Ел. инструментите. Консумативи.
kam34
- специалист
43 мнения в "Какъв винтоверт?"
Тани
- модератор
Става, защо да не става! Завил/развил съм стотици. Любимия ми начин да си хващам кофража
Има и на по-прилични цени!
http://www.ebay.com/sch/Impact-Drivers-/168134/i.html

Има и на по-прилични цени!
http://www.ebay.com/sch/Impact-Drivers-/168134/i.html
mitko64
- майстор
kam34 написа:А за винтове АМО 7.5х 72/92 в бетон с предварително разпробиване 6мм, колко нютона ще са достатъчниТакива винтове съм завивал с перфоратора Спарки BPR 241E, с торкс бит без проблем. Машината е около 30Nm. Само прдеварително дупчих бетона със свредло, което предварително ми препоръчаха и продадоха за конкретните винтова. Диаметъра не знам точно, но със сигурност беше по- голям от 6мм.
Kumay
- майстор
Тани, този модел вече го няма, там цената беше друга!
По-евтините модели, които си показал на линка към и-бей са от Щатите, но или само тела, без батерии и зарядно, или търгове
Не подвеждай незнаещите...
Не искам да влизам в спорове, ама не се ли дупчи с ф6,5мм за винт 8,0мм?
Колегата писа 7,5 винтове...
Велси! На колко време сменяте редукторите?
По-евтините модели, които си показал на линка към и-бей са от Щатите, но или само тела, без батерии и зарядно, или търгове

Не подвеждай незнаещите...

Не искам да влизам в спорове, ама не се ли дупчи с ф6,5мм за винт 8,0мм?
Колегата писа 7,5 винтове...
Велси! На колко време сменяте редукторите?
velsi
- Почетен майстор
Не сме сменяли нищо. Предната машина беше на около две години, но я откраднаха. Сегашната е същия модел, долу горе пак на толкова. Сменихме само смотания патронник наскоро. Не твърдя, че това е най-подходящата машина за такова приложение, а че необходимият въртящ момент не е чак толкова голям.
Kumay
- майстор
Аз също не казвам, че не става! Но е над предела на нормалното натоварване за този тип машина и аз не мога да препоръчам такова нещо! Защото въпреки, че ще мине гаранционно предпочитам да не влиза в сервиза! Предпочитам клиента само да работи, без да се налага ремонт!
Защото после започват приказки и върви обяснявай, че нямаш сестра!
Когато българина е доволен и спокоен - не обръща внимание! Но стане ли нещо, такъв вой се надига....
Спрам, че почнах да се отплесвам от темата...
Защото после започват приказки и върви обяснявай, че нямаш сестра!

Когато българина е доволен и спокоен - не обръща внимание! Но стане ли нещо, такъв вой се надига....

Спрам, че почнах да се отплесвам от темата...

kam34
- специалист

mitko64
- майстор
kam34 написа:Пробвай безударно, ако превърти, намали оборотите електронно(пада и въртящият момент). Аз не съм ги бъзикал, просто съединителя сработваше в нужния момент. Но по спомен винтовете бяха мисля 8мм, около 100мм дълги.Ще взема няколко винта от тези http://www.itt.bg/bg/profesionalni-stro ... z-951.html и няколко от тези http://www.itt.bg/bg/vintove-za-darvo-i ... -1290.html и ще пробвам да ги завия с наличната техника - перфоратори Спарки BPR 241E и Райдер HD11 с различни варианти на отвора на разпробиване. Може да се изгавря и да ги пробвам и на ударно завиване
Ако спаркито се справи със винтовете в моя бетон ще стане и с по нормален винтоверт.
Chefo77
- майстор
fox_vt написа:Тани не съм казал че са по тежки а че са наблъскани с електроника.Виж на снимката която си дал колко е голямо зарядното а на китайските е къде къде по малко.То при китайските досега не съм видял зарядно с всички екстри повечето са само с траф и стойка за батерията.Нямал съм допир с макита наистина само с метабо като най близко и зарядното е същото като на снимката.Щом макитата се вмества в бюджета да я взима поне ще знае че работи с кадърен инструмент.Разбира се, че е натъпкано с електроника! Защото зарядното на 12 волта Макита зарежда всичко на Макита от 7.2 до 14.4 волта, а батериите не са еднакви. Контактните пластинки са на различни места. Това зарядно трябва да "разбере" каква батерия си му закачил като волтаж, да разпознае капацитета на батерията, да прецени състоянието и, да изчисли с колко ток да я зарежда, па да изключи като я зареди, па да яа следи да не прегрее дотогава ... На ташак-марките зареждаш само и единствено батерията на вида верт, който си взел, и я зареждаш до пръсване.
На литиево-йонните зарядното първо не разреждаше ли батерията?
Тема "Какъв винтоверт?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература