Миналата година поръчах за приятел пистолет за пирони от Хилти-Дания и с доставката дойде за 350лв. Тук ни искаха 800лв за същия.

Ел. инструментите. Консумативи.

colyo 

- специалист			

615 мнения в "Избор на прободен трион (зеге)"
не искам да Ви дразня, но това са актуални цени в Дания - 1лв. = 4 датски крони

profesionalist_wood 

- майстор			

мерси за инфото  

NeoBoss 

- специалист			

от доста време се каня да си купя прободен трион , но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Модела на който се бях спрял е: СПАРКИ FSPE81

но във различни интернет магазини го виждам на различна цена от 160 до 210 лв. Срещнах различни мнения затова защо така варира цените , както и проблемите с гаранцията и други. Както и че от спарки до спарки имало разлика. Затова пускам тази тема защото знам че тука има доста запознати хора. Ако може да си кажете мнениято за това зеге и от къде е най-добре да се закупи (от София съми).
Приемам и предложения за други зегета, просто ми се иска да е надеждна покупка.

но във различни интернет магазини го виждам на различна цена от 160 до 210 лв. Срещнах различни мнения затова защо така варира цените , както и проблемите с гаранцията и други. Както и че от спарки до спарки имало разлика. Затова пускам тази тема защото знам че тука има доста запознати хора. Ако може да си кажете мнениято за това зеге и от къде е най-добре да се закупи (от София съми).
Приемам и предложения за други зегета, просто ми се иска да е надеждна покупка.

unisex 

- специалист			

Аз имам този: http://www.makita.bg/bg/products.html?p ... gory_id=20  с 3 годишна гаранция но е 450W.Зависи за какво ще го използваш.Ако е за професионална работа и 550W ми се виждат малко.Другото което е ,че тази система за бързо сменяне на ножчетага доста често се прецаква.Сподели за каква работа ще ти трябва триона за да могат колегите да ти дадат насоки.Само знай, че с калпава машина и марково ножче можеш да свършиш в пъти по-вече работа отколкото с маркова машина и скапано ножле 

NeoBoss 

- специалист			

ясно ми е за ношчета  машината няма да се използва професионално ама определно ще и се дава зор. На вилата постоянно има работа за нещо такова .. лошото е че предимно дъските които ползваме са салкъмови акация и по трудно се режат.  Има и едни стари бъчви които мисля да ги преправя на нещо по приятно , та ще се реже от метал, дърво до итонг със него.  ХАресал съм и темата на колегата по горе за ЗЕФЕ + (приставката)...
 машината няма да се използва професионално ама определно ще и се дава зор. На вилата постоянно има работа за нещо такова .. лошото е че предимно дъските които ползваме са салкъмови акация и по трудно се режат.  Има и едни стари бъчви които мисля да ги преправя на нещо по приятно , та ще се реже от метал, дърво до итонг със него.  ХАресал съм и темата на колегата по горе за ЗЕФЕ + (приставката)... 
макитата са бая скъпички н и незнам дали на тях не си плащаш сносно заради марката.. затова и пуснах темата де... та ако има нещо такова колегите да кажат

машината няма да се използва професионално ама определно ще и се дава зор. На вилата постоянно има работа за нещо такова .. лошото е че предимно дъските които ползваме са салкъмови акация и по трудно се режат.  Има и едни стари бъчви които мисля да ги преправя на нещо по приятно , та ще се реже от метал, дърво до итонг със него.  ХАресал съм и темата на колегата по горе за ЗЕФЕ + (приставката)...
 машината няма да се използва професионално ама определно ще и се дава зор. На вилата постоянно има работа за нещо такова .. лошото е че предимно дъските които ползваме са салкъмови акация и по трудно се режат.  Има и едни стари бъчви които мисля да ги преправя на нещо по приятно , та ще се реже от метал, дърво до итонг със него.  ХАресал съм и темата на колегата по горе за ЗЕФЕ + (приставката)... макитата са бая скъпички н и незнам дали на тях не си плащаш сносно заради марката.. затова и пуснах темата де... та ако има нещо такова колегите да кажат

EDI 

- майстор			

Аз имам ей тоя дзвер - http://skileurope.com/bg/bg/diyocs/%D0% ... %BE%D0%BD/ .Реже без никакви проблеми, много дъски и греди е отрязало.Миналата година с него си правих навеса на вилата от греди 12Х12.Реже ги без проблем.Основата е стабилна, лят алуминий.Има много добро водене на ножа - голяма и стабилна ролка.Ножа не мърда, ако не напъваш.Тази година отразях с него поне 50 линейни метра плотове, следовене са равни и без кривене.Естествено, ножовете са важни.Ползвам само БОШ.Като си купих машината, към нея имаше пластмасово куфарче с 20 ножа на СКИЛ, за различни материали и чистота на рязане.Не им повярвах много, много, но се казаха много добри, режат перфектно.

kalpev 

- специалист			

Смятам, че избора на този модел на "Спарки" ще ти свърши работа за нещата, които си описал. Хубавото на "Спарки" е, че имат сервизи навсякъде и частите са им евтини. Ако се грижиш добре за него, продухваш го редовно и му смазваш ролчицата ще ти се изплати. Лично аз имам модела TH65 и съм много доволен от работата му, но съм го ползвал за любителски цели и домашни ремонти - рязане на плоскости, летви, гредички, дъски и чат-пат метал. Някой път ми се е налагало да работя продължително с него, виждало е и зор, но случаите са единични. Досега се е справяло добре, така че не мога да кажа лошо за марката, като се има предвид, че все пак се ползва за непрофесионални цели.
Моят единствен съвет е да го пробваш преди да го закупиш как го чувстваш в ръката си, ляга ли ти добре, вибрации и т.н. Пробвай и други модели, например "Скил"-а на EDI за сравнение и избираш според пасването. Споменавам го, защото впоследствие съм работил и със зеге на "Макита" и въпреки, че беше по-маломощно от моето "Спарки", просто не можеше да се сравнява по лекота на работа, ергономичност, удобство и липса на вибрации в полза на япончето. Така, че вече знам защо да си плащам сносно за "Макита" и то не е само заради марката, но го разбрах по-късно. Следващото ми зеге ще е такова.

Моят единствен съвет е да го пробваш преди да го закупиш как го чувстваш в ръката си, ляга ли ти добре, вибрации и т.н. Пробвай и други модели, например "Скил"-а на EDI за сравнение и избираш според пасването. Споменавам го, защото впоследствие съм работил и със зеге на "Макита" и въпреки, че беше по-маломощно от моето "Спарки", просто не можеше да се сравнява по лекота на работа, ергономичност, удобство и липса на вибрации в полза на япончето. Така, че вече знам защо да си плащам сносно за "Макита" и то не е само заради марката, но го разбрах по-късно. Следващото ми зеге ще е такова.

Тани 

- модератор			

NeoBoss написа: макитата са бая скъпички н и незнам дали на тях не си плащаш сносно заради марката.. затова и пуснах темата де... та ако има нещо такова колегите да кажатКолега, май приказваш по инерция
 !!! Погледна ли цената на предложената ти Макита
 !!! Погледна ли цената на предложената ти Макита  
 http://tomika.bg/index.php/detail/view/117
До преди два месеца и аз бях със Спарки , което ми издъхна в ръцете след многогодишна , но не и редовна употреба. Понеже беше 18 часа , а зегето ми трябваше , дори нямах време да търся, а направо звъннах на Ники от сайта по-горе и той ми препоръча точно това зеге. На другата сутрин в 9 часа зегето беше на обекта и все едно се качих от жигулка на Мерцедес! Определено си заслужава всяка стотинка. На най ниските обороти направо не се чува. Плочата е от лят алуминий и инструмента се води много леко . Ножчетата , които дойдоха като подарък са невероятни. Няма какво да се чудиш - грабвай и ти едно такова докато още е в промоция!
ПП смених линка, защото бях го объркал с този от сайта на Макита
Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература