• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
dragozow написа:
Аз продавам от техните продукти, наистина са немски. Дърворезачките не са хубави, като са те видели че повече от 200 лв не даваш са ти казали че са прекрасни. Ако ще срежеш 3 кубика в годината ще ти свърши работа. Като гледам колелото на схемата си е пластмасово. Ако не бързаш мога като пазарувам да питам или да разглобя една да видя. Отдели малко повече пари ако искаш нещо качествено. Тая е направена да конкурира китайските Einhell, Royal, Black&Decker и др. Двегодишната гаранция не ти покрива водещото колело, като го купиш два пъти по 30 лв ето ти я разликата. Иначе признавам че е шарена. При мен само като им видят помпите и им се хвърлят. Те обаче са хубави.

едит
Модела 3518 според новата им ценова листа е сменен с 3519:
http://www.rubart.de/GARDENA-08862-20-E ... 71988.html
Може да имат и още от старите.
Човека в магазина беше наистина честен -каза че колелото на Gardena-та е пластмасово но за тази цена това предлагат ! По доброто e http://www.storum.eu/Partner-ES-2200 но и цената е по голяма и в тази машина имало пластмасово колело но самата машина била по добре защитена от претоварване !Явно ниския бюджет води и до по големи ядове с поддръжката на машината- ключовия проблем май са тези пластмасови колела които явно се износват при претоварване !Мисля си дали няма вариант да се изработят на фреза от по устойчив материал например алуминий -но пък това пък от своя страна може би ще доведе до рискове за други части на машината !
Извода е че с избора на ниско бюджетна машина така или иначе сe поемат рискове за по нататъшната и експлоатация ... въпроса е кое по малко зло от тези евтините да си изберем Sparky ,Reader или Gardena
EDI - майстор
БОШ-а ми е с метално водешо колело на веригата и е сравнително евтин.
agj - майстор
С бодра стъпка се запътих отново днес към магазина за да купя Gardena-та .След още малко разговори за експлоатацията и последствията от непредпазливата работа с машината реших да я купя, естествено човека като добър търговец ми сглоби машината направи съответната инструкция за експлоатация и я пусна за да видя как работи но след известно време бръмчене веригата така и не се смазваше явно помпата не хвърляше масло така и машината си остана в магазина ..и моите мераци за тази машинна са изпариха .... сега ще поизчакам малко за да мога да купя Partner явно случката днес помогна да послушам съвета на dragozow и да купя нещо по добро !
dragozow - майстор
Аз пък днес говорих с колега от Плевен, който ги продава електрическите на Gardena от година. Не се стърпях и му звъннах да го разпитам. Каза че каквото е продал не се е върнало за сервиз. Колелата са пластмасови, демек е за малко работа. Аз също мисля да заредя пробно от тях. McCulloch PM 2200/Partner ES 2200 е доста по-добър вариант. Едно че е най-мощната на пазара и друго че вместо да купиш водещо колело може да си купиш верига за тия пари. Това с маслените помпи се случва понякога, можел е да ти извади друга машина.
agj - майстор
dragozow написа:
Аз пък днес говорих с колега от Плевен, който ги продава електрическите на Gardena от година. Не се стърпях и му звъннах да го разпитам. Каза че каквото е продал не се е върнало за сервиз. Колелата са пластмасови, демек е за малко работа. Аз също мисля да заредя пробно от тях. McCulloch PM 2200/Partner ES 2200 е доста по-добър вариант. Едно че е най-мощната на пазара и друго че вместо да купиш водещо колело може да си купиш верига за тия пари. Това с маслените помпи се случва понякога, можел е да ти извади друга машина.
И продавача в нашия магазин така каза че машините са сравнително нови, продават се от около година и каквото е продал не се е връщало за ремонт и дори не знае цената на пластмасовото колело защото не се налагало да го подменя!
За съжаление машината беше последната и каза че другата седмица ще ходи пак за стока а тази ще остави за ремонт все пак ще помисля до другата седмица .....но май ако събера повечко бюджет ще е по добре да купя Partner–а ..Попитах го щом е по мощен Partner–а може ли евентуално да се смени и меча с400милиметров – каза че можело но нямало смисъл!
mitko64 - майстор
Бях малко по Германия и се заглеждах по хипермаркетите за такива резачки. Някакви марки Гризли,Кинг крафт и др. е пълно за по петдесетина евро. Едва ли стават да режеш по 10 кубика, ама гаранцията им е железна- пет години и няма хън, мън, не отварят даже кашона- кеф ти парите обратно, кеф ти нова машина( тека поне стана с един ъглошлаиф на meister craft 2200c купен преди година) Бачках с една такава на King kraft 2200 W, почти цял ден( изкоренявах един много голям пън) и се представи много добре. Иначе за сериозно рязане на дърва бих се доверил само на Щил. И мам такава само че бензинова вече 11 г. и нямам грижи. Проблема е, че за нещо инцидентно трябва да се разправяш с бензин и масло за него, а това просто го вадиш, сипваш масло и си свършваш работа, стига да е достъпно до ел. мрежата.Идеална е за грубо срязване на греди,мертеци,дъски и др. Яд ме е че не си взех нещо, ама не ми се плащаше свръх багаж.
agj - майстор
Това Grizzlyкато че ли все още не се внася у нас!?Пък май си е наистина немско http://www.grizzly-gmbh.de/ и го дават че е с метално водещо колело!? Не мога да си обясня това че все по често се появяват стоки и то наистина произведени в Германия но на такива ниски цени -конкурентни на китайските дано поне като са немски да са по добро качество! А гаранцията тук на такава евтина техника е 1-2 години а пък и никой няма да ти смени развалената машина с нова ....!!
mitko64 - майстор
Пет години в Баухаус. В Баумаркт Глобус гаранцията е седем години на електроинструментите, като единствения документ доказващ я, е касовата бележка. По принцип можеш да връщаш всичко строително( бетон, цимент,лепило) ако ти е в повече стига да не си нарушил опаковката. Друго интересно, че на зеления Бош пишеше-произведено в Унгария, а на Скила- произведено в Холандия.
Откраднаха ми 12-годишна електрическа HUSQVARNA 1600Е, но ми остана резервната шина и две вериги. За да минимизирам донякъде загубата реших да търся нова електрическа машина на която да мога да използвам поне веригите, които са със стъпка 0,325".
Търсих, но не намирам - всички машини са със стъпка 0,375" (3/8"). Дали някой от вас има информация за такава машина.
agj - майстор
След като се чудехме какъв ел.верижен трион да си купим в крайна сметка тъста купил моторна резачка Партнер за 300лв. дотук всичко добре цената добра и машината добра за домашни нужди но .... от машината тече масло та олива цялата шина и капе по земята,капе дори и и без движение на веригата ,пък още по лошото е че прокапва и дори машината да не е запалена !Че ще ходи пак до магазина за рекламация това е ясно но ми е интересно каква е причината така да капе масло ?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: