• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Ел. инструментите. Консумативи.
Ал_ - специалист
Чефо, дано не го приемеш за заяждане - не е такова.
Сещам се като купувах коста д’оро за 8-9 лв. В един момент в кауфланд решиха да го продават след 30% “намаление” на тази цена. За седмица. И другите вериги - и те.
Не знам колко му е добра цената на този бош, при положение, че за 830 евро с включена доставка мога да си го поръчам?
И надали няма да има гаранция тук. Щрайхмуса като купувах питах метабо - могат ли да ми откажат гаранционно обслужване тук, след като не е купуван от България? Отговорът им бе лаконичен - в случай, че някой ви откаже такова обслужване - просто ни напишете името му
Chefo77 - майстор
Защо да го приемам като заяждане? Щом ти можеш, значи и други могат да го поръчат на тази цена - значи тя е факт и надценката на нашите търговци е много висока. В случая - 2100 спрямо 3200 си е добра цена за ситуацията с тази машина у нас.
пишман_майстор - майстор
830 евро е по Баухаус , Оби и на други места ( примерно амазон.де) И с малко "чалъм" , с още някой лев отгоре , пристига и при нас.
Те поне рядко пишат, че е промо цена . Нашите се блъскат в гърдите , че на промо продават, а ония такава им е стандартната цена , като много често е и по-ниска.
Лично аз примерно няма им дам 4 стотака , че и повече отгоре на нашите "търговци" . Особено па на Тръпкови .
Цените им редовно надценени и отстъпките-мижави.
Бизнес...
Chefo77 - майстор
Тръпкови много отдавна не са ми еталон за добри цени, просто бях в магазина им за да видя дали нямат някакво интересно строително радио, та попаднах на клиент, който го купуваше. От години не съм пазарувал нищо от тях, както и нищо на Бош, впрочем. Не помня дали съм пускал тук линк от един неизвестен по нашите ширини немски магазин - малкото Метабо на цена почти наполовина на нашите, нещо от порядъка на 120 или 130 евро (при стандартна 150). При нас беше над 400 лева!!!
Сега - то вярно, че нашите търговци зависят от вносителите или директно от производителя (както е Festool например), но някои наистина прекаляват. Елементарен пример, пак с Бош - GAS 12-25 PL прахосмукачката в Практикер е на 329 лева, без да описано, че е черен петък. В Бриколаж - 449, онлайн машини - 369, ...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Избор на Потапящ циркуляр, герунг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: