• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
Ел. инструментите. Консумативи.
velsi - Почетен майстор
За къртенето си купете къртач. Иначе машината е много добра, работя всекидневно с точно този модел, заслужава си парите.
rolls - специалист
hakama написа:
Привет, за да не пускам нова тема реших тук да пиша :)
Eihhell-a (перфоратор) издаде багажа оня ден (вече дори и смес за шпакловка не може да бърка), почна да стърже и пуши...

Спряли сме се на този модел на Бош (синя серия) , цена 500лв, с 18 консуматива . 800W , 3J.
Какви ще са му възможностите? Добра ли е офертата?
Канали в бетон , къртене на стена!?
http://www.kirov.net/?cid=156&pid=1138

Предпазен съединител
- kaкво ще значи това?

От време на време правим ремонти и си трябва по-стабилна машина.
За къртене тая чудесия не е подходяща. Ще я съсипете. Аз имам другия модел 2-26 дре, тоя само с СДС+, без бързозатягащия патронник, но само си дупча с него. Максимум някое късо каналче в тухла с каналокопача. Предпазния съезинител има за цел да не позволи машината да се завърти около свредлото при заклинването му я в арматура, я в нещо друго. Общо взето спасява ти някой наранен крайник или недай си боже нещо по сериозно. Ей това е моя -
Изображение
Много съм доволен от машинката. Веднъж бях разглеждал тоя дфр. Нещо идеята за захвата на двата патронника не ми хареса. Струва ми се един вид слабо звено. А и за бормашина не го ползувам. Имам си друга.

За къртене съм си наумил за Райдър на първо време, а по-нататък като порастна нещо марково ...
Panzer - специалист
Аз с такъв Бош къртя дупки за конзоли в бетон, добре се справя според мен. А пък си изкара гаранционния срок :-D
hakama - специалист
Под къртене разбирам - Канали, за В и К , кабели, кутии и прочие, за сериозно къртене май няма да стане, което се предполага.
Това със съединителя е добре.

Rolls колко си я взимал тази машина http://www.kirov.net/?cid=156&pid=794 ,само в това че има сменяем патронник е ралзиката и 18 допълнителни консумативи !?

ПП: За по-сериозни къртения какво препоръчвате?
rolls - специалист
hakama написа:
Под къртене разбирам - Канали, за В и К , кабели, кутии и прочие, за сериозно къртене май няма да стане, което се предполага.
Това със съединителя е добре.

Rolls колко си я взимал тази машина http://www.kirov.net/?cid=156&pid=794 ,само в това че има сменяем патронник е ралзиката и 18 допълнителни консумативи !?

ПП: За по-сериозни къртения какво препоръчвате?
Взех го през септември за 499 лева без нищо допълнително. Само с куфар, дълбочинен ограничител и кърпа за почистване. Разликата е, че дре е на 900 оборота без товар, а дфр-а май беше на 1300. Поне така пишеше на табелката на машината. Май е точно заради тоя сменяем патронник, за да го ползуваш като бормашина. Но бормашините са на по 2500 - 3000 оборота.

За къртене - нещо с мощен удар (от 10J нагоре) и най-добре на голямата опашка ... сдс-макс де ...
Ronin - специалист
За бъркане на шпакловки и смеси си има машинки за тая работа...ако ли не бормашина от ония с двете степени ......Инъче перфоратор за тая работа не е добра идея то и бомашина.....
hakama - специалист
Ronin написа:
За бъркане на шпакловки и смеси си има машинки за тая работа...ако ли не бормашина от ония с двете степени ......Инъче перфоратор за тая работа не е добра идея то и бомашина.....
Защо не е удачна? Има си тиристорно управление? А пък и за какво да се отрупваме с машини...
rolls - специалист
hakama написа:
Ronin написа:
Защо не е удачна? Има си тиристорно управление? А пък и за какво да се отрупваме с машини...
Не знам как ще прозвучи, но ей точно тая логика въобще не я харесвам. Все едно слушам началника си. Бях писал някъде, че за всяка работа си има подходяща машина. Просто нашия български манталитет и до голяма част безпаричието ни карат точно така да разсъждаваме и да търсим някакъв "универсален боец". Но ... както би казал шопа "Е то такоа животно нема". То не че аз имам пълния набор от машини, които евентуално може да ми затрябват, но гледам да си пазя наличните, използувайки ги по предназначението им.
В края на краищата всеки сам решава за себе си. Успех с избора на инструмента и още повече в работата!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ей, Майсторята!
Аз съм НаправиСам! С една ударна дрелка над 15годишна всичко правя. Нямам идеята да си вкопая парите в инструмент който ще стои.
Спрете да се надувате и мислете малко хем глобално, хем на място. ОК?
Ronin - специалист
То и дядото твърдеше че неговата бормашина елтос е номер 1 и не само в България но и в света....но джибрите с бъркалката ги бърка с моя двускоростен бош щото неговата елтос падна в джибрите и от захарта блокираха лагерите..щеше да се поболее за тоя елтос...та му дадох една от моите и цяла година стоя след като си направи елтоса ........ и вика ейй убава машинка и ... едва днес ми върна един от перфораторите......в някоя тема даже бях споменал че тая машина не се спира в къщи .....има повече от месец...и той преди 6 години твърдеше че по-бърз и икономичен варбург макар и комби няма...ама като се качи на опел каза "най-после карам кола"...............
Миналия месец му карам един инвертор 3.9 кг........ми то тва бива ли го....от де го зе...колко си дал за него....мале мале...илядо и ..мале мале за туй........ми аз с моя да взема да го заваря туй жилязо щото трябва да е здраво...товар ще носи трегер....с вежен електрод...па туй малкото........май-май.....и къв е тоя бош с тоя тънък диск за рязане......само ви вземат парите тия учени....
Та да не би и ти колега да те гони критическата..........щото мислиш по същия начин......... :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15

Тема "Избор на по-мощен перфоратор за непрофесионални нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: