Добре де, като каза ПУ и ме подсети. Щом искаш с кит и опасенията са заради кухината и вероятността кита да падне след време, вземи тогава цръкни малко пяна вътре в профилите, после като раздуе и изсъхне изрежи излишното, което ще излезе и отгоре оформи с кит. Така той ще хване доста по-здраво и опасенията, че може да изпадната са елиминирани.
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
velsi
- Почетен майстор
43 мнения в "Запушване на дупки в профил"
radius
- майстор
hidrazin,
Хм, макар че вече ми предложиха с тапи и мислено ги отхвърлих, ако остана на варианта да се виждат кръпките, това не е лош вариант. Поне е по-лесен от поп-нитовете.
Velsi ,
Гледам и да е просто решението, иначе е идейно с пяна, ама като почна да заварявам има да се пали и смърди.
Andri01,
Той ще е негърски размер - 236см
Дали няма да стане с полиуретан - лепне здраво за метал, боядисва се и не вярвам да сцепи. Ще взема утре да пробвам, да видя дали се запълва добре и здраво.
Хм, макар че вече ми предложиха с тапи и мислено ги отхвърлих, ако остана на варианта да се виждат кръпките, това не е лош вариант. Поне е по-лесен от поп-нитовете.
Velsi ,
Гледам и да е просто решението, иначе е идейно с пяна, ама като почна да заварявам има да се пали и смърди.
Andri01,
Той ще е негърски размер - 236см
Дали няма да стане с полиуретан - лепне здраво за метал, боядисва се и не вярвам да сцепи. Ще взема утре да пробвам, да видя дали се запълва добре и здраво.
gogo7777
- майстор
- На линия
Хм, макар че вече ми предложиха с тапи и мислено ги отхвърлих, ако остана на варианта да се виждат кръпките, това не е лош вариант. Поне е по-лесен от поп-нитовете.Глей ся.....ще се виждат ли кръпките или няма (нали щеше да има тараби от двете страни), какво ще заваряваш, като го отхвърли като вариант. Силикона се боядисва, дори има готов боядисан във всякакви нюанси. С поп-нитове става бързо и евтино. Вземи 6мм арматура и набий в отвора, после отрежи, с тапи пак става (но имат годност)......егати дупките
Velsi ,
Andri01
- майстор
radius написа:Velsi ,Нещо не вързвам: за какви "негърски размери говориш-236см? Диаметъра на отворите е 6мм! Виж първия пост! Те ще се затварят !!
Andri01,
Той ще е негърски размер - 236см![]()
koveslav
- майстор
radius написа:Силикона не мога да го боядисам, виж ако ще е нещо такова, може да е ПУ.Не знам дали си ошляпал профилите вече,но се сетих след като не ти се заварява,че навремето по автомобилните купета такива отвори и фуги мажехме с BODY,мисля че се водеше 999.В магазините за автобои трябва да го има,а и да те консултират. На ацетонова основа е,директно го нанасяш върху метала,нанася се и с шпакла,но и с пръсти става
За кита не съм дал и стотинка...просто благоприятно съвпадение ми го поднесе в подходящия момент.
radius
- майстор
Не съм ги ошляпал,че ще правя едни проби на подовото и те са с приоритет. Мазнах 2-3 дупки с полиуретан,да видя как ще е.Като изсъхне го изрязвам и пробвам колко е здраво, да не потъне. Боди имам,черно, и наистина може и да стане добре с него. Но черното го дават,че не се боядисва, има сиво, което може да се боядисва. Мерси за идеята.
kozl
- майстор
Това 999 е по-скоро е бяло и е за запълване на фуги в автомобилите, което предполага, че трябва да е елеастично и устойчиво на вибрации след полагане. И е така, но до време. На моето пежо 305 от бодитата съм пробвал всичко , което съм открил на нашия пазар. Най много случих с Body hyd. Като втвърди е нещо като pvc в черен мат.
Черното ако е в кутия , а не в туба за шприцване, мисля е на битумна основа и аз лично битумите вече не ги ползвам и за шасито дори.
Черното ако е в кутия , а не в туба за шприцване, мисля е на битумна основа и аз лично битумите вече не ги ползвам и за шасито дори.
Тема "Запушване на дупки в профил" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература