Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
velsi - Почетен майстор
Добре де, като каза ПУ и ме подсети. Щом искаш с кит и опасенията са заради кухината и вероятността кита да падне след време, вземи тогава цръкни малко пяна вътре в профилите, после като раздуе и изсъхне изрежи излишното, което ще излезе и отгоре оформи с кит. Така той ще хване доста по-здраво и опасенията, че може да изпадната са елиминирани.
Andri01 - майстор
Я вземи нанижи по един презерватив и така ще се избегне всичко-грунд,боя, дупките запушени...Пък и цветове разни,на вкус и мирис също ще докараш кВОто ти харесва :? :partyman:
radius - майстор
hidrazin,
Хм, макар че вече ми предложиха с тапи и мислено ги отхвърлих, ако остана на варианта да се виждат кръпките, това не е лош вариант. Поне е по-лесен от поп-нитовете.

Velsi ,
Гледам и да е просто решението, иначе е идейно с пяна, ама като почна да заварявам има да се пали и смърди.

Andri01,
Той ще е негърски размер - 236см :lol:

Дали няма да стане с полиуретан - лепне здраво за метал, боядисва се и не вярвам да сцепи. Ще взема утре да пробвам, да видя дали се запълва добре и здраво.
gogo7777 - майстор
Хм, макар че вече ми предложиха с тапи и мислено ги отхвърлих, ако остана на варианта да се виждат кръпките, това не е лош вариант. Поне е по-лесен от поп-нитовете.

Velsi ,
Гледам и да е просто решението, иначе е идейно с пяна, ама като почна да заварявам има да се пали и смърди.
Глей ся.....ще се виждат ли кръпките или няма (нали щеше да има тараби от двете страни), какво ще заваряваш, като го отхвърли като вариант. Силикона се боядисва, дори има готов боядисан във всякакви нюанси. С поп-нитове става бързо и евтино. Вземи 6мм арматура и набий в отвора, после отрежи, с тапи пак става (но имат годност)......егати дупките :-D
Andri01 - майстор
radius написа:
Velsi ,

Andri01,
Той ще е негърски размер - 236см :lol:

Дали няма да стане с полиуретан - лепне здраво за метал, боядисва се и не вярвам да сцепи. Ще взема утре да пробвам, да видя дали се запълва добре и здраво.
Нещо не вързвам: за какви "негърски размери говориш-236см? Диаметъра на отворите е 6мм! Виж първия пост! Те ще се затварят !! :)
koveslav - майстор
radius написа:
Силикона не мога да го боядисам, виж ако ще е нещо такова, може да е ПУ.

За кита не съм дал и стотинка...просто благоприятно съвпадение ми го поднесе в подходящия момент.
Не знам дали си ошляпал профилите вече,но се сетих след като не ти се заварява,че навремето по автомобилните купета такива отвори и фуги мажехме с BODY,мисля че се водеше 999.В магазините за автобои трябва да го има,а и да те консултират. На ацетонова основа е,директно го нанасяш върху метала,нанася се и с шпакла,но и с пръсти става :D . Не ми е направило впечатление да пуши гадно при заваряване в близост до него.Остава леко еластично,за разлика от китовете,а върху него хващат всякакви бои и грундове.Навремето цената беше около 10лв,трябва да стигне една опаковка за твоята работа.
radius - майстор
Не съм ги ошляпал,че ще правя едни проби на подовото и те са с приоритет. Мазнах 2-3 дупки с полиуретан,да видя как ще е.Като изсъхне го изрязвам и пробвам колко е здраво, да не потъне. Боди имам,черно, и наистина може и да стане добре с него. Но черното го дават,че не се боядисва, има сиво, което може да се боядисва. Мерси за идеята.
kozl - майстор
Това 999 е по-скоро е бяло и е за запълване на фуги в автомобилите, което предполага, че трябва да е елеастично и устойчиво на вибрации след полагане. И е така, но до време. На моето пежо 305 от бодитата съм пробвал всичко , което съм открил на нашия пазар. Най много случих с Body hyd. Като втвърди е нещо като pvc в черен мат.
Черното ако е в кутия , а не в туба за шприцване, мисля е на битумна основа и аз лично битумите вече не ги ползвам и за шасито дори.
SEV - специалист
Проект достоен за научните докторантури на НАСА :drinkers:
radius - майстор
:lol: SEV, ти какво искаш в тия студове, време е да почешем клавиатурите. Дупките са около 300-400.
Наясно съм, че мога да вляза в аналите на форума с тази научна тема, но нищо, ще го понеса, нося на майтап.
Под секрет да ви кажа, че ще правя оградата напролет, така че...

Тема "Запушване на дупки в профил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: