Такова оксидиране сме правили някога по "трудово", но става въпрос за черни метали. Реактиви не е невъзможно да се намерят и ще го имам предвид, ако реша да се заема със сериино производство. От гледна точка на термопроводимостта това е по-добрия вариант. Безпокои ме все пак факта, че ламарината ми е 0,1мм - не съм сигурен, че ще издържи химичната, а и термо-обработките. От друга страна използвам триметрови медни тръби, които също не съм се сетил как ще ги загрявам в домашни условия 

- 1
 - 2

Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др. 

Mapek 

- специалист			

19 мнения в "Боядисване на медна ламарина"

zmiori 

- специалист			

Защо трябва да оксидирате като можете да си купите метален окис и снего да си боядисате всичко. Цената му е 0.7лв за опаковка, нарича се "Боя за печки  "ЩЪРКЕЛ". А сега очречете че бабитеви неса биле по умни от вас.  

като са си боядисвали печките. Боята е перфектна нанасясе лесно матовае и е метален окис което ще рече топло проводима. 2-3 кутиики/ за 2.1 лв./ ще ви артисат за 2 м2.
Сега всички тичаите до хладилника и ударете по една бира за мое здраве.
П.П. с панелен радиатор с размери 1400 на 600 мм. боядисан с горната боя, терморегулатор от бойлер и помпа от пералня се къпах, за сметка на дяда ви господ, 3 години, в момента съм със селективен на "сънсистем" и няма голяма разлика/само дето и в хубав слънчев зимен ден ми добавя малко "жега" в боилера.

Сега всички тичаите до хладилника и ударете по една бира за мое здраве.
П.П. с панелен радиатор с размери 1400 на 600 мм. боядисан с горната боя, терморегулатор от бойлер и помпа от пералня се къпах, за сметка на дяда ви господ, 3 години, в момента съм със селективен на "сънсистем" и няма голяма разлика/само дето и в хубав слънчев зимен ден ми добавя малко "жега" в боилера.

lov 

- майстор			

Щъркелчето на баба ти иска после изпичане при висока температура.  
Термоустойчив силиконов лак и посипваш веднага с графитен прах преди да е изсъхнал. Изпитана технология. Ама вече си избързал. То вероятно и с грунда ще стане ама не знам колко е здрав. Важното е след някоя година боята да не избелее. А за графита това е сигурно. Даже става матова повърхността и не отразява.

Термоустойчив силиконов лак и посипваш веднага с графитен прах преди да е изсъхнал. Изпитана технология. Ама вече си избързал. То вероятно и с грунда ще стане ама не знам колко е здрав. Важното е след някоя година боята да не избелее. А за графита това е сигурно. Даже става матова повърхността и не отразява.

zmiori 

- специалист			

lov написа:Щъркелчето на баба ти иска после изпичане при висока температура.
Иска печене ама друг път. Трябва само да изсъхне водата /на водна основа е/. Ако ти се иска печене напълни системата след 2 дни, На слънце температурата със сигурност щее над 100-120 гр. за двата дни. Въпреки че е АБСОЛЮТНО излишно.
Що да ми е лесно /евтино/ като може да мие трудно ! Егати логиката.

lov 

- майстор			

И в крайна сметка знаеш ли каква е основната съставка на бабиния щъркел. Сажди или пак същото графит. Само че смесени за прилепител който никак не е термоустоичив. А и е възможно вообще да няма такъв. И да ползват водата само за лесно нанасяне.  А и чесно такъв на водна основа не съм виждал. По старото материал като викат циганетата си бяха на маслена основа и докато се сгрееше печката и опече голям пушилек беше. 
Няма лошо стига да стане а не след година да ти се налага да махаш джамове и да мацаш пак щото е опадала или се е олющила. И цялата тази операция да я правиш по покривите. А окъкаш ли основата един път после ядовете стават хронични.

Няма лошо стига да стане а не след година да ти се налага да махаш джамове и да мацаш пак щото е опадала или се е олющила. И цялата тази операция да я правиш по покривите. А окъкаш ли основата един път после ядовете стават хронични.
- 1
 - 2

Тема "Боядисване на медна ламарина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература