• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Те по принцип бързо са реагирали на сигнали и за стари модели. За сега няма оплаквания от новите машини, продаваме ги от няколко месеца.
Mitbull - специалист
Аз купих ESAB-чето. Надявам се скоро време да имам впечатления за споделяне Изображение
agj - майстор
Mitbull написа:
Аз купих ESAB-чето. Надявам се скоро време да имам впечатления за споделяне Изображение
Честито!Безпроблемна и успешна работа ти желая!
Здравейте колеги, обмислям покупката на инверторен електрожен и бюджета ми е около 300лв.
Намерих тази тема и видях,че тук има специалисти и рещих да помоля за съвет.
Харесах си този на снимките, цената му е 290лв и подлежи на коментар, бил използван само няколко пъти.
Молбата ми е някой знае ли я тази марка Elektro Maschinen WMEm 200, стрували си според вас, благодаря предварително.

Прикачен файл

26125849_2_800x600.jpg
26125849_2_800x600.jpg (79.48 KиБ) Видяна 3344 пъти

Прикачен файл

26125849_1_800x600.jpg
26125849_1_800x600.jpg (86.74 KиБ) Видяна 3344 пъти
pansim - майстор
Без да го погледна вътре не мога да кажа нищо. Ако свалиш капака и снимаш, може би ще ти помогна.
Не съм ходил да го гледам ,а и се съмнявам собственика да се съгласи да го отворим.

А за този модел някой има ли мнение http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=86&id=282
pansim - майстор
Aко не иска да се отваря, просто си тръгни. Котка в чувал не се купува. Най-вероятно е китаец, с други надписи, а и този синкав индикатор...нещо несериозно ми се вижда.
Райдера е копие на TELWIN. За домашна работа става - ремонтопригоден е. Поправял съм такива. Питай за гаранционни условия, че отказват гаранция под предлог, че машината е претоварена :-D
Ако смяташ да го товариш повечко - забрави. Оптимално работи с 2.5мм електрод. 3.2 мм му е преко сили.

ПП Не видях цена за Райдера????????????
Цената на този модел Райдър по сайтовете е 270-280лв, с 2год гаранция, мисля да се обадя да проверя в магазина на сайта

Трябва ми инвертор който ще се използва много рядко 1-2 в годината, имам да довърша лозницата и да си направя стоика за клекове и след това ако нещо се наложи. От начало мислех да си взема някой стар Кракра но като се разрових реших да си взема инвертор.
pansim - майстор
Мислех и други да предложа, ама надхвърлят парите които си решил да дадеш.
Успех!
kossis - специалист
Що пишете неща дето не са така ?

Значи аз притежавам Райдер 200 А - Вътре платките са на Кендо !

Моя почти не го ползвам- но още е гаранционен и веднъж заварявах на 40 ампера- един 100 поялник-1мм ламаринка-изгоря ми управлението-най горната платка !

За точно 1 седмица го отремонтираха-е верно не ми смениха платката, а я припоиха и подмениха маса елементи по нея-серия резистори бяха добавили-явно са я пренастройвали !

Аз сам добавих на един транзистор Тошиба-отгоре стои радиатор- съмнява ме че той е поемал товара при ниските заваръчни токове и е думнал-беше на решето !

Схемата е с 24 на брой Тошиба мосфет транзистори с тунелно обдухване, а платките и пусковите ключове за кендо !
Кондензаторите на дъното са 6 на брой-бая големи 1

Аз съм писал за това или тук иили в друга тема !

Тоя инвертор няма нищо общо с Райдер ! А Райдър и има доста добри неща !

Аз имам доста неща на Райдер и доста маркови. От Райдера само инвертора ми създаде проблем за малко, и на винтоверта се скапаха батериите-изхвърлих глупавите елементи от кутиите и сложих гелов акумулатор за UPS -сега винтоверта е като разрушител-перфоратор :-D

Райдъра за любителски цели е много добър !
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: