Тани,прекалено много четете,а никой не мисли...за кво ти е този толкоз голям въртящ момент-за ГК е ненужен,ако си дърводелец-разбирам...електрическите винтоверти за ГК за това са 7-13 Nm-предостатъчно е за каквото са предназначени..и друго-акумулаторните се използват в по-редки случаи-с тях не можеш да отхвърлящ квадрати...
ср дек 21, 2022 8:50 ambrum написа: Съгласен съм, че за хоби цели не ти трябва най-доброто което можеш да вземеш за професионални цели. Затова и бюджета ми е 250 и прекосили до 300-350лв.Аз преди 1-2 години си купих комплект gsr120-li и импакт gdr120-li с две батерии по 2ач за под 300, сега сигурно са повече. Имах един евтин винтоверт с кабел, но не става за неща като гипсокартон понеже не спира веднага, пренавива и къса картона(там съeдинителя хич не е чувствителен). Покриват ми всички нужди за винтоверт които бих имал, като импакта съм го ползвал само 2-3 пъти.
Бош GSB 120-30 може и да се впише в него. Ако ли не - Worx-а от Китай и приключвам. Имам един акумулаторен перфоратор на Worx и машината за хоби целите ми върши чудесна работа.
gsr-а идва малко слабичък да съм честен и даже не съм го пробвал да пробивам по-солидни неща с него, но аз си имам перфоратор за целта. За гипсокартон и мебели е идеален, освен ако не са ти малки ръцете - тогава сигурно ще е неудобен заради дебелата дръжка. На мен ми харесва понеже не търся удар във винтоверт а по-скоро лекота и удобство, ако ми трябва удар вадя перфоратора.
А двете батерии за мен са задължителни, като е за хоби никога не знаеш какво си правил предния път и колко заряд е останала в батерията и ако правиш нещо по-продължително може да се окажеш без батерия. Така само вадиш втората и продължаваш, пък и тези на бош мисля са доста евтини/лесни за рецикиране понеже са 3 стандартни клетки вътре.
За професионални цели си трябва много и различен инструмент, но за 2-3 пъти ползване в годината смятам че винтоверт, импакт и перфоратор покриват всички нужди са пробиване които може да имаш, че даже и повече.