• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
stiv1961 - майстор
Един приятел току- що ми подари една резачка McCulloch, но не се сеща за модела. На всичкото отгоре свалил карбуратора и сега не можем да го намерим/ обърнахме мазето/. Въпроса ми е: струва ли си да търся карбуратор или някой може ли да ми помогне да я възстановя/ особено Драгозов/ :prayer:

Прикачен файл

180920121910.jpg
dragozow - майстор
Тази няма живи набори, поне на 15-17 години е. Части не се произвеждат за нея, мога да ти дам телефона на майстора в сервиза, има много стари разглобени машини, ако може да ти намери нещо...0896702760 (Емил). Кажи му че аз съм ти дал телефона, ще те пита задължително за модела на машината, ако не го знаеш ще иска да я види. Трудна работа, не случайно ти я е подарил.
VLADO66 - майстор
Хубаво е че е с метален корпус и може да я джаскаш,обаче дали има компресия :roll: .На моя Мак му счупих гърловината на резервоара за масло и ме заболя като ми казаха цената и сега действам с тапа ала дамаджана.
dragozow - майстор
Да, капачките са скъпички за старите модели. Металния корпус е плюс и минус. На новите пластмасови не им се чупи корпуса и са доста по-леки. На скъпите модели единствено долната част е метална(алуминий или някаква сплав). При моторните триони трудно може да се измисли нещо ново и смислено. Например Husqvarna пускат модели с един сегмент и почват да твърдят че така е по-добре. След няколко години почват с два сегмента и твърдят същото. Преди две години измислиха карбуратор който се настройва сам (auto tune). Там реглажа го прави само който има електронната машинка, а тя струва....
Познайте колко са продали от тези модели :)
stiv1961 - майстор
dragozow написа:
Тази няма живи набори, поне на 15-17 години е. Части не се произвеждат за нея, мога да ти дам телефона на майстора в сервиза, има много стари разглобени машини, ако може да ти намери нещо...0896702760 (Емил). Кажи му че аз съм ти дал телефона, ще те пита задължително за модела на машината, ако не го знаеш ще иска да я види. Трудна работа, не случайно ти я е подарил.
А карбуратор от друга машинка дали няма да пасне. Не вярвам на различните модели и карбовете да са различни/ поне на сходните модели де :? /. Лошото е, че не мога да разбера модела.
П.П Владо, компресия има, приятелят ми каза, че е работил малко с нея и едно лято свалил карбуратора да го почисти...... и след това си купил друга резачка :)
dragozow - майстор
Вероятно ще стане, за това звънни на Емил, той ги знае.
stiv1961 - майстор
О.К. утре ще му звънна, че вече е късно. Благодаря предварително :)
Илиян Илиев™ - майстор
На мен ако ми попадне дърта резачка бих я възстановил, ако мога и бих си я държал ей така за хубаво. Едн вид ретро.

На скоро видях една поне 30 годишна резачка.
stiv1961 - майстор
Ето още снимки на ,,антиката" :) , ако някой има такава или подобна за изхвърляне моля :prayer: :prayer: :prayer: да ми продаде/ или подари :) / карбуратора. Обичам да възстановявам стари техники :partyman:

Прикачен файл

200920121911.jpg

Прикачен файл

200920121912.jpg

Прикачен файл

200920121913.jpg
stiv1961 - майстор
Вчера сложих на резачката едно карбураторче от Щил- ка. Намерих го в продавалника. Поработи малко и след това дръпна веднъж- запалва и угасва....... и така няколко пъти. Отказах се/ изглежда мембраните не са у ред/. Така, че търсенето на карбуратор продължава. Интересно е, че отворите съвпадаха, само лостчето за газта беше по- различно. Ако всичко беше О.К. щях да го преработя, нооо нъцки :?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: