dragozow написа:Не е нормално.Да ,не е нормално!Сега разбира ли защо Спиидглаз е по добър!?И защо тия 10% са три пъти по скъпи!

Frysco написа:Имам един такъв въпрос-някой имал ли е проблем със ползването на китайските маски при ВИГ заваряване, на по малък ток?Аз имам две китайски автоматични маски и двете при нисък ток почват да се включват и изключват докато има дъга.Едната е с два датчика, а другата с четири, но въпреки това и двете го правят.Тази с два дори я носих за ремонт-отвориха я, презапоиха тук там, но съществена разлика нямаше.Сменял съм и батерии, също не оказва ефект.Да имал съм ,и то големи проблеми но с най- евтините китайци.....!Не съм предполагал обаче че и тези с четирите сензора ще правят проблеми !
Същевременно имам и служебен Оптрел (модела сега не си го спомням), с него нямам такива проблеми.
Иначе при МИГ заваряване, проблеми нямат и двете.
Frysco написа:Те всички работя на РЕДЗ и МИГ/МАГ !Или по точно трябва да работят -защото има и китайчета -които изобщо не работят!
Моята е такава... няма как да не си похваля работодателя, че се е погрижил за мен.Работя със страхотно оборудване...
Иначе, аз взех тази с четирите сензора, именно защото сметнах, че първия китаец е голям калпазанин и този по модерния няма да е така.Когато и втората взе да прави номера... по принцип, като почне да ми присветва така по време на работа, първата ми реакция е да угася дъгата, да хвана маската и да я бия в ръба на масата, докато не се изправя за да скачам по нея.За щастие поне до момента, се сещам навреме, че за МИГ все още вършат работа.
migatronic написа:Най-вероятн и батериите да предават фронта!Не дръж маската в шкаф а постоянно да е на светло!Проблема при тия маски е че са със соларен панел а батериите са несменяеми ,а с течение на времето се изтощават и идва един момент в който трябва да хвърлиш цялата маска или да се опиташ да отвориш капсулования панел и да извадиш и смениш батериите .Здравейте колеги и моята маска напоследак взе да предава фронта но само при TIG заваряване .Tрябва да се мисли за новаПрикачен файл:DSC_3525.jpg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: