Аз ще ти дам малко по-различен съвет. Остави ги тия инструменти настрани, а да напича над програмирането, ако иска после да изкарва добри пари, а не само колкото да преживява. Или може също и на хардуер но със програмиране на най-ниско ниво. Взима си програматор, схеми и си прави програмката, програмира епрома и кара устройството да "оживее". Компютърджии(сервизни имам предвид) вече има под път и над път и не е толкова добре платена работата. Казвам ти го като човек учил Компютърни системи и преценил какво се търси и е най-добре платено.
galin56 написа:Аз ще ти дам малко по-различен съвет. Остави ги тия инструменти настрани, а да напича над програмирането, ако иска после да изкарва добри пари, а не само колкото да преживява. Или може също и на хардуер но със програмиране на най-ниско ниво. Взима си програматор, схеми и си прави програмката, програмира епрома и кара устройството да "оживее". Компютърджии(сервизни имам предвид) вече има под път и над път и не е толкова добре платена работата. Казвам ти го като човек учил Компютърни системи и преценил какво се търси и е най-добре платено.Определено това е крайната цел,благодаря за съвета.Много си прав.Аз на практика виждам как "оживяването" на определена схема води до задълбочаването на интереса му към по-сложните програми.В началото на девети клас направи програма за управление на железница(детска,естествено) и дори участваха в някакви състезания.. С негов приятел сега са купили някакъв стартов кит и са се заели да правят локомотивите с радиоуправление,това още ще увеличи възможностите за програмно управление и т.н.Имам познат преподавател по програмиране в училището и наблюдавам нещата и отсреща-казва че ученика напредва здраво и преподавателите го оценят.Според изказванията след последните резултати от тестовете му,май ще го подготвят и за състезание.С английския е един от най-добрите,с математиката,да кажем е много добър.На фона на общата картина,която наблюдавам в неговите среди,мисля че много добре се развива.Моя подарък ще е по-скоро доказателство за това,че го подкрепям и съм съпричастен,а и ще има практическа полза все пак.Благодаря,колега!