Чоев освен догодина да ви направя едно филмче как се прави вино, от 1т грозде принципно излиза от 650 до 750 а в редки случаи и до 800 л шира но пак повтарям аз пресовам джибрите до почти сухо състояние и така излиза още сума шира но джибрата определено разваля ракията и няма място в казана . Захарността на ширата или мъста кой как му харесва трябва да е 22,5 захарни градуса за да се получат 12 алкохолни и се залага 4л вино за литър ракия на 45 алкохолни градуса понеже има известни загуби при дестилацията . Айде стига че ще ни бият модераторите .
п.п Лидл за догодина ако пуснат гроздомелачки и преси няма да е лошо , поне профи захаромери и спиртомери да пуснат
п.п Лидл за догодина ако пуснат гроздомелачки и преси няма да е лошо , поне профи захаромери и спиртомери да пуснат