• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
За да се прекрати дискусията предлагам да сложим моя Транспокет 1500, който някой намекна, че не е кой знае какво до един 150А професионален китайски еквивалент (все някой е собственик на такъв) и започваме с 4мм електроди до тогава докато едния спре.
Аз ще дойда с това http://naplavca.ru/oborud/powermax . Пиенето от мене. Загубилия ще купи електродите :-D . Даже предлагам Хенди Кап......"китаеца" може да е 200- 300А. Светне ли защитата - нокдаун, при 3 нокдауна почва пиенето :-D
dragozow - майстор
torbalan написа:
valiopeshev написа:
... Чудя се само защо не са преписали табелата на някой оригинален електрожен, ами са писали такива глупости? Толкова ли е трудно това!
На стр. 9 има снимка на табелата на ARC-200 от Драгозов за сравнение.
Предполагам тези неща се продават и в останалата част на ЕС, а от скоро време и тук се усеща някаква защита за потребителя...

Ако препишат табелката от някой истински електрожен, рискуват да си навлечат беля от разни комисии за защита на потребителите...
А така, като са написали 14 волта - твой проблем, че не си знаел кото го купуваш, че ще береш ядове...
Щото с преписването на известна фирма за заваръчна техника няма проблем.
За да се прекрати дискусията предлагам да сложим моя Транспокет 1500, който някой намекна, че не е кой знае какво до един 150А професионален китайски еквивалент (все някой е собственик на такъв) и започваме с 4мм електроди до тогава докато едния спре.
Аз също съм готов да жертвам едно ARC 140 за експеримента, черпя и електродите. Може клипче да снимаме и постнем тук независимо от резултата. Не си мисли че този Транспокет е чудо голямо.
pansim - майстор
Много се разгорещи форума :-D
Да караме поред и внимателно - Фрониуса е много добър. Който казва обратното, значи или откровенно лъже, или никога не е пипал такова зверче.
Само не знам, защо всеки иска да стопи една торба с електроди и това да е огромното предимство. Защо никой не гледа размери, тегло, вид на кутията /Китайските метални кутии не са от най-добрите, ръбести са/
Ако някой иска да работи на производство, то инверторите са друг ценови диапазон. За монтажни работи например е много важно теглото. Колко тежи ARC 140 и колко тежи 150А Фрониус Транспокет 1500????

Защо никой не казва, че Фрониуса единствен, от изброените работи ДОБРЕ с целулозни електроди!!!
Та, мисълта ми е - за всеки влак си има пътници.
Единствено съм против продажбата на долнопробни инвертори без гаранция, без ясни технически показатели, със заблуждаващи купувача лепенки от фирми фантоми, създаващи нелоялна конкуренция.
gogo7777 - майстор
Защо никой не казва, че Фрониуса единствен, от изброените работи ДОБРЕ с целулозни електроди
Щото ще почнат да питат без да разбират много много :-D . Коня, с който ще участвам в надпреварата също разпалва целулозните електроди но те са друга бира :-D . Кажете дата и място на родеото, ще направим демонстрация и веселба ще падне :partyman: Ако е в София най-добре

Фрониуса, Кастолина и Кемпито са шампионите по монтажна работа при ВСЯКАКВИ условия. Слагаш на рамо и пей сърце :-D .
dragozow - майстор
Може наистина да пробваме, ей така за информация. Аз имам разни клипове на ARC-тата, но не са за това колко са издръжливи на максимален ампераж. Реално съм ги пробвал всичките, защото ме интересува. Като споменахте целулозни имам една италианска мостра 150A, която може да работи с такива и мога също да я дам за теста. Аз не съм съм заварчик, по-скоро съм любител с по-широки познания за това какво могат машините и какво има вътре, на какво натоварване издържат. Пробвал съм всичко каквото продавам, сравнявали сме машини с клиенти и т.н. Нямам добри условия, добре е някой със заваръчна маса от форума да ни покани, аз мога да домъкна няколко машини.
pansim - майстор
Ще бъде интересно. Ако се осъществи идеята, пристигам в София с една моя самоделка.
dragozow - майстор
Днешен разговор с клиент по телефона:

Той: Ало, добър ден. Искам да питам нещо за заваръчните машини.
Аз: Да, питайте.
Той: Абе има едни WSM 200 ги продават на пазара за 400 лв(май в Димитровград каза)...добри ли са?
Аз: Ами стават ако нямате претенции за качеството, окомплектовката и сервиза.
Той: А какво ще се случи ако се счупи и може ли да се оправи.
Аз: Ще ходите по сервизи, в повечето случаи подлежи на ремонт. Ако искате аз имам машина с подобни параметри, с по-добри показатели, по-хубави кабели...ще направя и отстъпка, може да я вземете на 470 лв. С две години гаранция.
Той: Много ми е, ще си взема от тези на пазара.
Аз: Ами ок, вземете го тогава.
Той: Благодаря, до чуване .
и т.н.

За всеки влак си има пътници, сигурно пуши цигари от 5 лв ама за машина не дава. Или разговора е следния:

-Абе тука имам един от тези в Хасково и нещо не работи....pansim, трябва да ми дадеш координати да ти ги пращам да ги омагьосваш, защото повечето хора които познавам и разбират не искат да ги правят.
pansim - майстор
За съжаление, това е мисленето на повечето хора.
Ама като се ремонтира само веднъж, къде му е икономията? Странно мислене :?
Драгозов ето ти телефон за връзка - 0887 60 77 22
valiopeshev - напреднал
Едно такова тестване със състезателен характер ще е интересно. Дано да стане! За мен специално съм решил твърдо, ARC-200 ме устройва много добре. До 2-3 дена ще го купя.
gogo7777 - майстор
Едно такова тестване със състезателен характер ще е интересно. Дано да стане! За мен специално съм решил твърдо, ARC-200 ме устройва много добре. До 2-3 дена ще го купя.
Нема лошо, хвърляй го в боя, нали е в гаранция :-D
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: