• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 386
Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Завива се наляво, респ. се развива надясно.Силата на инерция също е надясно.При отнемане на газ, за 1-2 сек. се получава разлика от 4-5-6 и повече хиляди оборота.Тука слагам и рима заедно със съединителя, защото те се отделят на примерно 2500 об.Без веригата, като "спирачка"на двете се получават едни доста сериозни инерционни сили, които както казах действат надясно, т.е в посоката на развиване.Надявам се сега ме разбирате със Стефан. :partyman:
Sof - специалист
До колкото разбирам ти искаш да кажеш, че свободното движение на водещото колело върху паразитната ос би го развила защото е дясна и е посоката на развиване за него ?

Нали и тая ос се върти с него със същата скорост?!

А както изяснихме- резбови съединения въртящи се с еднаква осова скорост са практически неподвижни едно спрямо друго.

Трябва противоположни посоки за да се затяга или развива.

При отпускане на съединителя-вярно-водещото се върти като улаво по инерция на дясно-демек посоката му за развиване, ама се върти заедно със паразитният лагер и на него в тази посока. :mrgreen:

========

Тани нищо не искам от никой !!! Даже гледам и да бегам ! :mrgreen:

Офф
Вчера си вървя по гадните Софийски улички в центъра- заледено- една баба отваря врата на магазин към улицата-половината и повече тротоар изчезва-аз правя рязко движение да заобиколя-неочаквам да ми се изпречи врата пред мене- падам на тротоара с крака вирнати към улицата и четала ми застана точно по средата на колчетата дето ги монтират против паркиране-направо си седнах и кола ми стърчеше пред лицето и между двата крака !
Бабаката пита -бутнах ли ви- погледнах я и се изправих и и казах то свърши и ми се размина без контузии.
Та го разправям това - защото това очаквам от София и Жителите и !

После ми стана смешно как съм изглеждал с колеца посредата и аз разкрачен. :mrgreen: Отцелях пак !
Последна промяна от Sof на ср яну 29, 2014 5:28 pm, променено общо 2 пъти.
iivanov - майстор
Нямаш равни скорости, защото двигателя намаля оборотите си, а съединителя с рима се мъчат да я запазят.Пак казвам, развиване се получава само при рязко намаляне на обороти.
Sof - специалист
Да но мигновенно съединителя се отпуска и паразитната ос се върти с водещото заедно след което и мигновенно.

А и забравяш че двете са стегнати.

Мисля че спора е безконечен- практиката е доказала че саморазвиване няма. Това е най доброто доказателство.
Тани - модератор
Я дайте една схема или снимка, къде е свързана тази ос! От това къде свързана, зависи дали ще има саморазвиване. Ако е свързана директно за двигателя или спирачката действа върху нея , то тогава ще има саморазвиване! Иначе - не!
efendi - специалист
Маслото е двутактово на Cario/Carjo, прави се в пропорция 1/50, поне така пише на опаковката. Амежду временно колеги, забелязах, че машинката има външна помпичка ,абе като силиконова ци*ка е, преди да запаля машината трябва да я стискам за да подкачи гориво ли? То в описанието пише ама.....само дето го пише, просто е отбелязана в инструкциите като част от триона.
stiv1961 - майстор
А на инструкцията за твоята резачка пише това
Състав на горивната смес масло / бензин: 1:35
Доколкото знам в началото се прави смес с повече масло, при твоята съотношението масло/бензин идва 29 грама на литър бензин
Последна промяна от stiv1961 на ср яну 29, 2014 6:27 pm, променено общо 1 път.
efendi - специалист
В упътването гледам, че пише 1/30 или ако е с обикновено двутактово 1/40. Сега остава да взема 10в/30 или 10в/40 и газ, ама полекичка.
Илчо Илиев - майстор
Малееее, почна се пак.....
Аве ефендилар, за двутактовите матори не са ползва масло за четири тактовите, за тях вискозитетя се определя-0/30-5/30-10/40-15/40, на онова другото са му други мерките....
СОФ, ай са спри бре пич, пак намери слушатели за десертациите, таман бях си помислил,че си се вразумил и....пак ме разочарова....
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Малееее, почна се пак.....
Аве ефендилар, за двутактовите матори не са ползва масло за четири тактовите, за тях вискозитетя се определя-0/30-5/30-10/40-15/40, на онова другото са му други мерките....
Илчо, той казва че ще купи масло за смазване на веригата бе :) , за двутактовата смес вече му стана ясно :partyman:
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 386

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: