Ел. инструментите. Консумативи.
galin56 - специалист
Аз ще ти дам малко по-различен съвет. Остави ги тия инструменти настрани, а да напича над програмирането, ако иска после да изкарва добри пари, а не само колкото да преживява. Или може също и на хардуер но със програмиране на най-ниско ниво. Взима си програматор, схеми и си прави програмката, програмира епрома и кара устройството да "оживее". Компютърджии(сервизни имам предвид) вече има под път и над път и не е толкова добре платена работата. Казвам ти го като човек учил Компютърни системи и преценил какво се търси и е най-добре платено.
koveslav - майстор
galin56 написа:
Аз ще ти дам малко по-различен съвет. Остави ги тия инструменти настрани, а да напича над програмирането, ако иска после да изкарва добри пари, а не само колкото да преживява. Или може също и на хардуер но със програмиране на най-ниско ниво. Взима си програматор, схеми и си прави програмката, програмира епрома и кара устройството да "оживее". Компютърджии(сервизни имам предвид) вече има под път и над път и не е толкова добре платена работата. Казвам ти го като човек учил Компютърни системи и преценил какво се търси и е най-добре платено.
Определено това е крайната цел,благодаря за съвета.Много си прав.Аз на практика виждам как "оживяването" на определена схема води до задълбочаването на интереса му към по-сложните програми.В началото на девети клас направи програма за управление на железница(детска,естествено) и дори участваха в някакви състезания.. С негов приятел сега са купили някакъв стартов кит и са се заели да правят локомотивите с радиоуправление,това още ще увеличи възможностите за програмно управление и т.н.Имам познат преподавател по програмиране в училището и наблюдавам нещата и отсреща-казва че ученика напредва здраво и преподавателите го оценят.Според изказванията след последните резултати от тестовете му,май ще го подготвят и за състезание.С английския е един от най-добрите,с математиката,да кажем е много добър.На фона на общата картина,която наблюдавам в неговите среди,мисля че много добре се развива.Моя подарък ще е по-скоро доказателство за това,че го подкрепям и съм съпричастен,а и ще има практическа полза все пак.Благодаря,колега!
Последна промяна от koveslav на вт дек 16, 2014 4:38 pm, променено общо 1 път.
dundi - специалист
Отвертките Workzone ги има сега в Бриколажа във Варна на цена 14 лева, не съм ги виждал на толкова ниска досега, имаше колеги които доста ги хвалиха във форума. Много добър комплект, има и за фина работа. Ако нямах други щях да си ги взема.
koveslav - майстор
На толкова ги взех и аз преди време от Метро,наистина са добри.Имам и един комплект със поставка над тезгяха,взимани от Лидъл,пак на 15лв и те си излязоха много прилични.
galin56 - специалист
Ами браво на него, ако е така както казваш му се очертава да яде бял хляб момчето, че може даже и с черен хайвер да маже. :wink: Английския си е английски, трябва да го знае добре, но не чак пефектно няма да става преводач или филолог. Математика сега като се замисля освен за изпитите за друго нищо не ми е послужила до сега. Програмирането е важното. И още един съвет ще му дам, ако може де. Като иде в техническия задължително след като завърши втори курс да търси фирма за стаж в тая сфера на всяка цена. Дори да поразреди лекциите, няма да загуби от това. Всички колеги, които започнаха в такива фирми стажове/работа на непълен работен ден от рано после станаха програмисти, че някои и до чужбина стигнаха.
koveslav - майстор
"От твоята уста,в божиите уши",колега! Мен не са ме лигавили,помагам на баща ми в дърводелството още от шести-седми клас и съм научен на много труд.Аз обаче подхванах друг бранш,учих "Технология на машиностроенето и металорежещи машини",занимавам се с ремонт на автомобили,с железарство като хоби и допълнителна професия и т.н. Сега сина ми на свой ред отпраши в съвсем друга посока и с нищо съществено не мога да му помогна,както и на мен не успяха да помогнат...Нишката на наследствения занаят пак се скъса и той като мен започва от "0". Но понеже виждам,че добре върви и то в правилна посока,също както моя баща не ми пречеше,а ми помагаше,гледам и аз да не го обременявам и разсейвам с моите дейности,а да му помогна с каквото мога.Искам обаче и аз да го науча на труд и отговорност и още следващото лято,ако не мине котка път,съм го уредил да потренира като "муле",както казват програмистите в една компютърна фирма на познат.Вярно,че му е рано откъм подготовка и знания,но приятелчето казва,че може да бъде полезен и много ще научи.Благодаря за ценните съвети! Дано да има и късмет хлапето,иначе здраво учи и се труди! В много добра среда се движи,мечтаят с приятелите му да учат в чужбина,за това пък са запалени и по английския........ Дано!!!
Последна промяна от koveslav на ср дек 17, 2014 12:42 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
Няма лошо че се опитва да чопли техниката правилно се е насочил колегата да купи нещо като за начало. Аз преди много години минах по същия път. Попиля ми всичкия инструмент, кат потърся нещо или не го намирам или е счупено. Да не говорим колко транзистори и интеграли ми е изгорил. Мълчах си и толкова само да не се откаже дори ако нещо не тръгне вече удрях по едно рамо. А с инструмента почнах като видя нещо което ми харесва да купувам по 2. А след време кат почна да си изкарва сам хляба почна да става обратното. Така освен мерака да чопли се научи да си пази инструмента. Относно образованието нека си учи каквото си иска и да се занимава с каквато друга техника има мерак. Образователната система е толкова западнала че не се ли образова допълнително сам и да знае на практика как работят крайните устройства ще му е много трудно да стане добър програмист. Грешката в образователните ситеми за изклюително тесно профилирани специалисти вече се отчита на всякуде по света но вече е късно.
koveslav - майстор
Весели празници на всички! Бъдете живи и здрави,приятели. Ето каква я свърших по въпроса- сглобих подаръка от добра и функционална чанта,функционален малък комплект инструменти,с доволно големи възможности,клещи за забелване на кабели,мултицет,органайзер за части и малко но доста здраво желязно менгеме.Допълването на инструментите ще става според нуждите и дейностите.Основите са положени,всичко се подрежда и още тази вечер влезе в действие.Той-новия колега е много щастлив и доволен! Благодаря на всички отзовали се!Бъдете здрави!

Прикачен файл

Photo0402.jpg
nv952 - майстор
=D>
Покани го да се присъедини към форума ако иска.
Весели празници! :)

Тема "Коледен подарък- инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: