Миналата година поръчах за приятел пистолет за пирони от Хилти-Дания и с доставката дойде за 350лв. Тук ни искаха 800лв за същия.
Ел. инструментите. Консумативи.
colyo
- специалист
615 мнения в "Избор на прободен трион (зеге)"
не искам да Ви дразня, но това са актуални цени в Дания - 1лв. = 4 датски крони
profesionalist_wood
- майстор
мерси за инфото 

NeoBoss
- специалист
от доста време се каня да си купя прободен трион , но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Модела на който се бях спрял е: СПАРКИ FSPE81

но във различни интернет магазини го виждам на различна цена от 160 до 210 лв. Срещнах различни мнения затова защо така варира цените , както и проблемите с гаранцията и други. Както и че от спарки до спарки имало разлика. Затова пускам тази тема защото знам че тука има доста запознати хора. Ако може да си кажете мнениято за това зеге и от къде е най-добре да се закупи (от София съми).
Приемам и предложения за други зегета, просто ми се иска да е надеждна покупка.

но във различни интернет магазини го виждам на различна цена от 160 до 210 лв. Срещнах различни мнения затова защо така варира цените , както и проблемите с гаранцията и други. Както и че от спарки до спарки имало разлика. Затова пускам тази тема защото знам че тука има доста запознати хора. Ако може да си кажете мнениято за това зеге и от къде е най-добре да се закупи (от София съми).
Приемам и предложения за други зегета, просто ми се иска да е надеждна покупка.
unisex
- специалист
Аз имам този: http://www.makita.bg/bg/products.html?p ... gory_id=20 с 3 годишна гаранция но е 450W.Зависи за какво ще го използваш.Ако е за професионална работа и 550W ми се виждат малко.Другото което е ,че тази система за бързо сменяне на ножчетага доста често се прецаква.Сподели за каква работа ще ти трябва триона за да могат колегите да ти дадат насоки.Само знай, че с калпава машина и марково ножче можеш да свършиш в пъти по-вече работа отколкото с маркова машина и скапано ножле 

NeoBoss
- специалист
ясно ми е за ношчета
машината няма да се използва професионално ама определно ще и се дава зор. На вилата постоянно има работа за нещо такова .. лошото е че предимно дъските които ползваме са салкъмови акация и по трудно се режат. Има и едни стари бъчви които мисля да ги преправя на нещо по приятно , та ще се реже от метал, дърво до итонг със него. ХАресал съм и темата на колегата по горе за ЗЕФЕ + (приставката)...
макитата са бая скъпички н и незнам дали на тях не си плащаш сносно заради марката.. затова и пуснах темата де... та ако има нещо такова колегите да кажат

макитата са бая скъпички н и незнам дали на тях не си плащаш сносно заради марката.. затова и пуснах темата де... та ако има нещо такова колегите да кажат

EDI
- майстор
Аз имам ей тоя дзвер - http://skileurope.com/bg/bg/diyocs/%D0% ... %BE%D0%BD/ .Реже без никакви проблеми, много дъски и греди е отрязало.Миналата година с него си правих навеса на вилата от греди 12Х12.Реже ги без проблем.Основата е стабилна, лят алуминий.Има много добро водене на ножа - голяма и стабилна ролка.Ножа не мърда, ако не напъваш.Тази година отразях с него поне 50 линейни метра плотове, следовене са равни и без кривене.Естествено, ножовете са важни.Ползвам само БОШ.Като си купих машината, към нея имаше пластмасово куфарче с 20 ножа на СКИЛ, за различни материали и чистота на рязане.Не им повярвах много, много, но се казаха много добри, режат перфектно.
kalpev
- специалист
Смятам, че избора на този модел на "Спарки" ще ти свърши работа за нещата, които си описал. Хубавото на "Спарки" е, че имат сервизи навсякъде и частите са им евтини. Ако се грижиш добре за него, продухваш го редовно и му смазваш ролчицата ще ти се изплати. Лично аз имам модела TH65 и съм много доволен от работата му, но съм го ползвал за любителски цели и домашни ремонти - рязане на плоскости, летви, гредички, дъски и чат-пат метал. Някой път ми се е налагало да работя продължително с него, виждало е и зор, но случаите са единични. Досега се е справяло добре, така че не мога да кажа лошо за марката, като се има предвид, че все пак се ползва за непрофесионални цели.
Моят единствен съвет е да го пробваш преди да го закупиш как го чувстваш в ръката си, ляга ли ти добре, вибрации и т.н. Пробвай и други модели, например "Скил"-а на EDI за сравнение и избираш според пасването. Споменавам го, защото впоследствие съм работил и със зеге на "Макита" и въпреки, че беше по-маломощно от моето "Спарки", просто не можеше да се сравнява по лекота на работа, ергономичност, удобство и липса на вибрации в полза на япончето. Така, че вече знам защо да си плащам сносно за "Макита" и то не е само заради марката, но го разбрах по-късно. Следващото ми зеге ще е такова.
Моят единствен съвет е да го пробваш преди да го закупиш как го чувстваш в ръката си, ляга ли ти добре, вибрации и т.н. Пробвай и други модели, например "Скил"-а на EDI за сравнение и избираш според пасването. Споменавам го, защото впоследствие съм работил и със зеге на "Макита" и въпреки, че беше по-маломощно от моето "Спарки", просто не можеше да се сравнява по лекота на работа, ергономичност, удобство и липса на вибрации в полза на япончето. Така, че вече знам защо да си плащам сносно за "Макита" и то не е само заради марката, но го разбрах по-късно. Следващото ми зеге ще е такова.
Тани
- модератор
NeoBoss написа: макитата са бая скъпички н и незнам дали на тях не си плащаш сносно заради марката.. затова и пуснах темата де... та ако има нещо такова колегите да кажатКолега, май приказваш по инерция

http://tomika.bg/index.php/detail/view/117
До преди два месеца и аз бях със Спарки , което ми издъхна в ръцете след многогодишна , но не и редовна употреба. Понеже беше 18 часа , а зегето ми трябваше , дори нямах време да търся, а направо звъннах на Ники от сайта по-горе и той ми препоръча точно това зеге. На другата сутрин в 9 часа зегето беше на обекта и все едно се качих от жигулка на Мерцедес! Определено си заслужава всяка стотинка. На най ниските обороти направо не се чува. Плочата е от лят алуминий и инструмента се води много леко . Ножчетата , които дойдоха като подарък са невероятни. Няма какво да се чудиш - грабвай и ти едно такова докато още е в промоция!
ПП смених линка, защото бях го объркал с този от сайта на Макита
Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература