нед фев 16, 2025 8:40 amgogo7777 написа: На дисплея ги пише.Aaa! Ти питаш за DEL. Отговаря ти човека с Paton-a. А аз почнах да се чудя къде са тези означения в инструкцията....!
![]()

Адаша ти, вярвам ще ти направи подробни разяснения за машината им.
пет фев 14, 2025 8:42 pmagj написа:Съгласен!пет фев 14, 2025 2:28 pmaig_welding написа:Говорим за съвсем евтини електрожени! Не мисля че вашите машини могат да се причислят към тях! Кога ще е Бата Агро-то?пет фев 14, 2025 12:18 pmagj написа:Мини да ни видиш на БАТА Агро-то.
Обаче как, защо и дали изобщо работи този бонус е съвсем отделен въпрос!?![]()
![]()
БАТА Агро-то е от 12-ти до 16-то май.Здравейте,
нед мар 02, 2025 11:11 amjangeloff написа:Зависи към какво ниво на TIG заваряване се целиш. Повечето електроженчена предлагат най-базовата функция за TIG заваряване. Тоест контактно запалване на дъгата или TIG Lift както го пишат по сайтовете. Допираш волфрамовия електрод до детайла и като го вдигнеш се пали дъгата. Трябва малко усет и тренировки, по-бързо се износва електрода, защото се случва да залепне, трябва по-често да го остриш и т.н. Но си е използваемо особено за домашни условия когато само от време на време ти се налага да завариш нещо по този метод. Другото е, че тези машини нямат клапан за спиране на газта, затова ти трябва горелка с кранче, врътка с която пускаш защитния газ преди началото на заваряването и ръчно го спираш след това. И това е, обикновено тези машини нямат никакви други настройки, настройваш само основния ток и заваряваш.БАТА Агро-то е от 12-ти до 16-то май.Здравейте,
Начинаещ, заварявал съм с Кра-кра само. В сайта на aigwelding, има DEL MMA 145 (160) и DEL MMA / TIG Lift 145 (160) електрожени.
Какъв е прехода от ММА към ММА/TIG, в ценово отношение? Или е по-добре да се закупи директно MMA / TIG? За TIG, освен електрожена е нужно допълнителна инвестиция в бутилки с аргон (или смеси), манометри, и т.н. Нямам опит с TIG, тепърва ще разучавам въпроса, дори не съм сигурен дали ми е необходим. Но е доста добър при заваряване на тънки и дребни елементи.
Серията DEL 160 “Eco Control" (MIG/MAG), възможно ли е да се комбинира с TIG? Всъщност виждам, че може да се надгражда. Дали тройната комбинацията ще се получи с компромиси в сравнение с отделни три вида (ММА/MIG-MAG/TIG) машини?
Имате шоурум, където нагледно и популярно обяснявате и помагате за правилен избор на техниката. За съжаление съм от провинцията, затова питам тук.
Благодаря и лек ден.
нед мар 02, 2025 1:07 pmBeTaTesTeR написа:Хубаво си писал, но Scratch start tig и Lift tig нямат нищо общо. Верно е, че търговците по интернет си пишат глупости, но все пак.....
Зависи към какво ниво на TIG заваряване се целиш. Повечето електроженчена предлагат най-базовата функция за TIG заваряване. Тоест контактно запалване на дъгата или TIG Lift както го пишат по сайтовете. Допираш волфрамовия електрод до детайла и като го вдигнеш се пали дъгата.
нед мар 02, 2025 1:07 pmBeTaTesTeR написа: Та така според бюджета се ориентирай към какво ниво машина се целиш, ТИГ машини на постоянен ток са не много по-скъпи от електрожен и може би си заслужава да вземеш такава.Благодаря за поясненията, в крайна сметка, от целите и от бюджета ще зависи какво да избера. Нуждите са предимно домашни заварки, от време на време, така, че не е добре профи машинки да стоят без работа...
пон мар 03, 2025 12:38 pmjangeloff написа: Дилемата е между:Колега,
DEL MMA / TIG Lift 160 - 509лв.
220V +/-15%, 160А при 60% ПВ, Hot Start, Anti-Stick, Arc Force, Lift – TIG, затихване, 4.2 kg
и
DEL MMA / TIG Eco 200 Pulse - 649лв.
220V +/-15%, 200А при 60% ПВ, пулс, плавно затихване, Hot Start, Anti-Stick, Arc Force, 13 kg
Като вторият вариант предполагам не е Lift – TIG, и има споменатите от теб клапани. Но е 13 kg.
Какво бихте казали ако сравним и този MIG/MAG, плюсове / минуси спрямо горните два:
DEL 145 “Eco Control", модел 1 кг. ролка 379 лв.
220V +/-15%, MIG: 145А при 60% ПВ, MMA: 130А при 60% ПВ, 6.0 kg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: