Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
За греди, мертеци и там покриви сабленият трион според мене е по-безопасен и не по- малко ефективен.
daniel vasev - специалист
Нищо и половина е криви ужасно дори и с ножове на бош няма напасване на гредите грам все пак са греди 12х12 и 15х15 е нищо не става имам и саблен имам и зеге но резачката е незаменима за малки неща става сабления примерно летви дъски ни за дебели е пълна 0.
crez - майстор
profesionalist_wood написа:
То и при Дружбата не съм ползвал спирачка за каквото и да е
Ало, просветения, Дружбата няма спирачка :lol: Както винаги дращиш глупости. :prayer:
profesionalist_wood - майстор
crez написа:
profesionalist_wood написа:
То и при Дружбата не съм ползвал спирачка за каквото и да е
Ало, просветения, Дружбата няма спирачка :lol: Както винаги дращиш глупости. :prayer:
Ало хибриден копейкаджия,ти да си чувал за понятието ТУНИНГ? :?: Толкова си смотан че ползваш помощни колела на велосипеда си и не смееш да прескочиш трамвайните релси да не те удари според теб тока :lol:
koveslav - майстор
daniel vasev написа:
Нищо и половина е криви ужасно дори и с ножове на бош няма напасване на гредите грам все пак са греди 12х12 и 15х15 е нищо не става имам и саблен имам и зеге но резачката е незаменима за малки неща става сабления примерно летви дъски ни за дебели е пълна 0.
Като правихме със сина покрива на пристройката все още нямах свястно зеге,не ползвам и ръчен цилкуляр и с електрическия веприжен трион освен всичко друго рязах и дъски по дължина,за корекция на ширината им.Крайните дъски към фасадата се получиха с трапецовидна фрма-в двата края с две различни ширини,тях също безпроблемно ги разбичих горе върху покрива.От най-дебелите греди до най-малките детайли-с всичко се справих успешно с една машина.Голямо удобство е,много правилно си се насочил.Не препоръчвам някому да работи като мен,въпроса е че машината го може..Ама ти си го изпитал,щом до сега си бачкал с бензиновата,вече чувстваш и всички предимства на електрическия верижен трион.Направи си и една верига,производство на Щил.Ще се влюбиш още повече в машината си и ще заточваш доста по-рядко.
Веригата е на Хусварна но още една трябва да си взема че понякога пирон излезе и го резна без искам а за другата имам вериги много ама стъпката е друга и е с 28 зъба а тази с 32.
koveslav - майстор
daniel vasev написа:
Веригата е на Хусварна но още една трябва да си взема че понякога пирон излезе и го резна без искам а за другата имам вериги много ама стъпката е друга и е с 28 зъба а тази с 32.
Може да ти добавят или извадят звена и да продължеш да ползваш някои от веригите.Стъпката на Партнера е 3/8 и също е с 1,3мм дебелина,не вярвам елетрическата да е с друга стъпка.
Стъпката е 3/8 но дебелината е 1.5 малко по дебела е и стои хлабаво.
koveslav - майстор
daniel vasev написа:
Стъпката е 3/8 но дебелината е 1.5 малко по дебела е и стои хлабаво.
Тогава не става.Предполагах че си с 1.3 дебелина при бензиновата.
Е все пак една верига е 25 лева по добре нова отколкото да се мъча и само и да тормоза машинката все пак е само 1600 вата.

Тема "Въпрос за електропил." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: