Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
cat-а е прав затягаш на нютонметрите на производителя: обикновенно 110-120нм и след 20км проверка. Не е нужно, а даже вредно презатягането. Преди няколко години на път Варна на кръговото младост южна дъга в един дъжд, леко го пропуснах, натиснах спирачка ама на мокрото не спях (грешка по Фройд - исках да напиша не спрях ама баш си спях :-D ) и се хакнах в бордюра на кръговото (като минете от там ще видите за каква скала става дума :-D ) . Е отървах се само със скъсаната гума (ХМ-а железна кола). не знам кой е стягал ама кръстатия ключ се откъсна на центъра. Едвам се справих.
И обратния случай. тълмо взех БХ-са и го дадох на едни пишман майстори (не става дума за нашия писал по горе :-D ) и на път на лукойла на върха към Владая лява предна изхвърча в майна си райна при скорост около 100 (тогава нямаше ограничението, което е сега) е може и по малко ама малко. гей групата майстори не стегнали болтовете и търсих джантата по околностите половин час :-D . Обадих се на един от 'майсторите' и долетя гузен гузен- дигнахме и с по един болт от другите джанти се прибрах. Добре че бях с хидравличен Ситроен- това с друга кола си ... хидравликата компесира и не се строполяваш, а кротко се търкаляш 50м и спираш.
И вредно презатягане при ъглошлайфи. Затягаш съвсем леко. Презатегнеш ли после ходиш при комшия за помощ и отвъртате с водопроводен ключ и зор :-D
Та другата седмица се загледах на Х20 прахосмукачката- жената оня ден ми се кара: още имаш пясък от морето август месец по седалките :lol: . Па и за в къщи с тези кабеляци
nikolson - майстор
Абе вие на тази прахосмукачка гледате ли, че 2 часа зареждаш, 20 минути е батерията? И с тия 90 мбара е по-зле от магистралка.
Stoyanov/Krasimir - напреднал
пон мар 18, 2019 12:10 pmZEDYCUS написа:
Одеве минах през ЛИДЛ-Захарна фабрика да взема някой друг цинков спрей, па се загледах имаше останали автоматични макари за маркуч за въздух по 44лв. Поогледах една изкарана, като издърпаш маркуча и се задържа, за прибиране само леко се дърпа и се самонавива. Не взех, ама се чудя още. За такера на вилата май ще върши работа.
Някой купувал ли го е преди, да каже как се държи във времето при ползване.
Имам я и съм много доволен преди само се спъвах в маркуча сега с кеф ползвам компресора .
ddenkov - специалист
Моя опит е различен. За 15 години съм сменял спукана гума два пъти и то с ключа, който идва с колата. За смяна на гумите ползвам кварталната гумаджийница където затягат с динамометричен ключ. Сменят ми гумите, пълнят с азот и повече никаква проверка ни на затягане, ни на налягане. И така до следващия сезон. За какво ви е гайковерт не разбирам...
kr1100 - майстор
[quote=fore
Ще седна аз да си донатягам разни болтове през отпеделено време........ :prayer: Това е работа за хора без работа.......
- не ти ли се е случвало на VW да се разхлабят болтовете на леви колела ??? въпреки затягане с Nm те предписани и по вс. правила ?
-Аз мажа с масло когато резбата е ръждива, ..
Отдавна е открита медната смазка
@ пишмания - бях купил ел гайковерт от Кауфлан 0 върнах го. Не ми трябваше за завиване , а за отвиване на Халуминиеви джанти Пробвал съм първо на затягане и тогава на развиване - не отвива . За Рибите алуминиевите са за затягане с 170Nm Стягам с динамометричен. И ел гайковерта се предава.
тръбата е най- надеждния помощник
fore - майстор
пет мар 22, 2019 3:00 pmnikolson написа:
Абе вие на тази прахосмукачка гледате ли, че 2 часа зареждаш, 20 минути е батерията? И с тия 90 мбара е по-зле от магистралка.
Ами явно е със зарядното за 2 а/ч батерия. Вече се чудят как да комплектоват уредите си тия. Дали да е с 2/4 а/ч батерия и дали да е с 65 или 85 ватовото зарядно.

----------
ddenkov
За какво ви е гайковерт не разбирам...
Бе и аз немога да разбера едно, защо аджеба като на вас не ви трябва, не искате да купите, не го разбирате тоя гайковерт, трябва и ние да правиме като вас .... :prayer:
Едни са селяни, други са граждани, а трети негри........
Оня ден в гаража, имам един съсед от Горна Оряховица. Той видиш ли нищо не правел в гаража и неМоел да разбере, какво аз правя в този гараж, че има вода, климатик и тнт. Ами викам му- какво се прави в един гараж.
Та и вашата работа такава.

Що Цветанов и на Цачева имат евтини мезонети в най елитният квартал и Валерката има хотели за които му плаща държавата, а вие нямате ....... Сигурно и това не го разбирате и за това им позволихме да си развяват байрака така.

------------------
kr1100
- не ти ли се е случвало на VW да се разхлабят болтовете на леви колела ???
:prayer: Ма как ще ми се развиват болтовете на джантите сами бе. Това е Пасат, а не мачо, пичо и еличо.....
При 190 не мога да си позволя да ми се отвиват никакви болтове никога. :-D
Не ви знам какво затягате и с какви динамометрични ключове, но аз стягам здраво и нищо не ми изпада никъде. Когато трябва да отвия или с гайковерта или на път имам един тръбен, ключ от В3-кака, от едната е за свещи с гумена втулка вътре, а от другата е за болтовете. Та и с него дори без тръбата която после добави, като го чукна с крака отгоре и болта прискърцва и се отвива.
Медната грес е добра, но тя основно е за уплътняване на луфтове на накладки. може да се мажа и по болтове, но не е препоръчително. Ако някой болт не върви добре- ок, но на всичките....... После що се разхлабвали болтовете.

Човек ще ти кажа едно- майстора по колите на Тъста сменя маслото на Мерцедеса на жената. Аз погледах под капака и под колата. Видях че по болтовете на металната предпазна кора на картера имаше някаква бронзова боя. Учудих се каква е тази пък боя. Ходихме до вилата после и на връщане вече в София нещо взе да хлопа отдолу като на разбит шарнир или щанга. Брей викам си аз кола на 40к пък се счупи нещо по окачването.
Отиваме на базата да видиме какво става отдолу. И тогава разбрах на подемника че бронзовата боя по болтовете всъщност е медна грес и майстора който е пенсиониран военен механик беше натегнал намазаните болтове малко за да не пренавиел щипки-гайките които си бяха профилирани с дълбок канал и нямаше проблем да се натягат добре. Кората беше провиснала и тропаше на всяка дупка и неравност. Натегнах здраво и проблема се реши.

Така че тия нютони и гресираници са много хубави, но не навсякъде и не винаги. Ако се прави ремонт на мотор- ок, но за гумите аз не го разбирам. Мое мнение. Вие си ги натягайте тъка и си ги гонете после колелата по пътя. :)

А тоя гайковерт дето си купил не го знам, но Лидлксият върши работа. А двучуковият направо трябва да чука......
------------------
пет мар 22, 2019 2:42 pmcholev написа:
cat-а е прав затягаш на нютонметрите на производителя: обикновенно 110-120нм и след 20км проверка. Не е нужно, а даже вредно презатягането. Преди няколко години на път Варна на кръговото младост южна дъга в един дъжд, леко го пропуснах, натиснах спирачка ама на мокрото не спях (грешка по Фройд - исках да напиша не спрях ама баш си спях :-D ) и се хакнах в бордюра на кръговото (като минете от там ще видите за каква скала става дума :-D ) . Е отървах се само със скъсаната гума (ХМ-а железна кола). не знам кой е стягал ама кръстатия ключ се откъсна на центъра. Едвам се справих.
............................
cholev Ай' стига па ти с тия Пернишки винкелни истории. Направо мемоарите на Чолев от Перник видял се в чудо по българските пътища въоръжен с Лидлска апаратура.............. роман без край и посока :prayer: :lol: :lol:
tntcom - специалист
Аз да питам някой взе ли ел. пистолета за боядисване от този понеделник? И при него ли така се получава, че като отпуснеш спусъка, то продължава да пуска още? Иглата ли не затваря, или какво? :?:
The master - специалист
вт мар 19, 2019 6:50 pmky-kyy написа:
Мъдреца е казал - Дайте ми опорна точка и вилица.....и ще отворя всяка бира :prost:
Това е друг мъдрец не е същия ...
resistbody - майстор
Изображение

Това как да го разбирам
Обхват на затягане: 0 – 100 cm
А на картинката 122см(стандартен лист) ако хваща 122 да я взимам ама 1м за чии ми е... то вярно, че потапящия има водеща шина но трябва да я прихващам със стегите всеки път...
ZEDYCUS - майстор
1,22 e общата дължина, хваща само 1 метър. Удобно е когато имаш и по къси шини. Има и за детайл 60см има и за 120см дължина, но не в лидл.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: