Колега kumay откъде си разбрал,че VC1430MS няма никакви проблеми за ел. инсталации с фреза за канали?Предполагам,че електротехници,които са закупили такава прахосмукачка са го споделили с теб? От прочетеното от мен(предимно в руски форуми)останах с впечатлението,че работата с фреза за канали,особено при бетон е една от най-натоварващите за прахосмукачките и е задължително те да имат виброочистка на филтъра и той да е с голяма площ,т.к.при тази работа не се използват филтърни торбички,понеже бетонният прах ги задръства ,а по-големите частици пробиват материята им и торбичките се късат преди да са се напълнили и наполвина.Спарки VC1430MS е с малък филтър и без виброочистка което предполага,че ще се задръства много бързо и ще трябва през няколко минути да прекъсваш работния процес за да чистиш филтъра.
Аз от 10 години се занимавам с направата на електроинсталации и до сега не съм видял колеги,които да работят с фрези за канали и прахосмукачки.За направата на каналите се използват предимно перфоратори и рядко флексове,така че няма кой да ми даде информация от първа ръка кое става и кое не.От скоро обаче се замислих сериозно да си купя фреза за канали,но с нея задължително ми трябва и прахосмукачка,като не планирам да режа бетон,а предимно итонг.
Като стана въпрос за фрези за канали се колебая между Спарки FK 302,FK 303 и Спарки FK 3014 от HD серията,ти кое ще ми препоръчаш,разликата в цената между първото и последното е 100лв.,струва ли си да дам повече?
Аз от 10 години се занимавам с направата на електроинсталации и до сега не съм видял колеги,които да работят с фрези за канали и прахосмукачки.За направата на каналите се използват предимно перфоратори и рядко флексове,така че няма кой да ми даде информация от първа ръка кое става и кое не.От скоро обаче се замислих сериозно да си купя фреза за канали,но с нея задължително ми трябва и прахосмукачка,като не планирам да режа бетон,а предимно итонг.
Като стана въпрос за фрези за канали се колебая между Спарки FK 302,FK 303 и Спарки FK 3014 от HD серията,ти кое ще ми препоръчаш,разликата в цената между първото и последното е 100лв.,струва ли си да дам повече?