• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Занчи написах че при проверка на 6 тият месец батерията, без да я меря с мултицета работеше, а точно след година вече е капут.

Малко над година е минала след като съм я купил.

Та слънчево затъмнение не може да се гледа- защото маската тогава само премигва оперативно и после като усети сензора че светлината е не толкова близо и се изсветлява дисплея отново. :rolleyes: :mrgreen: Случайно когато първият път заварявах асмата на вилата имаше частично слънчево и пробвах. Но и на нормално слънце да я насочи човек - тя пак така реагира. Само при силна лампа много близо до нея работи и без батерия при постоянно затъмняване. Пробвано. Тогава солара вади над 3 волта- до към 5-6.

Драгозов, може да съм те обиждал, ама и ти не си ми оставал длъжен. :wink: :rolleyes: Въпроса е дали има смисъл да сменяме маската, ако и другите работят така ? Батерии ще си купя сам. Те не са проблема.
За това те карам да провериш и да кажеш. Аз няма с какво да сравня.

Индикацията работи при 2,5 волта- но е много слабо зелено светене и трудно се забелязва. А и батерията срине ли се изведнъж.............
dragozow - майстор
Така са, смени батерията и след дълъг престой без работа я остави 5 -10 мин на светло. При нас рядко седят повече от 6 месеца в склада и практически няма проблем. Случвало се е от новите със светлинен индикатор да примигва за слаба батерия, но след 10 минути на слънце се оправя. Ако вече литиевата батерийка е тотал, няма оправия освен смяна. Новите ми маски са с по-голяма батерия, CR2450, по-големи визьори, повече сензори и др. увеличават консумацията. В момента визьорите са двойно по-големи от на първите ни маски преди 10 години.
koveslav - майстор
Аз не можах да разбера колко тежи тази маска с големия визьор.Едно време,когато Пансим се похвали с такава маска,гледах в сайта на Драгозов 495гр,а в сайта на АИГ беше мисля 580гр.Сега в новата оферта АИГ са пропуснали тежестта,за това питам и двете фирми-колко със сигурност тежи такава маска?
dragozow - майстор
Според каталога който имам all weight e 0.495 кг. Теглото на точно този модел не го пише, но предишният с този четворен държач за главата и същият размер визьор е 0,495 кг, а следващият 0,515 кг.
dragozow - майстор
И китайците отговарят същото, съхранение на тъмно или в позиция grind.
Hi Kaloyan,
For the welding helmets before selling, you can put them in the carton, not let them in the environment with light. Because the light will touch the sensor and the helmet may start work, which will easily exhaust the battery.
Another way, is to set the welding helmet in "Grinding" function.
Има и друго, качеството на батериите които слагат.
lov - майстор
Батерийките винаги са си били консуматив. Дори и нови не знаете колко време са стояли по складове. Много рядко се виждат надписи по тях кога са произведени така че не правете драма от това ако нямата точната информация.
А относно китайчетата с вградена батерия побългаряването е лесно. Двете батерийки са разположени ето така. Червените кръгчета.
Прикачен файл:
P1010406.JPG
Фотосоларните елементи по никакъв начин не зареждат батерийките. А и консумацията в тъмно не е голяма но като добавиш и собствения саморазряд изкарват не повече от година.
Схемата вътре практически е дублирана и може да се използва и една батерийка но аз реших да си я оставя с две. И ето това се получи в крайна сметка. Клипсовете за батериките са от компютърно дъно..
Крачетата са набити в пластмасата на шлема като ги нагрях с поялника. За да ги скрия ползвах капачки от минерална вода ама в последствие си останаха така голи. И нямам никакви ядове.
Прикачен файл:
IMG_20150417_214731.jpg
IMG_20150417_214731.jpg (61.67 KиБ) Видяна 1602 пъти
Колкото и да са оплювани китайчетата смятам че е по добре с тях от колкото без тях при условие че не се ползват за професионална работа.
Имах по едно време мераци да сравня времето за реакция както и затъмнението ама така си и останах само с мерака от мързел щото вече нямам с какво да направя измерванията.
koveslav - майстор
fore написа:

Кофти са направили къс кабела до Гринда -ако беше по дълъг щеше да се вади по лесно въпросната батерия.
За да не се опъва излишно кабела,първо свали врътката на потенциометъра,развий гайката му и го освободи.После цялата касета излиза лесно и безопасно заедно с него навън и батерията се сменя съвсем спокойно.
fore - майстор
Това вече съм го правил. Не ми се занимава да разглобявам всичко повече.

Мисля да махна рамката която е като обков около касетата и я държи към шлема и да я разпробия леко при слота за батерията. Така капачето на батерията ще може да се плъзга през обкова и да се отваря без свалянето му. Само ще отключвам обкова с касетата от леглото и после директно ще вадя батерията без да махам и обкова, което е много по лесно и бързо. Можеби леко ще трябва да счупя и едното странично чопче на капачето, понеже ще удря в захващащият чоп на обкова към шлема- съвпадат леко, но така или иначе обкова натиска зверски капака и това няма да е проблем за контакта на батерията. Това е най добре според мен, като решение- процеп през тоя обков/рамка.
themechanic - специалист
Днес ходих на битака да си търся помпа за градината. Гледах едни китайски на цена около 45 лв. Викам си : я да вида как са цените горе така и так хем да се разходя със скутера за севте тая година, и какво да видя, същите помпи сам че в синьо а не в червено като райдърските и на тях пише Lion, цена-30 лв. Веднага сделка!!!
Та там имаше и соларни маски по 45 лв. Всъщност аз инвертора от същия човек го купих, та си станахме близки с човека, преди 3 години ми го дади за 250 лева с опция ВИГ. И сега ме уверяваше че маските са много хубави, били с 3 сензора и батерия освен соларната. Тогава за електрожена не ме излъга че с 3.2 базични електроди върви перфектно. Вика ми вземи си тая маска не си вади очите за 45 лева, та се замислих. А аз постоянно си върша някаква работа сам и поне за прехващане ще ми е полезна, а сега ми предстои доста работа :асмалък, порти и т.н. :?
agj - майстор
themechanic написа:
И сега ме уверяваше че маските са много хубави, били с 3 сензора и батерия освен соларната.
Доста ниска е цената за такива екстри !А това че има и друга батерия освен соларната може да се провери много лесно .Накарай го да ти покаже от къде и как се сменя тая допълнителна батерия и ако наистина е сменяема тогава си заслужава да рискуваш 45 лева!
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: