• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Не е нормално.
agj - майстор
dragozow написа:
Не е нормално.
Да ,не е нормално!Сега разбира ли защо Спиидглаз е по добър!?И защо тия 10% са три пъти по скъпи! :-D
dragozow - майстор
Това няма общо с 10-те процента, не се излагай пък ти сега. Как го казваш със задоволство само :)
Това че една маска не работи добре със сигурност не е за това че не е Спийдглас.
Sharkolia - специалист
dragozow написа:
Това няма общо с 10-те процента, не се излагай пък ти сега. Как го казваш със задоволство само :)
Това че една маска не работи добре със сигурност не е за това че не е Спийдглас.
Става въпрос за две маски всъщност
agj - майстор
Frysco написа:
Имам един такъв въпрос-някой имал ли е проблем със ползването на китайските маски при ВИГ заваряване, на по малък ток?Аз имам две китайски автоматични маски и двете при нисък ток почват да се включват и изключват докато има дъга.Едната е с два датчика, а другата с четири, но въпреки това и двете го правят.Тази с два дори я носих за ремонт-отвориха я, презапоиха тук там, но съществена разлика нямаше.Сменял съм и батерии, също не оказва ефект.
Същевременно имам и служебен Оптрел (модела сега не си го спомням), с него нямам такива проблеми.

Иначе при МИГ заваряване, проблеми нямат и двете.
Да имал съм ,и то големи проблеми но с най- евтините китайци.....!Не съм предполагал обаче че и тези с четирите сензора ще правят проблеми !
Optrel Solarmatic
Изображение
е най-добрия модел на тая фирма с който съм работил !Понякога и той ми е "примигал" на ВИГ -много зависи от ъгъла на гледане и разстоянието до дъгата!
Frysco - специалист
Изображение

Моята е такава... няма как да не си похваля работодателя, че се е погрижил за мен.Работя със страхотно оборудване...

Иначе, аз взех тази с четирите сензора, именно защото сметнах, че първия китаец е голям калпазанин и този по модерния няма да е така.Когато и втората взе да прави номера... по принцип, като почне да ми присветва така по време на работа, първата ми реакция е да угася дъгата, да хвана маската и да я бия в ръба на масата, докато не се изправя за да скачам по нея.За щастие поне до момента, се сещам навреме, че за МИГ все още вършат работа.
agj - майстор
Frysco написа:
Изображение

Моята е такава... няма как да не си похваля работодателя, че се е погрижил за мен.Работя със страхотно оборудване...

Иначе, аз взех тази с четирите сензора, именно защото сметнах, че първия китаец е голям калпазанин и този по модерния няма да е така.Когато и втората взе да прави номера... по принцип, като почне да ми присветва така по време на работа, първата ми реакция е да угася дъгата, да хвана маската и да я бия в ръба на масата, докато не се изправя за да скачам по нея.За щастие поне до момента, се сещам навреме, че за МИГ все още вършат работа.
Те всички работя на РЕДЗ и МИГ/МАГ !Или по точно трябва да работят -защото има и китайчета -които изобщо не работят! :-D
Маската ти е от хубавите (нали така се казва тук :lol: )!От по новите модели е ,дано да издържи доста време!
Optrel Solarmatic Comfort е вече мноого стар модел,след него започнаха да пускат доста модели -кой от кой по калпав ! Optrel Mira ,Optrel Mira Plus ,Optrel TWISTY се оказаха най калпавите от тази марка! А във фирмата в която в момента работя бяха купили няколко броя Optrel Sperian и още един модел на Optrel ,който не помня,но се оказа че и те също не са най доброто за професионална работа....!
migatronic - напреднал
Прикачен файл:
DSC_3525.jpg
Здравейте колеги и моята маска напоследак взе да предава фронта но само при TIG заваряване .Tрябва да се мисли за нова :yawinkle:
agj - майстор
migatronic написа:
Прикачен файл:
DSC_3525.jpg
Здравейте колеги и моята маска напоследак взе да предава фронта но само при TIG заваряване .Tрябва да се мисли за нова :yawinkle:
Най-вероятн и батериите да предават фронта!Не дръж маската в шкаф а постоянно да е на светло!Проблема при тия маски е че са със соларен панел а батериите са несменяеми ,а с течение на времето се изтощават и идва един момент в който трябва да хвърлиш цялата маска или да се опиташ да отвориш капсулования панел и да извадиш и смениш батериите .
MamaMy - майстор
migatronic написа:
Ako си решил да се подновяваш, кажи цена за тази. Искам да я купя.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: