Вече има хора от форума, които и знаят възможноститеИзкушавах се бая до сега да я похваля, но не посмях щото си е твое творение и да не кажат нещо.....

Аз ще донеса 3 или 4 машини.
Предполагам, че Торбалан има трифазен ток (все пак е Козлодуй)

Вече има хора от форума, които и знаят възможноститеИзкушавах се бая до сега да я похваля, но не посмях щото си е твое творение и да не кажат нещо.....
fanti написа:Колеги няколко поста по- нагоре бях направил едно запитване към всички вас които знаете или имате тъкъв апарат и най- вече към \pansim\за конкретна машинка която съм посочил там предлагана от г-н Драгозов но за съжаление никъкъв отговор от никого .Да вярно е че съм нов във форума но смятам че като колега желаещ да научи нещо за тези машинки няма нищо лошо а и както споменах искам да се сдобия с тъкъв инструмент.ТА НАЛИ ТЕЗИ ФОРУМИ СА ЗА ТОВА А ИМЕННО ДА НАПРАВИМ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР СЛЕД КАТО СЕ ВОДИМ ОТ ТОВА КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ ВИЕ СПЕЦИАЛИСТИТЕ.Колега \pansim\ къкъв е този инвертор \синия\ като данни и от коя фирма е, име и прочие щтом се държи толкова добре както сте написали в поста си?[/quote]
Извинявам се колега \pansim\за подвеждащата неразумна тема.Затова я написах с усмивка в \послепис\.От това което попрочетох до тукми стана донякъде ясно кое е важно и кое не чак толкова за инверторите[ и за ментаците продавани по пазари и нерегаментирани места ] поради простата причина че нямам опит с тези машинки а само със старите Т_ри.Затова поисках съвет от колегите специалисти като вас и то конкретно за тази машинка която избрах http://www.argo-market.com/Products/Details/1325 . Щом можете и да ги правите \инвертори\ бихте ли ми казали нещо от това което споменахте характеристики\ екстри _чип Тoshiba \дали са добри или има още по добри от тези представени в описанието за нея като компетентен.Разбирасе и г_н Драгозов може да се включи с мнение за продукта които предлага \ избрания от мен\. Нарочно избрах TIG 200 защото този метод е по специален \ако така мога да го нарека \ и имам желание завбъдеще да се науча .Смятам че съм доста добър с Т_ра а и все пак си е 2в 1 .Относно кабелите да видях че на ARC 200 предлагате2х5 м . на 25 мм2 а на TIG 200 по къси и тънки .Смятам че функциите са по важни отколкото кабелите .Имам нови кабелиот стария траф 50мм2 и ще сложа тях за да не греят онези. Прочетох и за ценатаче за съфорумци и непрофесионално работещи с машинките цената ще е различна от посочената в сайта. Очаквам и други колеги които знаят или притежават такова чудо на техниката да се включат с мнения и идеи. Благодаря предварително.
....................................... Естественно и критики за нея .Който незнае - ПИТА. Така правя и аз.
потенциометъра ( S)Този потенциометър е за времето на пускане на газ след такт 4.
gogo7777 написа:Ако питаш за тоя апарат http://www.argo-market.com/Products/Details/1325Пускането на газ –както ти го наричаш
Не съм заварявал с такъв. Ако г-н Драгозов може да даде по-конкретна информация относно ТТ данните и по-точно при какви стойности са фиксирани такт 2 и 3 (щото нямаш опция да ги регулираш ръчно), ще дам някаква яснота по-въпроса. Направи ми впечатление, че охлаждащата газ, която ще тече след такт 4 е 5 секунди (макс). Не е проблем, но за 150-160А и сравнително средно дълъг шев са малко 5 секунди. Ще трябва да му даваш почивка чат-пат да се охлажда ръкохватката.
Само да уточня
потенциометъра ( S)Този потенциометър е за времето на пускане на газ след такт 4.
А ролята на обдухването е основно да охлажда и защитава електрода от окисляванеОсновната роля е да защити заварката от окисляване след гасене на дъгата до като не изтине(не махаш веднага ръкохватката от заварката), а второстепенната роля е да охлажда ръкохватката и електрода. Затова ми се струват малко 5 секунди.
Но това че настройката е само до 5 сек би трябвало да е за затихването (down slope ) !И мен това ме озадачава
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: