Завива се наляво, респ. се развива надясно.Силата на инерция също е надясно.При отнемане на газ, за 1-2 сек. се получава разлика от 4-5-6 и повече хиляди оборота.Тука слагам и рима заедно със съединителя, защото те се отделят на примерно 2500 об.Без веригата, като "спирачка"на двете се получават едни доста сериозни инерционни сили, които както казах действат надясно, т.е в посоката на развиване.Надявам се сега ме разбирате със Стефан. 
Нали и тая ос се върти с него със същата скорост?!
А както изяснихме- резбови съединения въртящи се с еднаква осова скорост са практически неподвижни едно спрямо друго.
Трябва противоположни посоки за да се затяга или развива.
При отпускане на съединителя-вярно-водещото се върти като улаво по инерция на дясно-демек посоката му за развиване, ама се върти заедно със паразитният лагер и на него в тази посока.
========
Тани нищо не искам от никой !!! Даже гледам и да бегам !
Офф
Вчера си вървя по гадните Софийски улички в центъра- заледено- една баба отваря врата на магазин към улицата-половината и повече тротоар изчезва-аз правя рязко движение да заобиколя-неочаквам да ми се изпречи врата пред мене- падам на тротоара с крака вирнати към улицата и четала ми застана точно по средата на колчетата дето ги монтират против паркиране-направо си седнах и кола ми стърчеше пред лицето и между двата крака !
Бабаката пита -бутнах ли ви- погледнах я и се изправих и и казах то свърши и ми се размина без контузии.
Та го разправям това - защото това очаквам от София и Жителите и !
После ми стана смешно как съм изглеждал с колеца посредата и аз разкрачен.