gogitko написа:Имам един нож от 4х13 ,.Чат пат го тръквам с едно брусле . Много добра стомана....Преди години когато ме бе "хванала музата" си направих и аз (от същия клас стомана),но исках да допълня,че от такава стомана се правят : хирургически скалпели...."някои" кухненски ножове...защото колкото и да заточваш стоманата -под микроскоп острието остава като "трион"....и сряза на "месото" е като микро-разкъсване...така операцията (или раната-ако се порежеш) зараства по бързо ...
Обратно- стомани от типа "ресорни" 65Г....-не че не се правят ножове ,но ножовете стават като "бръснач" ....и ако се порежеш -е като от стъкло...и бавно зараства.От такава стомана съм си правил (а и правят) дърводелски инструменти.
....."цаца - ама риба"