Ел. инструментите. Консумативи.
съб яну 10, 2026 11:49 pmпишман_майстор написа:
Всяка година е различно , но е доста кол.масла които купувам за година.
Не говоря спец за 2т масла.
Въобще говоря , за двг, скорости и други и ако постигна цени с поне 20-30, че и повече надолу процента, дава сериозно отражение накрая.
Затова ми е от значение цената им.
Но нека не се отклоняваме от темата.
Благодаря за идеята за доминатора на амсойл колега. От години им използвам маслата, но не съм се сещал да проверя за двутактово такова. Имах преди няколко години един "японски чайник" - турбо субару, та покрай него взех да ползвам маслата на амсойл - по-специално сигничър серията им, защото иначе тези "чайници", особено ако са пипани, дават фира доволно бързо. От тогава използвам само амсойл, но сигничър серията им - тази за европейски коли няма нищо общо със сигничъра, използвам и техни масла за скоростни кутии, дифове, хидравлика. Пазарувам от ато24.де - проверени са, и над 200евро доставката е безплатна, иначе май беше около 20евро, правят и хубави промоции от време на време, но за амсойл са редки. Зъболекарската турбина реже без проблем и металокерамика, че и титан с диамантено борче - говоря за тази бързооборотната, която ти пръска вода в устата, лошото е че дори и китайските такива са по една торба пари, другата за доочегъртане е по-слаба и бавнооборотна, но само за полиране би трябвало да стане без проблем. Не знам с нещо по-голямо как ще бъркаш, и как ще го контролираш добре в 50 или 60 кубиков цилиндър - ако беше с отделна глава като на моторетките бива, но тук... За резонаторен ауспух трудна работа - трябва ти обем и друга форма тип бъбрек а не кубче както е стоковия - гледал си по състезанията за какво иде реч - за мен лично това за нормална употреба не е оферта. Масово братята американци правят или още един отвор/или два-три прореза, някъде където им е удобно по ауспуха, или ако ауспуха е разглобяем изкорубват всичко от него, но това по никакъв начин не стига като перформънс истински резонатор, защото все пак е една правоъгълна кутийка, с голямо съпротивление, а в случая е и близо до цилиндъра и го нагрява. Аз лично мисля за моя курник като му мине гаранцията догодина (ако не ми бръмне някоя муха в главата, да го продам и да си взема нещо 60кубиково + една малка едноръка кастрачка) да му сложа един топлинен щит между цилиндъра и ауспуха - така хем ще намалее нагряването на цилиндъра от ауспуха, хем ще се подобри вентилирането и охлаждането му от турбината. Странно защо но при 271 мисля че има фабрично такава ламаринка ако не се лъжа, а уж не е профи клас машина. Тука при 261 даже са олекотили цилиндъра с две ребра долу, уж профи клас резачка, но и тук почват да се намесват меринджейте ми се струва. Ще полирам смукателен и изпускателен порт, като на изпускателния ще му увелича и сечението малко, ще му махна катализаторната мрежичка от ауспуха - така мотора ще почне да "диша" малко по-свободно, не знам още дали ще се заигравам повече с ауспуха - ако си намеря някой запазен втора ръка може да екпериментирам в тая посока. Прозорците със сигурност няма да ги пипам - там ще е голям х"й да стане като хората, но дори и без тях би трябвало да извадя около 6-8% мощност - повече не мисля че ще е добре за механиката на самата машина като цяло, па и ще почне да грее повече с тоя олекотен цилиндър.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: