Ел. инструментите. Консумативи.
tonkata - специалист
Здравейте колеги, на перфоратора му се изгуби удара и се превърна в голяма дрелка. Питах в един сервиз в Русе дали ще го погледнат но ми казаха че с такива машини не се занимават. Предполагам че е поправимо, но да не тръгвам на сляпо, моля дайте насоки от къде да го разглобя и на какво да обърна внимание. Отварял съм отдолу след ел. мотора, но там е само въртящият механизъм. Ударният би трябвало да е в дългата част отгоре, но не видях на пръв поглед как да го отворя.

Прикачен файл

DSCF7556.JPG
DSCF7556.JPG (102.98 KиБ) Видяна 4473 пъти

Прикачен файл

DSCF7557.JPG
DSCF7557.JPG (77.18 KиБ) Видяна 4473 пъти

Прикачен файл

DSCF7558.JPG
DSCF7558.JPG (101.44 KиБ) Видяна 4473 пъти
jekasus - майстор
В тази част е буталото за удара, просто трябва да го смажеш с грес, ако е здрава гумичка.
Така и така ще го разглобиш, виж на какво дередже са лагери, втулки и дали иска грес.
Щом китаеца го е сглобил, значи и ти ще намериш начин да го разглобиш :-D

Прикачен файл

DSCF7558.JPG
DSCF7558.JPG (99.84 KиБ) Видяна 4448 пъти
hidrazin - майстор
jekasus написа:
Мдааа... Вече и от Германия не можеш си купи нищо немско. :lol:
:partyman:
mladkal - майстор
hidrazin написа:
jekasus написа:
За сметка на това от (в) Китай можеш да си купиш всичко "немско", американско и ...въобще каквото ти душа сака (поръчаш като стикер) :)
iivanov - майстор
Можеш даже да поръчаш марка"Hidrazin" :partyman:
nikolson - майстор
hidrazin написа:
Може, може. И си струва! http://www.kress-elektrik.com/10-Jahre- ... .87.0.html
hidrazin - майстор
Да, тези все още се правят в Германия/Швейцария за разлика от Бош, Метабо които се правят в Китай, Малайзия ...
idunno - специалист
На Метабо LTX серията се прави в Германия(то като погледнеш направата, ръбовете и т.н. лесно се сеща човек, къде е сглобявано), те добре са си разпределили моделите- искаш китайско има, искаш немско- плащаш повечко и пак...има. :).Имам прахосмукачка на Крес и дори да е правена в Германия(как става това на продажна цена от 300 и нещо лева в БГ -н знам), ако я експлоатирахме здраво досега да е дала фира.
munio - напреднал
Здравейте, да ползвам темата на колегата. Та имам Макита хр2470 от мнооого години, никакъв проблем докато не започна да плюва първо шилото а после и бургийте. Предположих че се е скапал патронника, за това го смених, но плюенето си остана. Въобще не се крепи. Има една съчмичка която някак си не иска да задържи... някой сблъсквъл ли се е с подобен проблем и евентуално решение

Тема "Перфоратора загуби удара си" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: