха нещо от рода на 8х160, не помня точно.
Утре не съм на работа, но в понеделник ще направя едно сравнително клипче между двете машини.
vasilevn - специалист
Имам MAKITA TD0101F и мога да кажа че се справя отлично с навиването в каквото и да е дърво, особено във твърдото. Видиите се навиват като в масло дори в старите греди в гредореда
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 23

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВИНТОВЕРТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: