• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
cakev79 - специалист
housedoktor написа:
По добре недей-използвай флекса ,но с хубав диск .За ряз на бетон има специален инструмент ,но е безобразно скъп
:?: :?: :?: :?
reevil - специалист
Доста каменни плочи съм нарязал с диамантен диск и един стар елтовски ъглошлайф от големите(баси тежкото говедо) :) Опасничко е - заклинване, измятане, малки парчета трудно се стабилизират и ненормална пушилка. Трябват здрави ръце и много концентрация докато режеш на 5см от ходилото си, което застъпва тухлата или плочата :lol:
housedoktor - майстор
cakev79 написа:
housedoktor написа:
По добре недей-използвай флекса ,но с хубав диск .За ряз на бетон има специален инструмент ,но е безобразно скъп
:?: :?: :?: :?
ще оспамя темата, заради това няма да разглеждам въпросната машина тук.Преди време я обсълдахме в някаква тема
cakev79 - специалист
reevil написа:
Доста каменни плочи съм нарязал с диамантен диск и един стар елтовски ъглошлайф от големите(баси тежкото говедо) :) Опасничко е - заклинване, измятане, малки парчета трудно се стабилизират и ненормална пушилка. Трябват здрави ръце и много концентрация докато режеш на 5см от ходилото си, което застъпва тухлата или плочата :lol:
и аз така режа въпроса ми е др,диска да е на ръчен циркуляр става ли..
housedoktor - майстор
Виждал съм такава машина на фирмата Rexon ,но е за тухли ,плочки и мрамор .Зе по сериозна работа са другите на снимките
*
Моля модераторите да премахнат постовете,ако преценят,че се отдалечават от темата.

Прикачен файл

rexon_tile_cutter.jpg
rexon_tile_cutter.jpg (22.04 KиБ) Видяна 7211 пъти

Прикачен файл

wallcutter.jpg
wallcutter.jpg (12.34 KиБ) Видяна 7211 пъти

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (2.33 KиБ) Видяна 7211 пъти

Прикачен файл

patner.jpg
patner.jpg (10.44 KиБ) Видяна 7211 пъти
cakev79 - специалист
точно за това от последната снимка става въпрос,но дали е безопасно за мен и машинката
housedoktor - майстор
едвам ли е безопасно.За машината -това е прах и евентуално вода,завишени вибрации и т.н.За теб също Я си хвани мислено това чудо и се опитай да режеш с него нещо по солидно.Къде ти е опората?къде са ти очите и колко лесно ще пазиш равновесие при заклинване.В инструкциите на всяка машина пише за какво се използва.Всяко нарушение е изключително рисковано. Въпросната машина е специално за целта конструирана ,а не е с присаден диск .Плюс това е със строго обозначено приложение
torbalan - Дървен философ
с подобна машинка (на тази от последната снимка) съм изрязал около 30 - 40 метра канали в различни материи...
тухли еденички, тухли четворки, тук-там бетон...

реже, няма ядове...
дига невъобразим пушек (аз рязах с прахосмукачка вързана на машинката, и пак имаше много прах)

инструмента се различава от обикновен ъглошлайф по това, че не заклинва... тоест - когато заклини - диска спира да се върти, а двигателя продължава все едно нищо не се е случило... трябва да отхлабиш леко и да почнеш внимателно да режеш пак...
rolls - специалист
Makita 4101RH

Професионална отрезна машина с диамантен диск за мокро рязане. С превкъсвач срещу пренапрежение P-21571 за 230V. Премерено разпределение на теглото. Без нащърбване на режещия ръб чрез затворен диск. Безпрашна работа чрез водоподаване. За керамични материали, мрамор, гранит и др. Масата може да се наклони на 45°.
Мощност, W: 860
Обороти на празен ход, rpm: 12000
Дълбочина на прореза при 90°/45°: 34/21
Пробиване на режещия лист, mm: 20
Размер на режещия лист, mm: 110/125
Тегло, kg: 3
Гаранция: 1 година
Произход: Япония

Прикачен файл

400x600_141MKT049.jpg
400x600_141MKT049.jpg (146.12 KиБ) Видяна 7116 пъти
begemot1 - специалист
:arrow:
Лявата ми ръка - слава Богу цяла!!!
флексче 115 мм - малко
случка от преди години.и то след 4-5 години стаж с флексове.
ЗАРЕЖЕТЕ ТЕЗИ ОПИТИ , ОСВЕН АКО НЕ СТЕ КАМИКАДЗЕТА :lol: :lol:
или зеге или циркуляр,
или сакатлък или курбан....
спаси ме часовник тип "водомер" , иначе настръхвам само от мисълта какво щеше да стане....... :arrow:
:arrow:
Размислите и страстите оставям за вас !

Прикачен файл

IMGP1894.jpg
IMGP1894.jpg (91.35 KиБ) Видяна 7036 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 39