Ако пробваш как работят и двата веднага ще се откажеш от обикновения електрожен.
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow
- майстор
1001 мнения в "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН"
profesionalist_wood
- майстор
Мхм...Зададох въпроса защото ще правя детски площадки и там заварките трябва да са много добре направени и се водят почти ,,отговорни заварки,, и досега съм работил на обикновен електрожен Модерна 170 на TELWIN на който се изключва защитата му нон-стоп,та питам колко ще му излязат консумативите като парички след като дам 1240лв за Gysmi 206 FV-кислородни бутилки,маски,защитни облекла,заваръчна тел.....
LazarGanev
- "Велик майстор"
profesionalist_wood, аз не разбрах последния въпрос
. Консумативите за двата електрожена са едни и същи, няма нищо различно. Колкото до качеството на заварките, бъди сигурен, че с инвертора ще са по-качествени. Например аз газова инсталация няма как да се навия да правя с обикновен електрожен, макар че имам много добър такъв (на Елжен-Варна), но не може да се сравнява с Фрониуса по качество на заварката и по комфорт на работа. Пък маската си е маска, облеклото си е облекло, електродите - електроди 

profesionalist_wood
- майстор
Отпада електрожена по-долу и съм се спрял на инверторния Gysmi 206 FV.Просто попитах за цената на консумативите защото Гизми е от висок клас доколкото знам,и ми е интересно колко е ремонтопригоден,дали са скъпи частите и дали имат добра сервизна база. Фрониуса добър ли е? Четох че били австрийски и потърсих в гугъла и попаднах на http://napravisam.net/?p=1091 Fronius-Trans Poket 1500 за 1296лв,но ампеража е между 50-150 ампера докато на френския е 200 ампера и ако можем да направим таблица кой заваръчен апарат и електрожен от какъв клас са за непросветенте като мен:)
idunno
- специалист
затова за домашно ползване е по добре да се купи китайска която е два пъти по евтина но с не по лошо качество и параметри а екстрите може би ще са повече !
Соларна маска за домашно ползване-много си прав.И за какво му е на човек соларна маска вкъщи
,може би да преправи колелото на сина си или някоя панта на вратата му се е откъснала.Я стига аз имам соларна маска и обикновена и соларната я ползвам само за TIG,за всичко останало обикновената си върши идеална работа.
Зададох въпроса защото ще правя детски площадки и там заварките трябва да са много добре направени и се водят почти ,,отговорни заварки,,
Ако имаш опит в заваряването и с най-обикновен електрожен ще се справиш,ако ли не,вземи инверторния - ще ти е по- лесно.И хубави елктроди,естествено.
Всяка една заварка е отговорна (трябва да отговаря на определена предписана технология)
(ами ако завряваш асмалъка на комшията и той му падне на главата докато си пие ракията под него
- това пак е отговорна заварка) просто някои заварки ги проверяват разни хора с уреди.Ако имаш проект там трябва да има предписание за начините на заваряване, вида електроди и ред такива неща
Соларна маска за домашно ползване-много си прав.И за какво му е на човек соларна маска вкъщи

Зададох въпроса защото ще правя детски площадки и там заварките трябва да са много добре направени и се водят почти ,,отговорни заварки,,
Ако имаш опит в заваряването и с най-обикновен електрожен ще се справиш,ако ли не,вземи инверторния - ще ти е по- лесно.И хубави елктроди,естествено.
Всяка една заварка е отговорна (трябва да отговаря на определена предписана технология)

idunno
- специалист

Аз използвам Фрониус, моят колега ползва - Кемпи и смята,че Кемпи-то е по-добро.Всеки си има предпочитания.
Колкото до сервиза, може да си прав.Моят се сервизира от един приятел.

agj
- майстор
idunno написа:Ползвал съм и Фрониус ползвам и Кемпи ...ако говорим за професионални машини може да се поспори относно не толкова за качествата колкото за екстрите в машините ...но относно ниските класове вече има доста други марки дори и китайски машини които не само по цена но дори и по параметри са по добри...!същото твърдят хората, на които им се иска да използват Хилти, но все не им се дават парите и се утешават,че Хилти с нищо не се различават от останалите марки перфоратори.
Аз използвам Фрониус, моят колега ползва - Кемпи и смята,че Кемпи-то е по-добро.Всеки си има предпочитания.
Колкото до сервиза, може да си прав.Моят се сервизира от един приятел.
Въпреки че сервиза ти се поддържа от приятел пак ще излиза по скъп! Но пък е напълно вярно че всеки си има предпочитания какво ще купи и какво ще ползва.
idunno
- специалист
ако говорим за професионални машини може да се поспори относно не толкова за качествата колкото за екстрите в машините
Защо да спорим, аз си харесвам фрониуса- платих за него 1100 лв, докато от Кемпи тогава ми искаха 1600 без ДДС.И сега не съжалявам - доволен съм.Сигурно има хора ,които ще кажат същото за ЕСАБ или Кемпи.
За евтините електрожени нямам поглед, но никога не бих си купил китайски електрожен.
Колкото до сервиза- ето ти един пример.Мой приятел ползва Дека Хипермос и в Ташев му поискали 500лв за смяна платката, е проблем се оказа диод за 10 лв.
Толкова за сервиза.Има какво да се желае от сервизното обслужване в БГ.
относно ниските класове вече има доста други марки дори и китайски машини които не само по цена но дори и по параметри са по добри...
по-добри от какво?
Защо да спорим, аз си харесвам фрониуса- платих за него 1100 лв, докато от Кемпи тогава ми искаха 1600 без ДДС.И сега не съжалявам - доволен съм.Сигурно има хора ,които ще кажат същото за ЕСАБ или Кемпи.
За евтините електрожени нямам поглед, но никога не бих си купил китайски електрожен.
Колкото до сервиза- ето ти един пример.Мой приятел ползва Дека Хипермос и в Ташев му поискали 500лв за смяна платката, е проблем се оказа диод за 10 лв.
Толкова за сервиза.Има какво да се желае от сервизното обслужване в БГ.
относно ниските класове вече има доста други марки дори и китайски машини които не само по цена но дори и по параметри са по добри...
по-добри от какво?
Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература