• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
А във ваишя интернет магазин продължавате да обявявате ПВ 60% на Вики 130A г-н Драгозов.Не знам що за търговец сте,но аз не бих си позволил да плюя продавана от мен стока,а в същото време да надувам показателите и.На мен електрожена ми беше продаден с обявен 40% ПВ при 20 градуса,макар че в указанията на производителя е даден 45%.Търговеца който ми го продаде се занимава единствено и само със заваръчна техника и лично засича ПВ-то и го обявява според показаното,а не според твърденията.Първо заварявах колкото желая с него в магазина и тогава го платих.В този форум влязох,за да видя впечатленията и на други потребители,намерих и такива мнения,но научих и вашето.Благодаря!!! Ако бяхте по-коректен в отношението си,щяхме тези дни да направим добри сделки.Благодаря,че бяхте откровен! А между другото,с моя служител бяхме и във вашия магазин,преди да решим какво и откъде да купим.Пак казвам-магазина ви е добър,моите уважения!
gogo7777 - майстор
Търговеца който ми го продаде се занимава единствено и само със заваръчна техника и лично засича ПВ-то и го обявява според показаното,а не според твърденията.
Търговеца добре те е омотал....... :-D
dragozow - майстор
Аз не плюя по стоки продавани от мен, просто имам повече впечатления от машините (верни). Проблема е че и производителя постоянно сменя параметрите, ето на сайта му пише 60%, на теб са ти го продали за 40 като производителя твърдял за 45!?!
http://viki-b.my.contact.bg/serviz-new.html
Виж табелката на машината и кажи какво пише? Или продължаваш да си мислиш за моята коректност. Коректен съм, има кой да го потвърди и не търся признание. Ако има някакво разминаване е просто грешка и не бива да се търси умисъл. И не искам нищо да ти продавам, не ти казвам "купи от мен". Купи от където сметнеш за добре, не бих се разсърдил. Ако мислиш че пиша тук за да продам машина на непълната цена ще те разочаровам. Имам къде да продавам и да рекламирам и това не е форума. Не обичам и да лъжа и мразя да ме наричат лъжец.

Айде сега ако си пич приемам извинения за пв-то ;)
koveslav - майстор
Точно пич съм де! В страницата на Вики б модела не е този,който вие предлагате.Там модела е нов-Сервиз 130, а при вас е Стандарт 130.И тъй като точно Стандарт 130 притежавам,заедно със съответните документи,за него говоря.Схващате ли тънката разлика? Никой освен вас не обявява и не е обявявал 60% на СТАНДАРТ 130,а в същото време публично заявява,че това не е истина.Или иначе казано,вие сте с ясното съзнание,че някоя ваша стока не отговаря на описанието си,но си я продавате,какво толкова......Та как да вярваме за останалото....Това е всичко което се опитах с писаното по-горе да Ви кажа!
dragozow - майстор
Сервиз 130 заменя Стандарт 130, който пък преди по-малко от година се казваше Хоби 130?!? Малко по-късно ще му снимам табелата, хубаво е да погледнеш и твоя. В интернет го намирам с ПВ 40, 45, 50 и 60%.

edit:
Продължавам да намирам противоречива информация за ПВ-то, 130 амперовите нямат табела за разлика от всички други. Ще звънна на производителя и ще постна тук. Не е проблем да да променя и да се извиня, но информацията е противоречива.

edit:
по Скайпа с магазина им:
[08:11:24] Калоян Драгозов каза: Здрасти, водим един спор за Стандарт 130А, колко му е ПВ-то? Аз съм си записал 60% при 20 C, той твърди че са 45%. На машината няма табела, няма я и на сайта ти.
[09:11:34] Вики-Б Казанлък каза: Здравейте!За Стандарт 130А ПВ-то при 25С е 46%
Реших да звънна на собственика на фирмата, защото информацията е отвсякъде противоречива. Казва се Милко и е разбран човек. Та последна информация, най-вярна. Било 45%, после 60, сега е пак 45%. Информацията на сайта им не била актуализирана. Казвало се е Хоби, после Стандарт, после Сервиз, сега пак се казва Стандарт. Промених го на сайта ми и се извинявам. Информацията наистина е противоречива, повечето машини на Вики имат табели на които ясно пише какво е.
gogo7777 - майстор
Стойностите се изменят (своеволно), защото тези апарати се създават не да заваряват, а да се продават. В стремежа си да са на някакво средно ниво и съответно по-евтини, постигат едно голямо НИЩО. За да напишат толкова смели цифри 40-60% ПВ на макс., трябва машината да е презапасена с мощ и ресурс. Да ама не само, че не са презапасени, а дори не отдават тока, който са написали на лепенката.........за какво ПВ говорим тогава :?: . Я изкарайте апарата лятото при 40 градуса околна (кутията на инвертора се загрява и над 60 градуса) и заварявайте дори с рутилови електроди. Като мине половин час и ще почивате на всеки електрод, да не кажа и по-лошо.......изобщо няма да може да се заварява качествено.

Така, че стига с това ПВ.........на всички е ясно, че смотаните инвертори нямат реални показатели и в превютата им откровенно или неволно се лъже (дали от производител или от търговец все тая), те си гонят определен сой клиентела.......ТОВА Е

Нали ви написах на моя любимец ПВ-то за сравнение....25% при маск. 150А и 40 градуса околна. Не мож я спря, колкото и да се напъваш :-D . Що тогава производителя не е шляпнал лепенка 100% при макс.......да не би да скромничат....не просто "шляпват" цена 2000лв. и който му изнася да скача :-D . На лепенката е това, което е изчислено в лабораторията, гарантиращо "вечно" ползване на инвертора.
Последна промяна от gogo7777 на пон фев 24, 2014 2:56 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Това вече е коректен отговор!Хайде да ги зарежем тези спорове или ако някой ги е разбрал като кавги и да бъдем точни.Важното е,че всички работим и всички сме доволни.Машините не са вечни и в края на описанието на всяка една,всеки производител пише къде и как да си я изхвърлим.Да бачакаме,да ги изплатим и да вземем пак по нещо ново и да му се радваме!Успех на всички и пожелавам на всички "Амперите на МАХ"!!! P.S. Започнахме строеж на нова и по-удобна работилница за повече дейности и в близко бъдеще ще се търси 180-200 ампера ММА+ТИГ/ВИГ и СО.Алуминия не ни е приоритет.Далавера ли е да е комбиниран или е по-добре да са отделни машини.С тях ще се работи стационарно! Аз не робувам на марки,инетресува ме ремнтопригодността и гарантираната поддръжка на машините! Има наистина един важен момент-ако е комби,при проблем ще се лиша от всички машини заедно,но пък нали си имам една надеждна резерва Хоби-Стандарт-Сервиз 130 :D :D :D
dragozow - майстор
Китайците от които пазарувах ми казаха че като е много "комбо" не е по-добре от специализирана машина. Аз също се бях засилил да поръчвам, но ме спряха. Panisim може да го обясни технически как се ползват едни компоненти за всичко.
pansim - майстор
koveslav написа:
Далавера ли е да е комбиниран или е по-добре да са отделни машини.С тях ще се работи стационарно! Аз не робувам на марки,инетресува ме ремнтопригодността и гарантираната поддръжка на машините!
Лично мнение -вземи си отделни машини!
И ако се ползува стационарно, и наистина са необходими 180-200А се насочи към сериозна трифазна машина.
Другото е компромис и реклама.
Монофазни машини на 200А извадиха китайците...големите имена в тази област се дистанцират от подобни изпълнения. Обикновено се ограничават до 160-170А защото това е разумния предел за захранване от една фаза. Ама китайците не ги интересува...
Има и машини на две фази на 200А...
koveslav - майстор
А относно изказването на GOGO7777: Колега,ти сложи под общ знаменател всички машини на популярна цена и ако те слушаме всички магазини тук трябва да затварят!
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: