• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
ZEDYCUS - майстор
:-D Опааа . За Кофата ли стана.
juvesan - специалист
ZEDYCUS написа:
:-D Опааа . За Кофата ли стана.
E не точно, ама почти натам е тръгнал. Проблема е, че не знам този лагер, на снимката може ли въобще да се смени, или е заводско запресован за вечни времена... той е причината да се задълбочавам, ама се оказа закопан .. а бе някой не е ли цепил подобна машинария да обясни ... че тези старите неща някога са като ..лай...ката - колкото повече я ровиш, повече мирише... :butthead:
п.с парчето от Болта с лява резбЪ го развих, няма грижа, ама почна да ме ядосва тоя шлайф... :x

mdaaa като гледам цялата работа е измислена много добре от тези хитреци - лагера е набит и после на преса е набита и перката от "цам" стигне ли се до него или трябва да пристъргваш, или да сменяш до възел.... хитро , хитро ... :?

Прикачен файл

IMG_20150202_102959_namalen.jpg
griffin - майстор
Отзадната страна където е стъблото не може ли да се извади лагера със скоба?
Andri01 - майстор
Трябва да излезе. Скобата обаче трябва да е доста тънка долу,за да влезе под лагера. Префасонирай наличната/ ако имаш такава/ скоба с 2 парчета винкел 40/40 ,за да влезе и ще стане.
juvesan - специалист
А бе скоби при мен доста, ама проблема е другаде, според мен де... както виждате на снимката оста над лагера има оставено удебеление... не е някаква шайба... в нея са опрели шайба, набили са лагера и така подготвената заготовка после са минали и набили това " лагерно тяло" и са го запресовали. То и затова някога са му сменили всички лагери, само този си е останал и има определен ( макар и далеч не смъртоносен) луфт и звук. Много ме е страх от "Цам-ови" елементи, затова и дадох задна... според мен има лесен начин за хора със струг - просто трябва да престържат това пръстенче отгоре, да извадят шайбата, сменят лагера, изрязват едно мизерно каналче за една зегерка и става вечен :partyman: Ама нещо не ми се задълбочава... :snakeman:
п.с другото е да не е удебеление, а наистина да е набита тази бъзикня, ама нещо не помръдва, а да нагрявам и т.н някак не ми се ще, че току се вкарам във филми на ужасите ... :mrgreen:
Andri01 - майстор
Това е кафезен ротор,нали? Няма намотки в него!? Можеш да нагрееш малко пръстена,а на ротора навий един мокър парцал за охлаждане и едновременно натягаш леко със скобата под лагера. Така пръстена,шайбата е лагера ще излязат заедно. Преди месец някъде така / с нагряване/ извадих един лагер на двигател на помпа.
juvesan - специалист
о, даже и ротор не е ( впрочем ротора е навит, за информация) Това е точно лагера, който формира движението по елипса на ексцентър шлайфа т.е последния лагер ... а бе ето снимката Този , скойто се борих е лагера точно вдясно от голямото зъбно колело.... :tonqe:

П.с Гледах наскоро една тема с разговори трябва ли да се върти диска със с шурката - така, като гледам устройството би следвало да се върти ако е без товар, просто предавайки евентуалната енергия от въртенето на двигателя... но ако се върти силово - значи наистина има нещо не съвсем наред.... на този , ако го хванеш и задържиш площадката с шкурката описва елипси, но се задържа без усилия да НЕ СЕ върти... [-X

Прикачен файл

IMG_20150202_152314_namalen.jpg
griffin - майстор
Ако не ти се занимава да сменяш лагер напръскай лагера обилно с WD40 и избърсвай всичко което излезе от вътре това няколко пъти, след това ако имаш суха смазка пръсни обилно, тя в първия момент е течна и прониква навътре в лагера, а после става филм и изсъхва. Така съм закрепвал лагерите на не една машина :). Не стават като нови но машината остава в работно състояние.
juvesan - специалист
Ами това е добре, въпреки че, лагери 2Z теоретично не следва да са особено пригодени за смазване и външни въздействия... :rock:
п.с Впрочем, тъй като служебно съм отрупан със смазки и химикали на Вюрт, има една смазка - hss2000 която традиционно пръскам за щяло и нещяло.. тя си е малко високо- температурна, но иначе е доста добра... ... само не ми е ясно колко време допълнително би дала :supz:
griffin - майстор
Аз нямам особенно голям избор и не съм спец по смазките но споредлям опит :), цях да си хвърлям дремела заради запецнал лагер на вала отпред, след процедурата лагера тропа но работи :). Подобен номер правих на пералнята в къщи като беше почнал да свири лагера мисля че вече 6-7 години се крепи с тая смазка :) само сам го пръсвал 1-2 междувременно.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: